Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak reakcji na dotyk
Autor Wiadomość
askan4
Waypoint


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 18
Wysłany: 2013-02-02, 16:05   

Rozładowałem baterie i nic. Nieraz da się załączyć ikone muzyka ale po wejsciu za skarby nie mogę z niego wyjść a jak chce wyłączyc powerem to pojawia sie ekran uspienia i wyłączenia ale zadna ikona nie działa choć jest odgłos kliknięć.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-02, 16:31   

askan4, To teraz musisz przeprowadzić kalibrację :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34510
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
askan4
Waypoint


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 18
Wysłany: 2013-02-07, 17:13   

Ściągnęłem folię z panelu dotykowego i okazało się że mam pęknięty ekran. Trudno wysyłam do serwisu zobaczymy co oni wymyślą.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-07, 17:46   

Nic nie "wymyślą" tylko skasują Cię na 150 - 200 zł za wymianę (uszkodzenie mechaniczne nie podlega gwarancji).
 
 
 
askan4
Waypoint


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 18
Wysłany: 2013-02-07, 17:51   

Niech się bujają nowa kosztuje 150zeta
 
 
Adam91 
azymut
Astra GSi 5D S1



Wiek: 28
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 2
Skąd: Babiak
Wysłany: 2013-02-10, 12:23   

Witam wszystkich, śledzę forum od jakiegoś czasu, więc proszę, nie bijcie za ilość postów :D

Mam problem z moim Larkiem 43.3. Mianowicie navi nie chce się w ogóle włączyć. Gdy wcisnę włącznik, zapala się zielona dioda - ale nie gaśnie, świeci się cały czas. Dopiero gdy przytrzymam przycisk kilka sekund, zgaśnie. Próbowałem ją włączyć pod stałym zasilaniem (z gniazda zapalniczki), ale tylko załączyła mi zieloną diodę po podłączeniu pod zasilanie, pomrugała czerwoną diodą i nic.

Próbowałem już podłączać ją pod komputer stosując się do tego co znalazłem na forum, instalowałem sterowniki, wgrałem dwie różne wersje AS, kombinowałem z różnymi kablami, podpinałem do różnych portów USB - i nic, ActiveSync jej nie widzi - na ori kablu od navi wywalał mi "USB - Błąd", a na innym "USB - Port USB jest dostępny", ale się nie łączył z urządzeniem (próbowałem wariantu z wsadzoną kartą i bez).

Jeśli coś to pomoże, to dodam, że autostart programu nawigacyjnego był włączony, a mapa na karcie to AutoMapa 6.10. Ponadto navi odstawiała cyrki już jakiś czas temu, gdyż zamiast wyprowadzić na ulicę Zgierską w Łodzi, wyprowadziła na Zachodnią, a zamiast poprowadzić do centrum Kutna - wskazała na obrzeża; w drodze powrotnej zamiast mojej miejscowości wskazała miejscowość oddaloną od mojej o 3 km.

Bardzo proszę o pomoc, za każdą radę jak uzdrowić tę navi będę niezwykle wdzięczny.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2382
Skąd: Google
Wysłany: 2013-02-10, 12:41   

Może bateria już padła i należało by ją wymienić.

Jeśli nie było próby odblokowywania i żadnych zmian w rejestrze to jeśli masz na nią gwarancję oddaj do serwisu.

Nie była zalana itp?
_________________
Poradniki
 
 
Adam91 
azymut
Astra GSi 5D S1



Wiek: 28
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 2
Skąd: Babiak
Wysłany: 2013-02-10, 13:01   

Google, ja w plikach ani rejestrze navi nic nie grzebałem. Kupiłem już odblokowaną od nowości.

Zalana nie była, jeśli nie była używana to leżała sobie w szafce, z dala od wszelkich płynów, grzejników itp.

Gwarancja jeszcze jest, ale zanim oddam ją na naprawę gwarancyjną chcę się upewnić czy nie dam rady jej jakoś odratować. :)
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2382
Skąd: Google
Wysłany: 2013-02-10, 13:15   

Adam91 napisał/a:
Gwarancja jeszcze jest, ale zanim oddam ją na naprawę gwarancyjną chcę się upewnić czy nie dam rady jej jakoś odratować. :)
Ale spodziewaj się że możesz sam gorzej uszkodzić niż jest obecnie.

Ja bym oddał na gwarancję i już. Do końca nie wiadomo czemu nie chce się uruchamiać. Może i sam włącznik jest uszkodzony. Zimny lut na nim.
_________________
Poradniki
 
 
michaelpol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-10-31, 13:43   menu nie reaguje na dotyk po instalacji automapy

Witam.
Mam problem z nawigacją Lark 43.3
Zainstalowałem na karcie sd Automapę.
W ustawieniach nawigacji podałem ścieżkę, żeby automapa uruchamiała się automatycznie po włączeniu nawigacji.
Program startuje bez problemu, wczytuje ale nie działa płynnie i strasznie się zawiesza. Do tego stopnia, że nie można nawet wpisać żadnego adresu ulicy czy miasta. (Być może jest to spowodowane tym, że urządzenie jest po prostu za słabe na tą nawigację).
Niestety od pewnego czasu przestał też reagować na Automapie dotyk, nie mogę jej wyłączyć żeby dostać się do menu i odznaczyć jej automatyczne uruchomienie.
Po wyciągnięciu karty sd pokazuje się menu, jednak nie reaguje w ogóle na dotyk.
Wcześniej oczywiście ekran działał bez zarzutu.
Co mógłbym w tym przypadku zrobić ?
Czy mam dostać się do ukrytego folderu Residentflash2 i coś stamtąd usunąć ?
Jeśli tak to co dokładnie mam zrobić, żeby nawigacja ożyła i nie będzie się automatycznie włączać automapa ?
Ostatnio zmieniony przez michaelpol 2015-10-31, 18:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2015-10-31, 14:48   

Podłącz do kompa przez MyMobilera - jeżeli tam dasz radę sterować ekranem, to albo uszkodzony (fizycznie) dotyk, albo cos z softem. Jeżeli to drugie, to:
1. Przywróć ustawienia fabryczne - przez MyMobilera
2. Jak nie pomoże- wymuś kalibrację
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
michaelpol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-10-31, 15:56   

Niestety urządzenie nie chce się połączyć przez my mobiler.
Zmieniałem również wartość w pliku .ini na 1.
W centrum obsługi urządzenia windows mobile jest wszystko widoczne.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2015-10-31, 16:13   

michaelpol napisał/a:
nie chce się połączyć przez my mobiler.
Zmieniałem również wartość w pliku .ini na 1.
Inne sposoby: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.17
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
michaelpol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-10-31, 16:23   

Ok, udało mi się uruchomic my mobiler z poziomu komputera.
Mam dostęp do menu.
Proszę powiedzieć, jak teraz mogę przywrócić ustawienia fabryczne ?
W ustawieniach nawigacji nie ma czegoś takiego.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2382
Skąd: Google
Wysłany: 2015-10-31, 16:49   

michaelpol napisał/a:
Proszę powiedzieć, jak teraz mogę przywrócić ustawienia fabryczne ?
Nie fabryczne tylko odznacz aby nie uruchamiało AutoMapy podczas uruchamiania nawigacji. Jak to odznaczysz wejdź w menu i wykonaj kalibrację urządzenia . Do menu wchodzisz z pozycji MyMobiler a kalibrację wykonujesz na urządzeniu.

W moim podpisie masz linki z poradnikami , między innymi do poprawnej kalibracji.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10