Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak reakcji na dotyk
Autor Wiadomość
maka11 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 17 Lis 2011
Posty: 2
Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-11-17, 20:14   

o dzięki dodam że to ja sam rozkalibrowałem nie wiedziałem zacząłem sie bawić i zamiast klikac w te krzyzyki bo wszedłem w kalibracje to ja sobie dla zabawy gdzie indziej i sie zaczeło a pózniej czytam instrukcje obsługi jak kalibroawc a tu ups a teraz w nic nie mogę trafic ok dzięki za lekturę będę czytał i prubował naprawic
 
 
 
askan4
Waypoint


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 18
Wysłany: 2013-02-01, 19:31   Brak reakcji na dotyk

Nie wiem co się stało ale przestała działać nawigacja. Włącz się panel i nic nie mogę nacisnąć. Mam 6 ikonek ( nawigacja, zdjęcia, teksty, muzyka, filmy, ustawienia ) nic nie mogę uruchomić. Nie wiem co może być wróciłem z trasy i działała a teraz nie działa.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-08-15, 12:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-01, 19:37   

askan4,
Używałeś przycisku reset ?
jestem_ktoś napisał/a:
Połącz z PC i zobacz, czy reaguje na klikanie z MyMobilera.
Może rozkalibrowany ekran, może awaria dotyku, może zwalone pliki - będzie wiadomo.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
askan4
Waypoint


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 18
Wysłany: 2013-02-01, 20:14   

___Olivia_ napisał/a:
askan4,
Używałeś przycisku reset ?
jestem_ktoś napisał/a:
Połącz z PC i zobacz, czy reaguje na klikanie z MyMobilera.
Może rozkalibrowany ekran, może awaria dotyku, może zwalone pliki - będzie wiadomo.

Resetu nie dotykałem. z pc się łączy.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-01, 20:16   

askan4 napisał/a:
Resetu nie dotykałem
Użyj resetu .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
askan4
Waypoint


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 18
Wysłany: 2013-02-01, 20:19   

Mam zaplombowany. Gwarancja jest do 14.08.2014
Czy w navi program files powinne byc jakieś pliki bo ja mam pusto ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-01, 20:23   

askan4
Z tyłu , lub z boku jest taki malutki otworek opisany reset wciśnij do niego rysik.
askan4 napisał/a:
Mam zaplombowany. Gwarancja jest do 14.08.2014
Przy naciśnięciu reset nic nie tracisz , to jest normalne.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
askan4
Waypoint


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 18
Wysłany: 2013-02-01, 20:37   

Na ty resecie mam naklejona plombe gwarancyjną. Nie wiem czy moge w środku plomby zrobić dziurkę ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-01, 20:40   

askan4 napisał/a:
Na ty resecie mam naklejona plombe gwarancyjną
To jest zaklejona śrubka . Szukaj na obudowie małego otworku podpisanego reset , lub rozładuj baterię do końca.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-02-01, 21:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
askan4
Waypoint


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 18
Wysłany: 2013-02-01, 20:58   

Poczekam jak padnie bateria. Dzięki za podpowiedź
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 770
Wysłany: 2013-02-01, 21:09   

Tu masz instrukcje obsługi strona 6 pokazane przyciski, nie po polsku ale wszystko jasne.
http://www.lark.com.pl/do...ukcja_FB433.pdf
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-01, 21:11   

askan4,

_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
askan4
Waypoint


Dołączył: 27 Sty 2013
Posty: 18
Wysłany: 2013-02-01, 21:21   

Zrobiłem reset odpalił się sam i nic to nie dało.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-01, 21:24   

askan4,
To rozładuj baterię do końca.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-02-01, 21:48   

A próbowałes wymusic kalibracje MyMobllerem?
Może to sprawa kalibracji http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28752 ?
Albo padł panel dotykowy
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10