My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:23
TV w nawigacji
Autor Wiadomość
jaskul12
azymut


Dołączył: 28 Lis 2012
Posty: 1
Wysłany: 2013-01-29, 09:50   TV w nawigacji

Witam mam pytanie kupiłem naigacje navroad vivo plus z wbudowanym dekoderem tv. Nawigacja posiada dwie wysuwane anteny jednak nie odbiera ani jednego kanału tv. Czy jest możliwosc dokupienia anteny zewnetrznej jezeli ktoś widział takie cudo moge prosic o pomoc ewntualnie link jaskul0@vp.pl
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-01-29, 12:25   

Kiedyś przez chwilę (dosłownie 15 minut), miałem okazję pobawić się jednym z NR z tunerem cyfrowej TV i odczucia były niemal identyczne - mimo odległości ok 10 KM do potężnego nadajnika (Chorągwica) sprzęt nie łapał żadnych kanałów. Te wbudowane anteny do niczego się nie nadają. Czy ten konkretny model NR ma złącze na antenę zewnętrzną?
 
 
 
widar33 
azymut


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-02-14, 19:40   Re: TV w nawigacji

jaskul12 napisał/a:
Witam mam pytanie kupiłem naigacje navroad vivo plus z wbudowanym dekoderem tv. Nawigacja posiada dwie wysuwane anteny jednak nie odbiera ani jednego kanału tv. Czy jest możliwosc dokupienia anteny zewnetrznej jezeli ktoś widział takie cudo moge prosic o pomoc ewntualnie link jaskul0@vp.pl
kolego zakupiłem dzisiaj tą zabawkę i tv śmiga mi na antenkach z nawi .
 
 
tomasz79bg 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2009
Posty: 5
Wysłany: 2013-02-17, 12:07   

Witam. Navroad vivo st mam puroku w samochodzie cieżarowym antene mam korone.
Do połączenia anteny pasował konektor ( ze starej anteny do telefonu komórkowego nokia)
kabelek przeciąłem i dolutowałem gniazdko anteny - koszt 2zł.
Wnocy nawigacja jest sciemniona na maksa i tak swieci mocno , zrobiłem nakładke z ciemnej fili.
Dokupiłem głośnik do komputera telefonu z zasilaniem usb na allegro za 27 zł .
Zasilanie wyprowadziłem z uchwytu , głośnik przerobiłem obudowe i zamocowałem tak że niewidac go. Głosnik jest poto że zsetaw głosmomówiący przez radio niedziała i nie blokuje radia, bo powybraniu czestotliwosci w radiu i przejechanju 100km zaczyna nadawac jakas stacja radiowa i odnowa bycza ustawiac wszystko.
Z nawigacj jestem zadowolony działa dobrze i film czy wiadomosci obejrze wczsie jazdy na autostradzie.
Mam też laptopa naktórym mam wszystko internet nawigacie i tv , sygnał tv łapie tak samo jak nawigacja na programie windows media center jest poprawa ale na programie DVB Viewer
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11