Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 21:04
Modecom MX3 HD i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
p1sprite
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2014-04-13, 20:42   

Koledzy, co bedzie dzialac na Modecomie MX3HD? Probowalem juz kilku werjsi igo i nic nie dziala.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2014-04-13, 20:46   

Przy prawidłowej instalacji i konfiguracji każda wersja programu zawierająca właściwą rozdzielczośc w data.zip.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6866
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-04-13, 21:05   

dokładnie !
Ściągając program podejrzyj w data.zip katalog ui_igo9.
Jesli wewnątrz niego jest katalog 800_480 - to program będzie działał. Jesli nie- trzeba szukac obsługującego Twoją rozdzielczość.
Jesli pomimo obecności takiego katalogu program nie działa - odezwij się na forum. Podpowiemy wpis w sys,txt wymuszający prawidłowe działanie programu :-)
_________________
 
 
dabiar
azymut


Dołączył: 20 Maj 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-20, 20:44   

Witam i proszę o małą podpowiedź.

Zakupiłem Modecoma Freeway MX3 HD, zainstalowałem AM i śmiga bez problemu, próbowałem dorzucić na kartę jeszcze GARMINA ale odpala tylko ekran startowy i potem wywala mnie do pulpitu windowsa.

Czy ktoś może mnie naprowadzić czym to może być spowodowane i jak sprawić abym mógł korzystać wymiennie z AM lub GARMINA zainstalowanych na jednej karcie pamięci?

Jeśli był już gdzieś podobny problem wyjaśniany to sorry za post i proszę o przekierowanie mnie w odpowiednie miejsce :-)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-05-20, 20:58   

Ekran startowy czego? AM czy G. ?
N karcie możesz miec tyle programów, ile sie zmieści, one sobie nie przeszkadzają. Oczywiście, każdy w swoim folderze (aby nie powtarzały sie nazwy).

P.S. przeniosłem z wątku "Modecom Freeway MX3 i programy nawigacyjne" - proszę nie robić bałaganu
_________________

 
 
dabiar
azymut


Dołączył: 20 Maj 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-21, 10:57   

Już uściślam - ekran startowy GARMINA. AM działa bez zarzutu, oba programy na karcie w oddzielnych folderach oczywiście.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2014-05-21, 12:03   

Z Garminem na WinCE często są problemy - przeczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19877 i http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11106

Zacznij od sprawdzenia, czy uruchamiasz z pliku garmina, czy jakimś skryptem. Jak skryptem - sprawdź wpisy w *.mscr czy pasują do Twoich ustawień
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
regimil 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Cze 2013
Posty: 5
Wysłany: 2015-01-04, 20:44   Modecom MX3HD - 2 mapy

Zainstalowałem bez problemu automapę do pamięci wew. nawigacji i działa bez zarzutu. Chciałbym jeszcze dorzucić IGO na kartę SD. Czy jest jakaś możliwość żeby z poziomu menu modecoma była możliwości wyboru który soft mogę uruchomić (np.stworzenie dodatkowej ikony.. ). Jest tylko GPS ze zintegrowaną automapą. Igo muszę uruchamiać przez windowsa

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-01-04, 21:05 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem. Regulamin punkt 3.
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 48
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2015-01-04, 22:25   

Wrzuć jakiś panel
_________________
Modecom MX3
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-01-05, 06:38   Re: Modecom MX3HD - 2 mapy

regimil napisał/a:
możliwość żeby z poziomu menu modecoma była możliwości wyboru który soft mogę uruchomić]
Dodaj do ulubionych
_________________

 
 
szysza91
azymut


Dołączył: 26 Mar 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-03-26, 23:41   

Kupiłem bratu który jest w Niemczech ten model nawigacji i przed wysyłką chce mu wgrać klika programów nawigacyjnych, żeby wybrał sobie najlepszy bo sam raczej nic nie wgra.
Na pewno będzie to automapa i IGO. Jaką wersje IGO polecacie i co jeszcze byłoby warte przetestowania ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2015-03-27, 06:36   

szysza91 napisał/a:
Jaką wersje IGO polecacie
Stabilną. Szczegóły w wątku o wersjach programu iGO

szysza91 napisał/a:
co jeszcze byłoby warte przetestowania
A to z kolei temacie "Który program jest najlepszy"

Tu dyskutujemy o problemach z instalacją i używaniem programów, a nie ktróy i po co.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
altair 
azymut


Dołączył: 28 Kwi 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-04-28, 15:21   

Mam problem z działaniem tej nawigacji z Automapą. Otóż w losowych momentach podczas jazdy program oświadcza "dojechałeś do celu" i kasuje trasę. Instalowałem już 2 razy Automapę na nowo, ale nic to nie zmieniło, również poprzednie wersje z zeszłego roku miały ten sam problem. Całość jest na karcie SD, jeśli ma to jakieś znaczenie.

Spotkał się ktoś z takim problemem?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2015-04-29, 07:21   

Spróbuj przenieść program do urządzenia, mapy zostaw na SD
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
CiupaS 
Waypoint


Dołączył: 01 Maj 2015
Posty: 28
Wysłany: 2015-05-10, 13:47   Wybór mapy na MODECOM MX3HD

Witam, nie jestem pewny czy to dobry dział na to pytanie.
Jaką wybrać mapę na tę nawigację, chodzi mi o jazdę po Anglii, będę jeździł po niej ciężarówką.
Mam automapę EUROPA, czy automapa da radę po Anglii? Głównie mi chodzi o wyszukiwanie adresów przez kody i o ustawnienia na ciężarowe.
Z góry dziękuję za pomoc w wyborze mapy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10