Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 21:04
Modecom MX3 HD i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
JOSE001 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 57
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 13
Skąd: RUDA
Wysłany: 2013-08-23, 21:15   

Wielkie dzięki wszystkim którzy pomogli mi rozwiązać ten problem cieszę się iż są jeszcze ludzie którzy mogą pomóc innym FORUM ZAJEWAJNE DZIĘKI i pozdrawiam
 
 
ageent1
azymut


Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-09-17, 20:53   

Witam,
chcę zakupić swoje pierwsze urządzenie nawigacyjne i mój wybór padł na Modecom MX3 HD z wgraną AM Polska XXL (zależy mi na funkcji Live!).

W związku z tym mam pytanie, czy będę mógł dograć sobie do niej inną mapę np IGO bez usuwania zainstalowanej fabrycznie Automapy? Czasami wyjeżdżam zagranicę i wtedy chciałbym korzystać z programu nawigacyjnego IGO.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2013-09-18, 06:53   

ageent1 napisał/a:
czy będę
Tak.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
daro822
azymut


Dołączył: 07 Lis 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-11-08, 06:27   Problem z instalacją NAVIGON FREE

Kupiłem Modecom MX3HD z wgraną automapą bez map, chciałbym zainstalować darmową aplikację z mapami i dlatego usunałem całą zawartość folderu z jego instalacją i zainstalowałem według instrukcji aplikacje z mapami. Jednak uruchamiając GPS wyskakuje mi taki komunikat AutoMapa EV WCE - Nie powiodła się próba uruchomienia modułu: Dane Rozdzielczość ekranu (CXxCY) 800x480 Dlaczego mi to nie działa
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-11-08, 06:49   

1. Pytasz o program Navigator Free, czy Navigator Free?

2. Który plik wskazałes jako nawigacyjny? Bo z komunikatu wynika, ze próbujesz uruchomic pozostałości po nieskasowanej całkowicie AM

3. Co dokłądnie skasowałeś? Oprócz folderu (który?) jakie jeszcze pliki?

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem - regulamin, p.3
_________________

 
 
daro822
azymut


Dołączył: 07 Lis 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-11-08, 18:14   

1. Pytam o Navigator free, to ten z linku http://batgraf.eu/plikown...0cala/42_13.pdf

2. Opróżniłem cały folder ResidentFlash i jak chciałem wskazać ścieżkę do Navigator.exe tak jak w istrukcji w linku powyżej to nie dało się, to wgrałem z powrotem folder "MobileNavigator" do folderu ResidentFlash i wtedy podałem mu ścieżkę do niego. Pewnie coś mieszam z tą instalacją.

3. To jest printscreen zawartości folderu ResidentFlash na początku

http://zapodaj.net/e85501ea25d96.jpg.html
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-11-08, 18:31   

daro822 napisał/a:
Pewnie coś mieszam z tą instalacją.
Tu masz gotowca :arrow: http://www.manta.info.pl/...e-aktualizacja/
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
daro822
azymut


Dołączył: 07 Lis 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-11-08, 19:53   

To jest wersja komercyjna bez możliwości prowadzenia GPS-a
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-11-08, 19:56   

daro822 napisał/a:
bez możliwości prowadzenia GPS-a
Właśnie, że jest prowadzenie GPS, sprawdzone na moim urządzeniu. Wejdź w ustawienia i ustaw port i prędkość GPS.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
daro822
azymut


Dołączył: 07 Lis 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-11-08, 20:46   

A gdzie sie to ustawia i co mam tam wybrać jako port i predkość?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-11-08, 20:48   

daro822 napisał/a:
A gdzie sie to ustawia
W ustawieniach aplikacji Menu/ustawienia
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Lewyx 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 1
Skąd: Kowale
Wysłany: 2013-12-04, 16:35   MX3 HD + TOMTOM

Witam,
posiadam nawigację MX3 HD i chciałbym zainstalować na niej TOMTOMa, ale słyszałem, ze ten program może działać tylko i wyłącznie poprzez instalację w pamięci urządzenia, a nie na karcie SD. Czy ktoś próbował takiego rozwiązania?

Pzdr
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-12-04, 20:30   

Lewyx napisał/a:
może działać tylko i wyłącznie poprzez instalację w pamięci
A gdzie to usłyszałeś :shock: :?:
Bo na pewno nie w poradniku instalacji TT na WinCE 6 - zajrzałeś w ogóle do niego?
_________________

 
 
re: 
azymut
MR.


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 1
Skąd: Kielce
Wysłany: 2013-12-09, 20:52   Witam

mam nawigacje modecom mx2 HD
a w niej zarejestrowana AM która jest niedokładna, normalnie koszmar jakiś.
Chciałbym miec w tym urządzeniu nowa mape, jakąś normalną, dokładną. Jaka bedzie lepsza od AM?
_________________
pranie dywanów ekosprzątanie
 
 
aleks
Waypoint


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 196
Wysłany: 2013-12-09, 21:24   

re:
To zawsze jest pojęcie względne, jeden będzie uważał, że właśnie AM jest super, inny będzie wychwalał MM, jeszcze ktoś będzie miłośnikiem IGO.
Wszystko możesz zainstalować i sam wybrać co najlepiej Ci odpowiada. Nie ma navi idealnej, każda ma coś w sobie co przyciąga i co odpycha.
A tak w ogóle, to ja też mam ten sam model co Ty i na nim AM - zawsze aktualną bo mam licencję. Nie zauważyłem, aby było coś w niej nienormalnego, a użytkuję AM już 3 lata. W tym czasie korzystałem też z innych programów i stwierdziłem, że dla mnie właśnie AM jest najlepsza, ale jak wspomniałem na początku - wszystko jest sprawą gustu i indywidualnych preferencji.
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10