Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 10:03
AutoMapa Android - POI, ulubione, fotoradary...
Autor Wiadomość
many58
Waypoint



Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 20
Wysłany: 2015-02-03, 20:35   

Witam.
Który plik jest odpowiedzialny za ustawienia POI ?
 
 
Froger
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 33
Wysłany: 2015-02-25, 16:04   

Da sie jakoś dodac dzwieki fotoradarów ja na wersi wince ?
_________________
Tanie ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze! http://filefox.pl/poleca/Inga29
 
 
upel 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 14 Wrz 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-09-14, 09:37   

Witam serdecznie, mam pytanie o pliki jakie trzeba zachować żeby przy ponownej instalacji automapy nie trzeba było znowu ustawiać wszystkich punktów wyświetlanych poi i ostrzegania poi? Bo jeśli chodzi o moje miejsca ulubione to są pliki: default.fav

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-09-14, 09:45 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku -przeczytaj go uwaznie, może coś Ci pomoże (było w "AutoMapa 3.0 beta / RC / FINAŁ"
Przypominam o regulaminie forum (punkt 3)
 
 
vargas 
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 27
Skąd: CWA
Wysłany: 2015-10-20, 19:56   

Panowie jest możliwość zaktualizowania POI ? chodzi mi bardziej o fotoradary. Spotkałem sie już, że dostałem komunikat o fotoradarze a rzeczywiście go już tam nie było.
 
 
 
bugibu 
GPS instruktor


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2010
Posty: 953
Wysłany: 2015-10-21, 22:03   

Jest mozliwosc, poszukaj tego radaru tutaj:
http://www.miplo.pl/index.php?s=&c=245#showmap
i zglos do usuniecia (trzeba sie zarejestrowac).
Jak go nie znajdziesz, to znaczy ze ktos inny juz go usunal i na nastepnej mapie juz go nie bedzie.
 
 
Felix57 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 63
Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 9
Wysłany: 2016-08-17, 19:58   

Ostrzeganie o fotoradarach w krajach gdzie jest to zabronione i zablokowane na Androidzie

Ponieważ spotkała mnie niemiła rzecz zapłacenia mandatu w Niemczech, postanowiłem znaleźć plik gdzie pokazywanie radarów jest to zablokowane na Androidzie. A na forum nie umiem znaleźć takiej informacji. Jeśli jej nie ma to proszę

W zainstalowanej Automapie znajdujemy plik:

AutoMapa\Setings\poishow

W poishow odnajdujemy wpis:

NoSpeedCamCountries2=UNK;E;F;I;NL;A;CH;SLO;FIN;GB

i kasujemy kraje które nas interesują i od tego momentu ostrzega nas w danym kraju.

W podanym wpisie nie ma Niemiec gdyż do testów usunąłem wpis
A ponieważ do Niemiec pojadę w przyszłym roku to wrealu dopiero mogę sprawdzić.
I nie wiem czy na wszystkich Androidach będzie tak samo.
Ewentualnie testerzy niech sprawdzą

W symulacji pokazuje
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2016-08-17, 21:44   

rrudas napisał/a:
Dziękujemy za tą "odkrywczą" informację, która jest znana na forum od trzech lat (przykład www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=41242 )
raczej http://www.my-navia.pl/vi...p=412318#412318
Ale nie każdy będzie próbował zastosować sposób z programu pod WinCE na wersji androidowej. A tak - jest potwierdzenie, że działa.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2019-03-25, 19:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 24
Wysłany: 2017-04-20, 17:18   Re: AutoMapa dla Androida - POI, ulubione...

david8213 napisał/a:
Chciałbym dodać do mapy EU w androidzie - radary np w Chorwacji.
Czy jest taka możliwość ?

Odnosząc się do tego pytania sprzed lat pragnę zadać swoje. Tak istnieje teka możliwość, przy pomocy programu POIConverter przygotowałem pliki default.amp .ampdata .ampdesc, które wyświetla automapa dla androida.

Mam jednak inny problem. Co zrobić by o tych poi automapa ostrzegała komunikatami. Chociaż je pokazuje, a na terenie polski, dla tej samej kategorii ostrzega, to na terenie Hiszpanii tylko je wyświetla. W tradycyjnej nawigacji pod Windows CE , nie ma tego problemu.

Ma ktoś jakieś pomysły?
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 254
Wysłany: 2017-04-20, 17:56   

Ja mam podobny problem z ostrzeganiem ale w Polsce,pokazuje ikonki ale nie ostrzega żadnym dźwiękiem pomimo tego że ostrzeganie radarów jest włączone.Przy innych poi jest ostrzeżenie np.przejazdy kolejowe, wysepki,niebezpieczne miejsca,natomiast radarów nie ostrzega.
Proszę o pomoc.
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 24
Wysłany: 2017-04-20, 19:48   

geranium napisał/a:
znacznik masz na niebiesko czy na biało ?

Jaki znacznik? Gdzie to sprawdzić?
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 24
Wysłany: 2017-04-20, 20:00   

Opcje - POI - ostrzeganie mam biały kwadracik z niebieskim "ptaszkiem" o to chodzi?
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 24
Wysłany: 2017-04-20, 20:56   

Mam tak
Kod:
EnableSpeedCamsForCurCountry=-1
NoSpeedCamCountries4=
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 254
Wysłany: 2017-04-21, 13:02   

geranium napisał/a:
znacznik masz na niebiesko czy na biało ?



Na ostrzeganiu wszystkie kwadraciki oznaczone na niebiesko gdy wejdę w sekcje np. fotoradar przenośny/pokazuj zielone ptaszki /ostrzegaj zielone/położone przy trasie zielona kropka/max 30 m lewa i prawa.Gdy przestawiam na położonych w kier.jazdy też zielona kropka a ostrzegania brak.Pozostałe poi jakie są włączone ostrzeganie wszystko ostrzega ale co w sekcji radary niestety ostrzeżeń brak.Pierwszy raz mam taki problem,nigdy poprzednio tego nie było.
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 24
Wysłany: 2017-04-21, 16:19   

jenks napisał/a:
Pozostałe poi jakie są włączone ostrzeganie wszystko ostrzega ale co w sekcji radary niestety ostrzeżeń brak.

A próbowałeś zrobić taką prostą rzecz jak odinstalowanie automapy wraz z usunięciem ewentualnych pozostałości po niej, potem reset urządzenia i ponowna instalacja z ewentualnym pobraniem aktualizacji?
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 254
Wysłany: 2017-04-21, 18:03   

felis napisał/a:
A próbowałeś zrobić taką prostą rzecz jak odinstalowanie automapy wraz z usunięciem ewentualnych pozostałości po niej


Od dłuższego czasu używam ĄM i dopiero jak wszystkie znane mi sposoby nie pomogły napisałem posta z prośbą o pomoc bo już nie miałem innego wyjścia myślałem że ktoś się z takim problemem spotkał i udało mu się go rozwiązać.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10