Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 10:03
AutoMapa Android - POI, ulubione, fotoradary...
Autor Wiadomość
robsonbyd77 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 73
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2013-04-21, 17:43   

pcuser dzięki, zrobione.
_________________
Lark 43.1 z AM 6.12 PL (Legal); MM 7.2.4 PL (Android) AM 1.4.2 PL (Android)
 
 
strony1984
Waypoint


Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 32
Wysłany: 2013-11-05, 13:02   

ja rowniez prosze o pomoc mam najnowsza wersje am na win ce jak rowniez na android zrobilem pliczek default.fav wrzucilem do folderu data na w automapie na androidzie i nie dziala
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-11-05, 13:41   

strony1984 napisał/a:
zrobilem pliczek default.fav
Jak go zrobiłeś?
_________________

 
 
strony1984
Waypoint


Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 32
Wysłany: 2013-11-05, 14:00   

jacekp1313 napisał/a:
strony1984 napisał/a:
zrobilem pliczek default.fav
Jak go zrobiłeś?


wyeksportowalem ulubione w nawigacji na win ce i dalem mu tak nazwe
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2013-11-05, 14:57   

To raczej nie jest robienie pliku
A na pewno ma nazwę default.fav, a nie default.fav.fav ? Masz włączone pokazywanie rozszerzeń?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
strony1984
Waypoint


Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 32
Wysłany: 2013-11-05, 15:17   

jestem_ktoś napisał/a:
To raczej nie jest robienie pliku
A na pewno ma nazwę default.fav, a nie default.fav.fav ? Masz włączone pokazywanie rozszerzeń?


napewno ma default.fav sprawdzalem na telefonie
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 819
Wysłany: 2013-11-05, 21:39   

Na androidzie jest inne kodowanie polskich znaków. Także inaczej obsługuje lokalizacje specjalne.

Gdzieś już tu było jak to zrobić. Poszukaj.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
martinelka 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 27 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2014-03-20, 10:37   

Ok. To wiemy, że możemy wrzucić do aAM plik .fav, ale czy ktoś może napisać więcej, jak i czym go edytować, jak przerzucić do niego POI. Mam do załadowania kilka tysięcy punktów potrzebnych w pracy. Czy ilość danych w ulubionych jest ograniczona? No i jak wyszukać w takiej bazie interesującego nas punktu. Naprawdę nie ma możliwości edycji pliku zawierającego POI w aAM?
 
 
tompor 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 153
Wysłany: 2014-03-20, 18:37   

Ja przygotowałem ulubione w AM na PC. Nie może być punktu 'dom' ani 'praca'. Potem kopia pliku default.fav do aAM i wszystko O.K. Własne POI z AM można przenieść do ulubionych. Duża ilość ulubionych "zamula" AM. POI to lepsze rozwiązanie, ale niestety w aAM nie ma własnych.
_________________
Modecom MX2, SGS3, SG TAB2
 
 
martinelka 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 27 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2014-03-20, 19:28   

Kilka punktòw można ręcznie klepnąć. Ale kilka tysięcy.. Poza tym jeśli zamula kilkadziesiąt to co będzie przy tysiącach?
 
 
bugibu 
GPS instruktor


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2010
Posty: 951
Wysłany: 2014-03-21, 13:04   

Jesli potrzebujesz obsluzyc kilka tys. wlasnych POI to po prostu musisz pozostac przy wAM do czasu az w aAM nie zaimplementuja obslugi POI uzytkownika.
 
 
hxn
Waypoint


Dołączył: 14 Paź 2007
Posty: 26
Wysłany: 2014-03-31, 11:04   Fotoradar stacjonarny - czy ostrzega jaka obowiązuje prędkoś

Witam.
Szukałem , ale nie znalazłem.

Fotoradary stacjonarne - czy jest ostrzeganie głosowe jaka obowiązuje prędkość na danym odcinku.
U mnie jest tylko " uwaga fotoradar" , ale bez podania jaka prędkość obowiązuje na danym odcinku.
Czy istnieje taka możliwość ostrzegania o fotoradarach jak w win ce.
Dziękuje.
 
 
adijos93 
GPS instruktor


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 862
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2014-06-19, 16:34   

Cytat:
W sprawie tworzenia własnych POI w aAM
W folderze "Data" w aAM znajdują się pliki "default", o zerowej wartości bitów. Trzeba w wAM lub w programie do tworzenia własnych POI utworzyć pliki "default", wrzucając je w nazwy fabrycznych kategorii AutoMapy. AutoMapa windows potrafi utworzyć dowolną nazwę własną punktów, w androidzie tego się nie zrobi. Ja skorzystałem z kategorii zawartych w MiploShare (jest ich kilka) i tam pogrupowałem swoje POI. Wyszukiwanie jest proste, bo idąc ścieżką - szukaj / POI / i np rodzina - wyszukuje mi POI z kategorii "rodzina, a jak jest ich dużo, to można wpisać konkretną nazwę (jest tam taka opcja). Warunek - trzeba utworzyć POI w pliki "default" i zamienić fabryczne, na swoje, w folderze "Data". Jeśli komuś pomogłem, miło mi.


Opis autorstwa użytkownika krzychla ze strony pdaclub.pl

Wszelkie podziękowania należą się w.w. użytkownikowi. Pretensje też :mrgreen:
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Xiaomi Redmi Note 7

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
mariusz008
azymut


Dołączył: 29 Cze 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-06-29, 19:39   Flagi punkty na trasie

Witam
Mam gocleaver 5066 w samochodzie i zaznaczyłem kilkadziesiąt punktów na mapie 6.15 potrzebne do pracy ...
Chciałbym jakoś przenieść te punkty na automape 6.16 na tableta omnia tym bardziej że tablet większy niby odbiera traffic przeszkody na trasie.
Nie wiem jakie to pliki ( flagi punkty gps) z których katalogów przenosić aby działało .
Prosze o podpowiedź.
Mariusz.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-06-29, 21:51 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 819
Wysłany: 2014-08-08, 00:16   

Mam problem z wyświetlaniem ikon POI i ulubionych w aAM1.7.1 (oryginalna). Zamiast ikon są białe dymki. Reinstalacja nic nie pomogła.

Ktoś rozwiązał już kiedyś taki problem?

Dodam, że kiedyś było dobrze i się zepsuło. Nawet nie wiem przy jakiej okazji.

android 2.3.6 oryginalny nie zmieniany.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11