Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:44
Becker TRAFFIC ASSIST Highspeed 7934 problem z czasem
Autor Wiadomość
jpatryk
azymut


Dołączył: 31 Gru 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-31, 14:29   Becker TRAFFIC ASSIST Highspeed 7934 problem z czasem

Witam
Zanim się zarejestrowałem przeszukałem trochę Wasze posty w tej sprawie, ale nie znalazłem jednoznacznego rozwiązania.
Problem dotyczy wyżej wymienionej nawigacji w której została wgrana AutoMapa 6.10e EU.
Można by powiedzieć że wszystko jest ok, ale.....
....po resecie spotykam się z dość często pojawiającym się problemem mianowicie zmienia mi się w Win strefa czasowa co powoduje brak możliwości załadowania mapy.
Dlatego mam do Was pytanie czy jest jakaś możliwość ustawienia tej strefy podczas ładowania systemu czy skazany jestem na zmianę strefy w przypadku gdy "coś " pójdzie nie tak?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-12-31, 14:33   

jpatryk,
W AM wejdź w ustawienia GPS i odptaszkuj synchronizuj strefę czasową .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jpatryk
azymut


Dołączył: 31 Gru 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-31, 14:40   

Dzięki za szybką odpowiedź.
Niestety nadal pojawia się napis Nie można odczytać mapy.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-12-31, 14:43   

jpatryk,
mmarko1 napisał/a:
Wystarczy zmienić strefę czasową

Aby zmienić strefę, na głównym panelu klikamy w "Ustawienia", potem "Informacje". Klikamy 3 razy szybko w ikonkę "Navigon", co uruchamia nam eksploratora plików.
W uruchomionym Eksploratorze klikamy w Control Panel, po tym w Date/Time. Z rozwijanej listy obok wybieramy GMT +01:00 Sarajevo, Skopje, Warsaw. Zatwierdzamy to przez Apply, potem przycisk OK na górnej belce. Teraz 2 razy klikamy w przycisk X w prawym górnym rogu, aby wyjść z Eksploratora.

Teraz Automapa startuje bez problemu.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jpatryk
azymut


Dołączył: 31 Gru 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-31, 14:52   

Jak najbardziej zgadzam się z tym co zostało zacytowane, stosuję to.
Pytam jednak czy nie ma jakiegoś sposobu, aby nawet po resecie system startował z ustawieniami dla naszego rejonu a nie Pacificu :]
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-12-31, 14:59   

jpatryk,
Jak na razie nie ma , korzystaj z uśpienia , a nie z resetu .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jpatryk
azymut


Dołączył: 31 Gru 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-31, 15:04   

Dziękuję o to mi chodziło.
 
 
dominik146
azymut


Dołączył: 29 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2013-02-19, 20:32   

Witam.
Chciałem odświerzyć temat.
Czy jest jakiś sposób aby na stałe ustawić odpowiedną strefę czasową w Beckerze TRAFFIC ASSIST 7934??
Mam problem z Automapą, bo jak przestawi się strefa czasowa to nawigacja przestaje widzieć mapy i trzeba za każdym razem ustawiać od nowa strefę czasową.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11