Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:03
Modecom Freeway MX3 pulpity, ekrany startowe itp
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-08-10, 12:51   

Może najpierw dokładnie napisz, co robisz - bo prawie zawsze jak ktos pisze, że jakiś sposób nie działa, to nie robi dokładnie wg opisu

Na przykład;
- gdzie utworzyłes folder DESKTOP
- który wpis w rejestrze podmieniłeś i na jaki?
- sposoby z MX2 tez nie działają?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
extrapower 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-08-12, 17:32   

___Olivia_ napisał/a:
Również możesz to zastosować w swoim urządzeniu.


Absurdalny sposób, którego jednak nie próbowałem wcześniej, nic to, i tak nie działa.

jestem_ktoś napisał/a:
Może najpierw dokładnie napisz, co robisz


A w jakim celu, nie jestem 5 latkiem, wszystko robiłem, dokładnie po kilka razy, naprawdę wiem, że zazwyczaj przyczyna leży w tym, że ktoś coś jednak źle robi, ale to są proste instrukcje, po za tym jestem programistą i wiem mniej więcej jak to funkcjonuje dlatego uważam iż miejsce utworzenia desktopu nie ma znaczenia, wpis w rejestrze jest tylko jeden i problem w tym, że go nie zapisuje.

A sposoby z mx2 to te same co z mx3, innych nie ma, ale nadal, NIE DZIAŁA.

Czy ktoś aktualnie ma mx3 i mu się udało to zrobić? Bo mniemam, że nie posiadacie tej nawigacji.

Szukam kogoś kto zna głębiej windowsa ce lub też wie coś o sofcie modecoma, ponieważ nie jestem pewien gdzie tkwi problem, czy to win ce jest tak zaprojektowany czy modecom w sofcie tak robi, że resetuje do stanu wyjściowego.

A, że temat był "i nie tylko", bo chcę rozpracować bardziej tego mx3, to miałbym parę innych pytań.

Dodam, że jakby ktoś chciał się połączyć z mx3 poprzez myMobiler, to wersja 1.25 nie działa z mx3, a na 1.23 łączy od razu, także polecam tą wersję.

Z innych pytań:

- jak działa poweroff modecoma, jak oni wyłączają nawigację, ktoś zna funkcję konkretną z api czy inaczej to robią
- jak ogólnie to działa od włączenia nawigacji, bo ten ich panel to jest zwykły soft pod win ce, prawda? Chyba się nie mylę, tak więc to działa tak, że przy starcie odczytuje z rejestru w gałęzi init po kolei co ma odpalać, nie wiem czy to wyłącza jakoś taskbar czy w jakimś trybie to odpala, ktoś wie? Bo dziwnym trafem klikając gps z win ce resetuje całość. Jako, że zmiany w rejestrze nie są zapisywane to może powinienem spróbować podmienić pliki startowe z yfapp, choć wolałbym odkryć jak zapisywać stałe zmiany w rejestrze.
Poszukam jeszcze pomocy na msdn do systemu wince, w końcu wątpię iż czysty wince nie umożliwia stałego zapisu rejestru.

- czy katalog windows też będzie się resetował cały czas, da się to zmienić?

Będę wdzięczny za pomoc.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-08-13, 06:00   

extrapower napisał/a:
katalog windows też będzie się resetował cały czas,
Tak.

extrapower napisał/a:
przy starcie odczytuje z rejestru w gałęzi init po kolei co ma odpalać,
W rejestrze podane jest kilka procesów, które startując uruhcamiaja inne procesy - panel fabryczny jest jednym plikiem exe pisanym nie pod Widowsa a na procesor.

extrapower napisał/a:
nie jestem 5 latkiem,
Nie mówię, ze jesteś. Ale z lektury forum wynika jasno, ze 3/4 ludzi upierających się, ze robili wszystko wg instrukcji zapominali o jakimś jej punkcie albo robili drobny błąd - np wpisywali \ zamiast / .

extrapower napisał/a:
wszystko robiłem
Czyli sprawa zamknieta - przecież nie ma istnieje nic wiecej niż wszystko
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
extrapower 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-08-13, 14:26   

No cóż może dla ciebie zamknięta, ja będę szukał dalej, na msdn znalazłem wpisy odnośnie rejestru wince i myślę tą drogę najpierw zbadam.

jestem_ktoś napisał/a:
panel fabryczny jest jednym plikiem exe pisanym nie pod Widowsa a na procesor.


Nieprawda, bo mogę go odpalić jak każdy inny exe na wince, tylko wtedy jest taskbar, a soft fabryczny robi tak, że uruchamia się sam i bez taskbara, także ta cała procedura mnie ciekawi, a zwłaszcza to co robi ten soft na starcie.

Będę uzupełniał ten temat o to co mi się uda osiągnąć na mx3, bo widzę, że na forum każdy podaje uniwersalne procedury, a z mx3 nie do końca to się sprawdza, wiec taki wątek tylko dla mx3 się przyda.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-08-13, 16:28   

Oczywiście, ze go możesz uruchomić - a niby czemu miałbyś nie dać rady? Ale jeszcze powiedz, o którym pliku myślisz...

Nawiasem mówiąc - sposób z modyfikacją *.cfg tez nie działa na Twoim MX3?
_________________

 
 
extrapower 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-08-13, 20:51   

Bo jakby był pisany "pod procesor" to nie ruszyłby na wince, ale to wince po coś tam jest, dla łatwego api, a plik, nazwy nie pamiętam, ale chodzi mi o ten panel, który na starcie się odpala, choć wiem, że oni go jakoś inaczej odpalają, programami pomocniczymi.

Pisałem przecież, że CFG działa, tylko tworzy kolejny skrót do GPS co uruchomienie, a więc ta droga odpada.

Dziś natomiast znalazłem ukrytą partycję w której znajduje się rejestr, dodatkowo zmiany w HKLM Init BootVars są zapamiętywane.
 
 
mikib1
azymut


Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 1
Wysłany: 2013-08-31, 22:44   

Witam
śledzę temat, ale sam niestety mam za małą wiedzę żeby to rozgryźć, ja też wolę czysty pulpit z ikonami do programów a niestety opis zachowania MX3 przedstawiony przez extrapower jest jaki jest i jak do tej pory żadna z metod na MX3 nie jest w pełni zadowalająca... oczywiście jak sam na coś wpadnę to nie omieszkam się podzielić....
Pozdrawiam.
 
 
wojtek1972 
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 65
Skąd: KRAKÓW
Wysłany: 2013-09-10, 19:19   

Koledzy.
Właśnie znalazłem parę paneli wyboru programu do nawigacji do Modecoma 480x272
Zachomikowałem i jak tylko będę miał chwilkę to wezmę się za testy.
Namiary: http://chomikuj.pl/DZONY2...mu+do+nawigacji
_________________

 
 
marcik321
azymut


Dołączył: 26 Paź 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-11-03, 19:17   

do Marek_aa podaj hasło do archiwum kat. ResidentFlash bo nie można rozpakować tego wsadu
 
 
zukers 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 114
Wysłany: 2014-08-09, 11:58   

mam taki problem z MX3 instaluje na niej total commandera program ładnie pojawia się na pulpicie WINCE, ale po restarcie urządzenia już tego skrótu nie mam, widzę w w panelu sterowania w programach że total commander jest, ale nie ma go ani w menu start ani w katalogach "program files" ani "documents and settings" - akurat te katalogi są całkowicie puste lub poukrywana jest zawartość.
To samo dzieje się z plikami wgranymi na pamięć wewnętrzną po restarcie pulpitu już tych pików nie mam.
Dodam tylko że korzystam z pulpitu oryginalnego modecom i tu mam przejście do windowsa i z tego korzystam.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2014-08-09, 12:19   

zukers napisał/a:
po restarcie urządzenia już tego skrótu nie mam
I prawidłowo.
Przeczytaj wątek o MX3 - był chyba opis.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
zukers 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 114
Wysłany: 2014-08-09, 16:21   

kurcze edytuje i zmieniam w rejestrze katalogi:
HCU\ControlPanel\Desktop\wallpaper
HLM\System\Explorer\Shell Folders\Desktop

i ustawiam je na wcześniej utworzone swoje katalogi wewnątrz ResidentFlash, ale po restarcie te wpisy w rejestrze wracaja mi do defaultowych.
Moja wersja softu to: v4.0.Y200.14.05.29ir

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-08-09, 18:32 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku MODECOM FREE WAY - Odblokowanie
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 48
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2014-12-13, 00:11   

Czy MX3 można również odblokować za pomocą zmiany wpisu w rejestrze ?
Kod:
Odblokowanie na stałe polega na zmianie wpisu w rejestrze
z:
Kod:
Hkey_Local_Machine\Init\Lunch90 wpis "Windows\MyShell.exe

na
Kod:
Hkey_Local_Machine\Init\Lunch90 wpis "Windows\explorer.exe
_________________
Modecom MX3
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6794
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-12-13, 16:19   

mietek440 napisał/a:
Czy MX3 można również odblokować za pomocą zmiany wpisu w rejestrze ?

Co chcesz odblokowywac :?: :?: :?:
Przeciez MX3 kupujesz odblokowanego z pełnym dostepem do windowsa ?
_________________
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2014-12-13, 16:24   

A jak chcesz, aby od razu startował z Windowsem, to skaż explorer.exe jako nawigacyjny i włącz autostart
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10