Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 21:03
Modecom Freeway MX3 pulpity, ekrany startowe itp
Autor Wiadomość
arthurn
azymut


Dołączył: 21 Gru 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-12-21, 19:23   

Ktoś wie jak odblokować ten model bo niestety zmiany w rejestrze się nie zapisują i wracają do domyślnych. Chcę dodać ikonkę do pulpitu
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-12-21, 19:35   

Spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=35693 ostatni post (tego ze zmianą pliku *.cfg nie polecam początkującym)
_________________

 
 
andrzejgb
Waypoint


Dołączył: 27 Gru 2011
Posty: 22
Wysłany: 2012-12-22, 13:09   

po aktualizacji, brak możliwości uzywania nawigacji i odtwarzania muzyki .- aktualizacja nic nie zmieniła oprócz tapety, opery, kliku dodatkowych gier.
No i info system pokazuje Modecom FreeWay MX2HD???
Gdy jest właczona nawigacja/automapa/ minimalizuję wchodzę do menu MX3 klik media - muzyka i informacja Wyłacz nawigację aby właczyć muzykę ?!??!?!?!?!?!?
miało działać tak reklamują MX3 ?????????
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 439
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-12-22, 18:46   

ArkedFox napisał/a:

Tez się chciałem dowiedzieć pare rzeczy ale chyba jeszcze nikt na tym forum MX3 nie opanował. Doszedłem sam do tego :-/


I o to właśnie tu, na forum chodzi, ucząc się - czasami sami do czegoś dochodzimy,
by dzielić się zdobytą wiedzą.
Nie ma co kaprysić, widocznie masz problemy, których inni nie mają.
Ale spytaj - a będzie ci dane... :-D

arthurn napisał/a:
Ktoś wie jak odblokować ten model bo niestety zmiany w rejestrze się nie zapisują i wracają do domyślnych. Chcę dodać ikonkę do pulpitu


Jakie odblokowanie?
O skrótach pisze tu - czytaj

Przy okazji - ludziska - soft MX2 i MX3 to prawie to samo...
A że inny wygląd menu - co to zmienia?
Można wgrać firmware z MX3 do MX2 i odwrotnie...
Ale nie ma się co pobudzać... to tylko nawigacja. :-/
..
 
 
robsonh1
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2012
Posty: 20
Wysłany: 2013-01-14, 10:19   

Witam, Panowie i Panie. Od kilku dni jestem póki co szczęśliwym posiadaczem Modecom'a MX3. I moje pytanie, mógłby ktoś mi pomóc jak wgrać pulpit z ikonkami do różnych programów nawigacyjnych, które będą pasować. Nawijka odblokowana.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-01-14, 10:32   

Cytat:
Nawijka odblokowana.
Raczej bez fabrycznej blokady http://www.my-navia.pl/vi...p=200108#200108

Metoda z drugiego postu w wątku nie działa?
_________________

 
 
robsonh1
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2012
Posty: 20
Wysłany: 2013-01-14, 13:46   

Zdaje mi się że całkiem odblokowana. Z menu bez problemu wchodze w WinCE, mam tapete, ikonki, pasek start i wszystko.

Problem mam, bo nie wiem jakimi programami i wgl wgrywać te rzeczy.

EDIT. Dobra, doczytałem punkt 4
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-01-14, 14:12   

Zacznijmy od tego, ,czy odblokowana, czy nie.
Po starcie masz fabryczny pulpit Modecoma? Jeśli łi tak, to nie jest odblokowana (tylko brak fabrycznej blokady - a to dwie różne sprawy. Fabryczne wejście w Windowsa w menu to nie jest odblokowanie)

Pulpity i sposób wgrywania powinien byc identyczny jak w modelu MX2 - ale musisz zacząc od stanu fabrycznego. Chyba, że wystarczą Ci nieginące skróty w manu StART
_________________

 
 
OperatorLopaty
azymut


Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-20, 14:08   

Czy byłby ktoś tak łaskaw i przedstawił krok po kroku proces odblokowania modelu MX3 aby móc dodawać do niego inne programy?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-03-20, 15:19   

Czy byłbys łaskaw przeczytać post po poście wątki "Modecom Freeway MX3 i programy nawigacyjne" oraz "Modecom Freeway MX3 pulpity, ekrany " ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
OperatorLopaty
azymut


Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-21, 13:29   

jestem_ktoś napisał/a:
Czy byłbys łaskaw przeczytać post po poście wątki "Modecom Freeway MX3 i programy nawigacyjne" oraz "Modecom Freeway MX3 pulpity, ekrany " ?


Uczciwie sie przyznaje ze przeczytalem wszystkie posty z tych dzialow, szukalem wczoraj caly dzien w google i nadal nie widze nigdzie procedury odblokowania mx3
 
 
buzzer11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-03-21, 14:33   Modecom MX3

Witam,

na początku zaznaczam, że jestem zielony w temacie navi.
Zakupiłem właśnie modecom`a MX3.

Chciałbym mieć na niej kilka programów navi.
Jak zrobić aby w menu można sobie było wybrać nawigację którą chce akurat odpalić tak aby były widoczne ikonki programów nawigacyjnych?

z góry bardzo dziękuje za pomoc.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-03-21, 15:10   

buzzer11,
Wgraj sobie jakiś pulpit. Tu możesz wybrać :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-03-21, 17:30   

OperatorLopaty napisał/a:
nadal nie widze nigdzie
Bo nie istnieją "procedury odblokowania mx3". Jest kilka sposobów opisanych we wskazanych wątkach. Na przykład:
1. Skróty wg kol.atomic99 ?
2. Metody z Mx2, bo
zbyszek1817 napisał/a:
Przy okazji - ludziska - soft MX2 i MX3 to prawie to samo...


O fabrycznym wejściu do Windowsa (ikona w oryginalnym menu) nie wspomnę.


P.S. przeniosłem z " MODECOM FREE WAY - Odblokowanie"
_________________

 
 
buzzer11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-03-21, 20:05   

Skąd wziąć menu wyboru nawigacji do modecoma?
To jest takie same menu jak w MX2 i można bez obawy wgrać do mx3?

Tła pulpitu też wyszukać z mx2 i wgrać do mx3?


sorki za takie pytania ale nie chce niczego popsuć ;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10