Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:59
Modecom Freeway MX3 multimedia
Autor Wiadomość
Daisy
azymut


Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-12-18, 00:03   

Witam wszystkich. Jestem tu zupełnie nowa a obecność wynika z moich dzisiejszych przygód...
Dotychczas byłam posiadaczką garmina przenośnego ale postanowiłam zaopatrzyć się w coś większego do samochodu. No i zakupiłam MX3.
Map jeszcze nie nie mam (zamierzam zorganizować wersję box) więc z braku laku zaczęłam sprawdzać co można.
I tu mam do was, Szanowni Użytkownicy, pytanie zasadnicze: czy cokolwiek udało wam się uruchomić jakiś plik muzyczny z poziomu urządzenia a nie win ce?
Siedzę nad tym od dobrych kilku godzin i nic. Nawet wgranie nowego softu nie polepszyło sprawy. Wg instrukcji mx3 czyta pliki wma9 i waw. Lekko mnie to zdziwiło bo są to formaty dość stare ale faktycznie nic innego nie łyknął. Tego z resztą też bo nie znalazłam żadnego programu, który byłby tak miły i przekonwertował mp3 na coś co byłoby czytane. Istnieje coś takiego by funkcjonowało pod win7? Lub choćby xp? Komuś się udało uruchomić plik muzyczny?
Chciałabym wykorzystać transmiter bo radio jest wbudowane i nie czyta mp3 ale coś mi się wydaje, że mam co najwyżej gps... (mam nadzieję, że będzie działał!)
Powiedzcie mi że się mylę, że się da i wiecie jak to zrobić!
Pozdrawiam wszystkich! :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2012-12-18, 07:50   

W kilku modelach (nie Modecom) robiono to różnie:
- podmiana odtwarzacza fabrycznego na czytający MP3
- zdejmowanie blokady odczytu mp3 i avi przez wpisy w plikach xml.

Podłącz sprzęt do kompa i podaj listę folderów (na początek)
_________________

 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-12-18, 08:04   

skoro model MX 2 odtwarza wszystkie formaty mp3 mp4 divix rmvb oraz inne wynalazki
wątpię aby producent w nowym modelu cofnął się o epokę do tyłu .........
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9564
Wysłany: 2012-12-18, 08:24   

To ne cofnięcie, tylko opłaty licencyjne za mp3 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic869813.html
http://www.bigchina.pl/ar..._urzadzen_z_mp3
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Daisy
azymut


Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-12-19, 00:35   

Uparłam się, bo nie mogłam uwierzyć, że nie czyta mp3 no i czyta. Tylko za delikatna byłam. katalog trzeba dość szybko i dość mocno potraktować dwuklikiem żeby wyświetlił zawartość... Ekran jest trochę mało czuły bo nie zawsze reaguje a wczoraj pewnie za słabo lub za wolno go traktowałam.
Mają kilka rozdźwięków w filozofii. Generalnie wszystko wchodzi na jedno uderzenie. Katalog też zmienia ikonkę po jednym uderzeniu (stąd wniosek, że nie działa) ale dopiero po dwukliku wyświetla zawartość.
Niektóre okna zachowuje się za pomocą ikonki zachowaj a w innych wybór dokonywany jest również dwuklikiem.
I nawet ładnie gra... :-)

A instrukcję mogliby delikatnie uaktualnić... :evil:
Cieszę się, że jednak działa :)
 
 
andrzejgb
Waypoint


Dołączył: 27 Gru 2011
Posty: 22
Wysłany: 2012-12-21, 14:13   

wraca , dzięki
jak wychodzić z Automapy nie wyłączając jej aby właczyć muzykę
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9564
Wysłany: 2012-12-21, 14:21   

Opcja minimalizacji - w MX2 było dośc dobrze opisane
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ArkedFox 
azymut


Dołączył: 19 Lis 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-12-21, 14:30   

jestem_ktoś napisał/a:
Opcja minimalizacji - w MX2 było dośc dobrze opisane

Szkoda że w MX3 nie działa.
Niestety w fabrycznym sofcie to nie możliwe.
Trzeba ściągnąć aktualizację i zainstalować i wtedy zacznie wszystko chodzić jak trzeba.
Tez się chciałem dowiedzieć pare rzeczy ale chyba jeszcze nikt na tym forum MX3 nie opanował. Doszedłem sam do tego :-/
_________________
www.afkserwis.blogspot.com
 
 
andrzejgb
Waypoint


Dołączył: 27 Gru 2011
Posty: 22
Wysłany: 2012-12-23, 16:08   

witam
admin namieszał i teraz postów trzeba szukać:)
w MX3 jest problem z jednoczesnym sluchaniem muzyki i korzystaniem z Automapy
1 Nie działa:
włączam automapę minimalizuję , wchodzę do media - włączam muzykę
pojawia się informacja aby włączyć muzykę prosimy wyłączyć nawigacje?!?!?!?!?!?!?/
dotyczy filmów zdjęć
to żart ??? Ma działać Navi i muzyka tak ten sprzęt reklamują?!?!?
2 działa
właczam media - muzyka - muza gra, minimalizuję włączam Automapa - tera dział jak powinno
czy tak macie ?? w czym jest problem
dodam ze działa tak na sofcie fabrycznym i po aktualizacji na sofcie firmowym
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2012-12-23, 18:16   

andrzejgb napisał/a:
admin namieszał i
Nie admin, tylko ja... :oops:
Za dużo problemów było w jednym wątku.
_________________

 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 833
Wysłany: 2013-01-14, 20:24   

Alternatywna skórka "Music Playera" do tej nawigacji.
Plik MP3.XML i Media.DAT należy przekopiować do ResidentFlash2\YFAPP\Skins\BlackGold_E170\.
Aby była możliwość powrotu do starej skórki należy stare pliki zachować np. pod inną nazwą.
hasło Marek_aa
LINK

 
 
OperatorLopaty
azymut


Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-03-20, 09:41   Modecom MX3 - problem z odtwarzaniem

Witam :-)

Czy zauwazyl ktos u siebie w mx3, że odtwarzacz muzyczny gra szybciej mp3 niz np. na komputerze? Nieznacznie ale jest szybciej. Tak samo jest roznica w odtwarzaniu wideo. Firmware mam ze strony modecom 8.03. Zadnych przerobek nie robilem poza firmware.
 
 
Cobros
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sty 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-02-09, 15:55   Modecom MX3 nie widzi zdjęć w JPG .

Witam

Mam problem otóż mój MX3 nie "widzi " zdjęć w JPG w instrukcji pisze że powinien odpalać , a ja mam tylko ? i gdy próbuje wejść na zdjęcie czarny ekran . Dzieje się tak nie zależnie czy zdjęcia na flashu czy na karcie SD .

Jeśli JPG się nie da odtworzyć to na jaki format przekonwertować ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4540
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-02-09, 16:28   

Cobros,
U mnie też nie widział, ale zmniejszyłam rozmiar zdjęcia i zobaczył.

_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 833
Wysłany: 2014-02-10, 08:48   

___Olivia_ napisał/a:
zmniejszyłam rozmiar zdjęcia i zobaczył.

Ja używam voPlayera i moje fotki 3872x2592.jpg czyta bez problemu, odtwarza także mp3 i filmy.
Program dostępny jest w sieci w rosyjskiej wersji, na chomiku jest wersja skórki mojego autorstwa, gdyby był ktoś zainteresowany to podaję linka:
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10