Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 19:44
Modecom Freeway MX3 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
gumisv6
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2014
Posty: 99
Skąd: Chełm
Wysłany: 2015-05-23, 21:25   

pod MX3 dość stabilnie chodzi Primo 2.0 9.6.5.245577

http://www36.zippyshare.c...*****/file.html

a tu masz nie grzebany, czysty i wciąż gorący pliczek.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-05-24, 09:20 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Linki podajemy w innym miejscu.
Poza tym pod MX3 poprawnie działa każde dobrze skonfugurowane Primo
_________________
MODECOM MX3 - IGO Primo 2.0 9.6.5.245577 - diMkaWA_P156 Wiman_mod - Voice TTS
LG G3S - IGO Primo 2.4 9.6.29.483387 - diMkaWA 1.33default - Voice TTS - TMC
LG G3S - IGO Nextgen 9.18.27.676280 - skin pongo - pack ux - Voice TTS - TMC
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-05-24, 08:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ekuznar 
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 25
Wysłany: 2015-05-26, 11:00   

gumisv6 napisał/a:
pod MX3 dość stabilnie chodzi Primo 2.0 9.6.5.245577

http://www36.zippyshare.c...*****/file.html

a tu masz nie grzebany, czysty i wciąż gorący pliczek.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-05-24, 09:20 ]
[color=blue][i]------------------------------------------------------------------------------------------


po pierwsze:
ten pliczek juz nie jest nawet letni (wieje chłodem od niego "File does not exist on this server")
po drugie jak pisze jacekp1313 wszystkie wersje igo "chodza poprawnie jak sa dobrze skonfigurowane. Skonfigurowalem ponownie wg. poradnika igo 2.4 - 9.6.13.405512 i ponownie ten sam rezultat (na moment pojawia sie ekran igo i znika)
moj plik sys.txt to
[camera.roundabout]
enabled=0
centery=20

[debug]
experimental_features=1

[device]
type="MODECOM_MX3"

[features]
signpost_coloring=1

[mapchanger]
map_ta = "TELEATLAS"
map_nt = "NAVTEQ"
map_ot = "INNE"

[sound]
csv_voice_enabled=1

[warning]
speedcam_warning=1

a plik MODECOM_MX3.ini w \sdmmc\primo\config\devices to

[devices]
info_names="MODECOM_MX3'

[gps]
port=1
baud=4800

[power]
backlight_status="0"

w konfiguracji zostawilem foldery i ich zawartosci takie jak radzil poradnik
co jest zle w tej mojej konfiguracji ?
Automapa na tym MX3 chodzi bez problemow
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-05-26, 13:13   

Zacznij od usunięcia wszystkiego co zbędne, zostaw tylko absolutne minimum (patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528 "Struktura bez zbędnych dodatków"), łącznie z sys.txt, zostaw tylko jedną mapę jednego dostawcy.

I przeczytaj uwaznie poradnik instalacji i konfiguracji
_________________

 
 
ekuznar 
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 25
Wysłany: 2015-05-26, 13:38   

jacekp1313 napisał/a:
Zacznij od usunięcia wszystkiego co zbędne, zostaw tylko absolutne minimum (patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528 "Struktura bez zbędnych dodatków"), łącznie z sys.txt, zostaw tylko jedną mapę jednego dostawcy.

I przeczytaj uwaznie poradnik instalacji i konfiguracji


Napisalem przeciez ze zrobilem wg. poradnika i to dwukrotnie i ... nic.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-05-26, 13:54   

Cytat:
Zacznij od usunięcia wszystkiego....
_________________

 
 
ekuznar 
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 25
Wysłany: 2015-05-27, 09:55   

jacekp1313 napisał/a:
Cytat:
Zacznij od usunięcia wszystkiego....


tak wlasnie zrobilem dwukrotnie tzn. przeczytalem UWAZNIE kilkakrotnie poradnik, usunalem wszystko po przedniej konfigracji i ... po odpaleniu programu moglem sie przez moment przyjrzec ekranowi powitalnemu a raczej pozegnalnemu bo zaraz zniknął.
Moze ten poradnik pisany jakis czas temu nie przystaje do tej wersji iGO i MX3 ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-05-27, 10:32   

W takim razie masz albo skopane urządzenie, albo pobrałeś czyjegoś gotowca, a przerabiane gotowce nie działają na cudzych nawigacjach. Ja na swoim MX3 po prostu przełożyłem kartę z Mio Moov 500 (oczywiście, skasowane SAVE - kopia na PC) i ruszyło wszystko z jedną zmianą - w sekcji [GPS] podałem inne parametry portu i prędkości.

Podaj listę folderów w Primo - zobaczymy, co tam masz

A najlepiej wywal to wszystko do śmietnika i użyj sprawdzonej wersji 9.6.5 (ja cały czas używam 9.6.2) z linków na forum. Należy jak ognia unikać wersji programu powyżej 100MB, bo i tak pierwsze, co się robi, to wszystko kasuje - szkoda czasu na ściąganie
_________________

 
 
mark0
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2014
Posty: 29
Wysłany: 2015-05-27, 10:44   

ekuznar napisał/a:
Moze ten poradnik pisany jakis czas temu nie przystaje do tej wersji iGO i MX3 ?

Posiam tą samą wersję igo i taką samą nawigację ale z lterkami HD i u mnie wszystko działa od pierwszego razu.
W sys.txt nie mam żadnego wskazania że jest to modecom i to nie przeszkadza aby nawigacja pracowała prawoidłowo.
Może masz jakieś specyficzne ustawienia nawigacji, że igo tak się buntuje, Próbowałeś uruchomić bez katalogi save (wyczyszczonym) i bez sys.txt?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-06-16, 17:49 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługie przytoczenie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-06-16, 16:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ekuznar 
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 25
Wysłany: 2015-05-27, 12:10   

mark0 napisał/a:
Próbowałeś uruchomić bez katalogi save (wyczyszczonym) i bez sys.txt?

Proby zasugerowane przez Ciebie wykonałem. Skutek taki sam.
Skoro masz to samo iGO i nawigację to moze wystawisz gdzies niezbedne Twoim zdaniem foldery/pliki i ja sprobuje na Twoich ustawieniach uruchomic na swojej navi. Bylbym wdzieczny
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-06-16, 16:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jafo
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 159
Wysłany: 2015-05-27, 12:39   

Na moim MX3 bez problemu działa 9.6.5.
Jeśli chcesz, to podeślę z pustym (bez folderu content), za to z uzupełnionym sys.txt.
_________________
___________________________________________________________________

Modecom MX3 + SDHC 8GB + Lic.AM :)
 
 
ekuznar 
Waypoint


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 25
Wysłany: 2015-05-27, 12:50   

jafo napisał/a:
Na moim MX3 bez problemu działa 9.6.5.
Jeśli chcesz, to podeślę z pustym (bez folderu content), za to z uzupełnionym sys.txt.


Bardzo prosze, ale zapytam - dlaczego bez content (jestem poczatkujacym uzytkownikiem iGO, dlatego pytam) czy tam sa jakies prywatne pliki ? Jesli bez content to skad ja go sobie wykombinuję ?
 
 
jafo
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 159
Wysłany: 2015-05-27, 12:56   

ekuznar
Sprawdź PW
_________________
___________________________________________________________________

Modecom MX3 + SDHC 8GB + Lic.AM :)
Ostatnio zmieniony przez jafo 2015-05-27, 13:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 840
Wysłany: 2015-05-27, 13:12   

ekuznar napisał/a:
dlaczego bez content (jestem poczatkujacym uzytkownikiem iGO, dlatego pytam) czy tam sa jakies prywatne pliki ? Jesli bez content to skad ja go sobie wykombinuję ?

Bo tam są tylko foldery które zajmują najwięcej megabajtów i i upload zajmuje bardzo dużo czasu. W content są umieszczone foldery (podaje te podstawowe) - map, poi, building, lang, dem, global_cfg, phoneme, scheme, skin, speedcam, voice. Foldery te możesz sobie sam utworzyć i wkleić do nich odpowiednie pliki, które napewno posiadasz skoro już próbowałeś konfigurować iGo, a druga rzecz to chyba mi się zdaje, jeszcze raz przeczytaj powoli i dokładnie poradnik, po twoim ostatnim poście czuje że coś "nie teges..", w poradniku wszystko na ten temat jest już opisane.
 
 
jafo
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 159
Wysłany: 2015-05-27, 13:33   

PW!
_________________
___________________________________________________________________

Modecom MX3 + SDHC 8GB + Lic.AM :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-05-27, 14:14   

ekuznar napisał/a:
moze wystawisz gdzies niezbedne
Jest od dawna w dziale z linkami.
Primo 9.6.2 z gołym CONTENT - trzeba tylko dodać JEDEN plik mapy
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14