Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:44
Modecom Freeway MX3 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
karino3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 13
Wysłany: 2012-11-12, 15:56   

Witam kupiłem nawigację ModeCom FreeWay MX3 zamiast wgrać na kartę pamięci AUTOMAPE wgrałem na pamieć flash i nie można uruchomić czy mogę z formatować pamieć flash i co dalej ??
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 437
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-11-14, 15:52   

karino3 napisał/a:
Witam kupiłem nawigację ModeCom FreeWay MX3 zamiast wgrać na kartę pamięci AUTOMAPE wgrałem na pamieć flash i nie można uruchomić czy mogę z formatować pamieć flash i co dalej ??


karino3 młodszy inspektorze GPS - zaglądałeś do Ustawień?
Wskazujesz w Plik nawigacji, ścieżkę dostępu do programu nawigacyjnego np AM.
Więc gdzie będzie zainstalowana Auto Mapa, nie ma znaczenia.

Formatowanie pamięci residentFlash (T-Flash) (to ta w navi 4GB) ma sens
jeżeli są jakieś błędy w odczycie/zapisie plików a program nawigacyjny
jest na karcie SD (SDMMC).

Ino nie wiem po co formatowanie? Jak podłączysz navi poprzez USB
do kompa możesz zwyczajnie pliki usunąć... ale można też formatować.:->
..
 
 
Sensej17 
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 22
Wysłany: 2012-12-22, 20:39   

A może ktoś pomóc. Zakupiłem MX3 i wgrywam AM na kartę, kartę wkładam do urządzenia a tu komunikat o rejestracji map. Jak sobie z tym poradzić ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18699
Wysłany: 2012-12-22, 20:43   

Zainstalować wg poradnika
_________________

 
 
Sensej17 
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 22
Wysłany: 2012-12-22, 20:45   

a gdzie ten poradnik ? bo nie znalazłem :/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18699
Wysłany: 2012-12-22, 20:49   

http://lmgtfy.com/?q=%09%...+i+patchowanie.

Albo czytaj tytuły wątków w dziale o AM
_________________

 
 
Sensej17 
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 22
Wysłany: 2012-12-22, 21:06   

pobrałem AM i rozpakowałem, później patch i instalacja na kartę potem karta do urządzenia włącza się ale chce rejestrować mapę..

Ps: Umiem szukać:D i nie prosił bym o pomoc gdybym nie zrobił podstawowych czynności.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2012-12-22, 21:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2012-12-26, 09:42   

Sensej17 napisał/a:
karta do urządzenia włącza się ale chce rejestrować mapę

Czyli ogólnie mówiąc , coś nie tak robisz - musi działać.
Przeczytaj jeszcze raz i rób dokładnie według poradnika Instalacja Automapy PL i EU i patchowanie.
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom
Serwis Wedkarski
"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
robsonh1
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2012
Posty: 20
Wysłany: 2013-01-13, 18:09   

Witam, jestem świeżym użytkownikiem Modecom'a. Studniówka za mną, pora przysiąść do nawigacji :) Jako, że nigdy nie miałem problemów z mapami itd to wiem co i jak żeby grać daną mapę do kartę. Modecom odblokowany, w jego pamięci jest Automapa jakaś stara. Usunąć te kliki z tego Re coś tam?
No i co mam zrobić, aby mieć na jednej karcie AutoMapę i iGO i sobie wybrać na pulpicie nawigacji którą chce wykorzystać? Trzeba wgrać jakieś menu? Bo w tej kwestii jestem kompletnie zielony. Proszę o pomoc bo niedługo bym potestował mapy na trasie.
 
 
szymko 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 12
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-01-13, 18:42   

Wgrywasz na kartę np. AM i iGO do osobnych folderów i (nie wiem, jak to jest w MX3) pewnie wybierasz w menu lokalizację pożądanej nawigacji, któa ma być pod domyślnym skrótem. Można też wgrać menu wyboru nawigacji, które będzie otwierało się po wybraniu skrótu nawigacji.
 
 
robsonh1
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2012
Posty: 20
Wysłany: 2013-01-13, 19:09   

A teraz kwestia jak wgrać takie menu i czy aby będzie pasować?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18699
Wysłany: 2013-01-14, 06:54   

O tym proszę dyskutować w wątku "Modecom Freeway MX3 pulpity, ekrany startowe itp"
_________________

 
 
DonVitek 
młodszy inspektor GPS
DonVitek


Wiek: 36
Dołączył: 09 Kwi 2011
Posty: 12
Wysłany: 2013-01-27, 16:01   

Hej kolego pannonia75
Mam taka prozbe, czy moglbys wrzucic na jakis serwer twojego igo primo bez map, bo od tygodnia sie mecze zeby uruchomic tmc na igo primo 2.4 ale mi nie wychodzi a jestem swiezak w uzywaniu igo. Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-01-27, 19:02 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z Modecom MX3 uruchomienie TMC
Post nie związane z tematem wątku
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1030
Skąd: U.K.
Wysłany: 2013-01-28, 12:09   

DonVitek napisał/a:
Hej kolego pannonia75
Mam taka prozbe, czy moglbys wrzucic na jakis serwer twojego igo primo bez map,

poszukaj tu:
http://www.gps.lt/forumas/viewforum.php?f=44
_________________
Modecom MX3 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 +tts_by_Wiman_ver.5.x + TMC RTA-3000
 
 
mkania777
azymut


Dołączył: 06 Lut 2013
Posty: 1
Skąd: brać kasę na wódkę?
Wysłany: 2013-02-06, 23:51   

Koledzy i koleżanki.
Mam pytanko. Mam MODECOM MX3HD i zainstalowaną AutoMapę Polska.
Mam pytanko. Jakie powinny być prawidłowe ustawienia GPS dla tego urządzenia?
Chodzi mi o port COM i tą prędkość itp.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11