Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navroad Auro 2 S - dodatkowy panel wyboru nawigacji.
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-05-19, 16:19   

Połączenie dobrej pamięci i funkcji SITE w wyszukiwarce daje dobre efekty: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7087 (wpisałem w Google site:my-navia.pl do folderu menu )
_________________

 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2013-05-26, 19:54   

Nie miałem, czasu by napisać ale pojawia się problem, gdy utworze komende pod bitmape np. Command = \SDMMC lub zamiast karty inny folder nie odpala tego ;/ tylko mam taki komunikat ~A SYSTEM SHELL MUST BE PRESENT TO SUPPORT EXECUTING FOLDER PATHS OR SHELL EXTENSIONS~ czy ktoś może podpowiedzieć co robie nie tak ??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9614
Wysłany: 2013-05-27, 06:10   

Chyba najpierw musisz uruchomić powłokę - czyli exploratora Windows tym samym skryptem)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2013-05-27, 12:25   

Czyli np. > Command = \windows\explorer.exe\SDMMC ??
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2013-05-27, 13:14   

marcinroad, nie! Za pomoca MortScripta możesz uruchomić np. explorer.exe, ale bez wskazania konkretnego katalogu, który chciałbyś otworzyć. Czyli tylko:
Kod:
Command = \windows\explorer.exe
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-05-27, 13:28   

Jest taka choroba, co się sklerozą zowie
Sam to zbierałem do kupy: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.22d
_________________

 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2013-05-28, 12:03   

A więc poszukałem i poczytałem wasze propozycje, ale jakoś to nie wychodzi napisanie komendy typu
Kod:
NewIni = \Windows\explorer.exe
Command = \SDMMC
nic nie dają, próbowałem, pierw otwierać inna ikoną:
Kod:
Command =  \Windows\explorer.exe
ale odpala mi się sam pasek windowsa, potem mogę otworzyć co prawda ikonę z danym folderem który chcę
Kod:
Command = \SDMMC
lub
Command = \SDMMC\Pliki
itp, gdy jednak próbuje otworzyć bez komendy
Kod:
\Windows\explorer.exe
wyskakuje ten nieszczesny komunikat ;/
Cytat:
"A system shelll must be present to support executing folder paths or shell extensions"
przykładowe moje polecenia które chciałbym odpalić nie przechodząc do windowsa
Kod:
BITMAPBUTTON
x = 660
y = 422
Command = \SDMMC\Programy
Width = 48
Height = 48
BitmapNormal = TOOL.bmp
BitmapPushed = TOOL.bmp

BITMAPBUTTON
x = 736
y = 352
Command = \SDMMC
Width = 48
Height = 48
BitmapNormal = SD.bmp
BitmapPushed = SD.bmp
czy któś łopatologicznie mógłby mi wytłumaczyć co robię nie tak, nie odsyłając mnie do site google itp :)

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2013-06-02, 07:21 ]
Proszę o używanie znaczników [code]. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony przez imar42 2013-06-02, 06:22, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-05-28, 12:17   

Każde urządzenie ma innego Windowsa CE5 (lub 6) - każdy producent przycina Windowa pod swoje potrzeby i to, co działa u mnie (NewIni = \Windows\explorer.exe ; Command = \SDMMC) na innych nawigacjach może nie działać.

Musiałbyś pod COMMAND podpiąć skrypt, który uruchomi explorera, potem wejdzie w folder, potem zamknie explorera.
_________________

 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2013-05-28, 12:46   

Ja akurat mam ce 6, a mógłbyś napisać jak taki skrypt ma wyglądać ?

[ Dodano: 2013-05-28, 15:43 ]
Lub jak ma wyglądać komenda zamykająca explorer.exe ??
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2013-06-02, 06:24   

marcinroad napisał/a:
jak ma wyglądać komenda zamykająca explorer.exe
Kod:
Kill (explorer.exe)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
meehoo 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 15
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2013-07-06, 22:36   

Witam,
Nie zakładam nowego tematu, bo mój problem można podpiąć pod obecny. Posiadam model NR Vivo S. Gdzie mogę znaleźć pliki graficzne do menu (jest chyba takie samo jak w wersji AURO). Już doszedłem, że chyba są w pliku gpstop2.exe, ale nie wiem czym to edytować. Ściągnąłem nawet program XNResourceEditor ale niestety nie mogę w nim znaleźć plików. Zależy mi na tym by zmienić tylko grafikę z rozmieszczenie ikon z pierwszego pulpitu (GPS, DODATKI, WWW... itp.) Jak mogę się do nich dobrać :) ?
_________________
Navroad Vivo S
Pozdrawiam
Michał
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-07-07, 08:01   

Fabrycznego menu nie przerobisz.
Czasem można coś zmienić w plikach *.xml (jak w GoCleverze 5070)
_________________

 
 
meehoo 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 15
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2013-07-07, 10:20   

Uuu, to fatalnie. Ja swojego vivo s, chciałem na stałe zabudować w ramkę do navi w aucie i stąd też chciałem menu zaadaptować pod markę auta. Przeszkadza mi tylko główny obraz i tylko jego chciałem zmodyfikować. Skoro jednak nie da się tego menu przerobić to jakimi programami najlepiej stworzyc swoje menu ? Coś możecie polecić ? Ja mam dość dużą wiedzę z zakresu flash'a i HTML'a ale nie wiem, czy to coś da. W temacie navi jestem nowy, ale bardzo chciałbym zminić sobie to menu.

Przy okazji pytanie... czy jest jakaś opcja by zmienić też obraz startowy Vivo ? tzn. tego jpg'a z tą falką kolorową i napisem vivo.

pozdrawiam
_________________
Navroad Vivo S
Pozdrawiam
Michał
 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2013-07-07, 14:11   

Ja z tym dosyć sporo walczyłem, ale fabryczne menu jest nie do zmienienia w moim auro (niby odblokowanym) potrzebne rzeczy są zablokowane, głębsza rozkmina przy wgrywaniu firmware, jedynie możesz podpiąć swoje dodatkowe menu zrobić je jak uważasz i co tam chcesz mieć :) pod któryś folder a najlepiej pod ikonę pierwszą GPS, w ustawieniach przechodzisz do Auto Run zaznaczasz <Auto Navi> i <SD> jeżeli masz kartę i tam to wgrasz to po odpaleniu navi automatycznie przechodzi do twojego menu (nie zapomnij dodac przycisku powracajacego do fabrycznego menu jak będzie coś trzeba zmienic), a menu jest na samym początku formułe już masz wystarczy sciągnać i przerobić po swojemu pozdrawiam marcinroad
 
 
meehoo 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 15
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2013-07-07, 14:30   

Marcin, twoja opcja wydaje się być bardzo sensowna, tylko mam jeszcze pytanie... Czy na przykład w tym swoim menu mogę zrobić ikonkę muzyka, czy też ustawienia... i ekran przeniósłby mnie w fabryczny ekran dot. muzyki czy ustawień ? Jakie są ścieżki do podpięcia jeśli chodzi o takie rozwiązania ?

No i ponawiam pytanie, czy ktoś próbował już zmieniać ekran startowy nawigacji - ten z logo vivo/auro itp. i seria S ? Jeśli tak, to jak można się do niego dostać.
_________________
Navroad Vivo S
Pozdrawiam
Michał
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11