Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navroad Auro 2 S - dodatkowy panel wyboru nawigacji.
Autor Wiadomość
tinOFbeer
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Gru 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-12-13, 12:59   Navroad Auro 2 S - dodatkowy panel wyboru nawigacji.

Dodatkowy panel wyboru nawigacji.



Instalacja jest banalnie prosta i kazdy powinien dac sobie z tym rade.
Na koncu podane sa sciezki do programow nawigacyjnych, ktore mozna samemu zmienic (przed wrzuceniem na karte) na wlasne.
Obecne dzialaja z programami udostepnionymi razem z pulpitem - iGo Primo i Garmin Mobile XT - Automapa EU po standardowej instalacji na karcie pamieci tez sie uruchamia.


Instalacja:

  1. Zawartosc katalogu nalezy skopiowac na karte pamieci na naszej navi: SDMMC\
    (tak jest widziana w trybie active sync, w trybie pamieci masowej USB lub przez czytnik kart SD bedzie to Dysk wymienny np. G:)

  2. Uruchamiamy urzadzenie i przechodzimy do ustawien systemowych (klikajac na zebate kolko w prawym dolnym rogu), nastepnie wybieramy - Explorer

  3. Otwieramy nasza karte pamieci klikajac podwojnie na ikonie dysku SDMMC i zaznaczamy 3 elementy:
    folder: Pulpit, aplikacje: pulpit.exe oraz plik: SysInfoSettings.ini
    (zaznaczenia dokonujemy przeciagajac rysikiem po ekranie - tak jak w zwyklym windowsie myszka)

  4. Kiedy nasze 3 elementy sa zaznaczone naciskamy na jeden z nich rysikiem i trzymamy az pojawi sie menu opcji - z tych opcji wybieramy: Cut

  5. Teraz klikamy podwojnie na skrot: residentflash2.Ink - otworzy nam sie drugie okno - przytrzymujemy rysik na ekranie w jakims wolnym bialym miejscu az pojawi nam sie menu opcji - z opcji wybieramy: Paste
    U W A G A !
    Zawartosc folderu \residentflash2\bin jest normalnie ukryta poniewaz jest to folder systemowy i nie nalezy w nim nic, z istniejscych tam rzeczy, zmieniac ! Najlepiej po wszystkim usunac skrot do tego folderu z karty zeby np. ktos nam w nim nic nie nagrzebal.
    Dostep do folderu mozemy takze uzyskac wpisujac w pasek adresu okna: \residentflash2\bin i klikajac na klawiaturze ekranowej: Enter
    NA KARCIE MUSI ZOSTAC skrot: NavRoadMaps.Ink !!! - jest on odpowiedzialny za to zeby dodatkowy panel sie uruchomil po kliknieciu na ikonke nawgacji GPS w menu urzadzenia.

  6. Zamykamy oba okna i z pulpitu winCE uruchamiamy skrot: MENU lub wylaczamy i wlaczamy navi.

  7. Teraz po kliknieciu na ikonke nawigacji GPS uruchomi sie wybor programow nawigacyjnych, wychodzimy za pomoca ikonki Domu.


Po uruchomieniu programu nawigacyjnego panel sie wylaczy i przez chwile bedziemy widziec glowne menu naszej nawigacji.

Jesli nie mamy zainstalowanego danego programu to wyswietli sie komunikat, ktory musimy zatwierdzic: OK i powrocimy do glownego menu nawigacji.


Ścieżki do programów.
Można je edytować w katalogu: Pulpit w pliku: navi.ini.
Kod:
\SDMMC\Automapa EU\Automapa Eu.exe
\SDMMC\Primo\9.6.12.243837.exe
\SDMMC\TomTom\TT7 Navigator.exe
\SDMMC\MioMap\MioMap.exe
\SDMMC\Garmin\RUN GMXT\MobileNavigator.exe
\SDMMC\Navigon\Mobilenavigator.exe
\SDMMC\MapaMap\MapaMap.exe


Download:
Haslo do plikow: Auro 2 s

Panel Auro 2 S - Chomikuj.pl
Garmin Mobile XT winCE 6.0 na Pulpit Auro 2 S - Chomikuj.pl
iGO Primo winCE 6.0 - Agata - SpeedCam - Chomikuj.pl

Garmin Mobile XT jest przystosowany do uruchamiania przez dodatkowy panel, po wyjsciu wraca do glownego menu, nic sie nie zawiesza, mozna uruchomic ponownie bez resetu.
Program ruchomiony przez explorer'a po zakonczeniu dzialania zawiesi nawigacje !

@edit 16.12.2012
Zmienilem sciezke do Automapy, z wceAm.exe na Automapa Eu.exe, poniewaz zauwazylem, ze program szybciej sie uruchamia i nie ma problemu z sygnalem gps.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-12-13, 13:14 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem LIST i skasowałem setki wykrzykników
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-12-16, 23:41, w całości zmieniany 5 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2012-12-13, 13:21   

Punkty 2,3,4,5 (kopiowanie do RF2) można spróbować zrealizować z poziomu komputera.
Wchodzenie w ukryte partycje: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23 link 2 i 3
Ale to szczegół.

Dziękujemy za fajny panel i dokładny opis.
_________________

 
 
tinOFbeer
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Gru 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-12-13, 13:48   

jacekp1313 napisał/a:
Punkty 2,3,4,5 (kopiowanie do RF2) można spróbować zrealizować z poziomu komputera.
Wchodzenie w ukryte partycje: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23 link 2 i 3
Ale to szczegół.

Dziękujemy za fajny panel i dokładny opis.


Oczywiście że można ale tak jest chyba prościej: wrzuć na kartę, wytnij, kliknij w skrót i wklej..., niż podawanie linków do kolejnych tematów, instalacja programów, pluginów itp. i mam pewność, że nawet początkującym wszystko pójdzie OK. ;-)
Jedyna niedogodność to klikanie rysikiem po ekranie.

Ps. Panel powinien też działać w takiej postaci w jakiej jest na innych urządzeniach NavRoad o rozdzielczości ekranu 800x480 i systemem wince. Po wrzuceniu w odpowiednie miejsce i modyfikacji ścieżki zadziała też na innych sprzętach 800x480.
Ostatnio zmieniony przez tinOFbeer 2012-12-13, 14:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tinOFbeer
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Gru 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-12-14, 00:28   

Przepraszam wszystkich, którzy pobrali panel za bardzo istotny błąd:
skrót residentflash2.Ink nie prowadził do folderu, do którego mieliśmy skopiować 3 elementy \residentflash2\bin tylko do partycji \residentflash2 ! Wrzuciłem zły plik - bez końcówki \bin w ścieżce dostępu.
Poprawiona paczka już dostępna na gryzoniu.
 
 
haribel
azymut


Dołączył: 06 Lut 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-02-06, 15:12   Witam

Mam problem z podłączeniem tego podmenu do Navroad AURO S gdzie rozdzielczość to 480 x 272 czytam już od około 2 godzin i jak narazie w pliku ini zmieniłem rozdzielczość oraz zmniejszyłem grafikę tła jedyne co mi pozostało to chyba pozycjonowanie ikonek używając współrzędnych X i Y ale jak mam trafić w dany punkt ? Y = 272 (pionowa rozdzielczość) X =(480 pozioma rozdzielczość) czy tak ? Czytałem że jest jakiś emulator którym mogę sprawdzać jak menu będzie wyglądało na urządzeniu ale nie mogę tego nigdzie znaleźć.

Mam nadzieję że ktoś jest w stanie podesłać jakiś przydatny artykuł :P
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2013-02-07, 20:52   

Z emulatorem może byc niewygodnie. Skopiuj panel na pulpit i uruchamiaj z pliku exe dla pecetów (SystemInformation32.exe) http://chomikuj.pl/jajace...n,173247236.zip
Emulator: http://chomikuj.pl/jajacekpl/Inne

Porady na temat modyfikacji pulpitów znajdziesz tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12969
_________________

 
 
tinOFbeer
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Gru 2012
Posty: 9
Wysłany: 2013-02-16, 12:14   Re: Witam

haribel napisał/a:
Mam problem z podłączeniem tego podmenu do Navroad AURO S gdzie rozdzielczość to 480 x 272 czytam już od około 2 godzin i jak narazie w pliku ini zmieniłem rozdzielczość oraz zmniejszyłem grafikę tła jedyne co mi pozostało to chyba pozycjonowanie ikonek używając współrzędnych X i Y ale jak mam trafić w dany punkt ? Y = 272 (pionowa rozdzielczość) X =(480 pozioma rozdzielczość) czy tak ? Czytałem że jest jakiś emulator którym mogę sprawdzać jak menu będzie wyglądało na urządzeniu ale nie mogę tego nigdzie znaleźć.

Mam nadzieję że ktoś jest w stanie podesłać jakiś przydatny artykuł :P


ja otworzylem tlo poprzez panit-a, rozmiescilem ikonki na tle i odczytalem wspolrzedne kursora, ktore wyswietlaja sie na dole :)
_________________
Dodatkowy panel wyboru nawigacji NavRoad - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36338
 
 
savic 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 45
Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 5
Skąd: kęty
Wysłany: 2013-03-07, 17:07   

z tego co wyczytałem to ten panel będzie chodził na VIVO S , ale mam pytanie - jak można wrócić do ustawień fabrycznych ?
 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
  Wysłany: 2013-05-17, 22:31   

Witam,

chciałem stworzyć swój własny dodatkowy panel do navroad, tylko mam jeden mały problem z rozmieszczeniem ikon ( wartości x i y ) czy jest jakiś program do sprawdzenia położenia przed wrzuceniem na navi czekam na odpowiedz

pozdrawiam marcinroad
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2013-05-18, 06:25   

marcinroad, :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=392707#392707
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2013-05-18, 08:09   

Czytałem dokładnie post :) ale chodziło mi o jakiś program do danej rozdzielczości dzięki

pzdr marcinroad
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2013-05-18, 08:20   

marcinroad napisał/a:
chodziło mi o jakiś program do danej rozdzielczości
Niejasne określenie. Proszę o doprecyzowanie.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2013-05-19, 00:09   

Szukałem programu, na który mogę wrzucić obraz przykładowego menu, dodać tam ikony i edytować, a na końcu podgląd, paint jest trochę do tego lichy pzdr
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2013-05-19, 09:27   

Wrzuć menu na kompa i uruchamiaj plikiem SystemInformation32.exe.
Albo na emulatorze Windowsa CE
http://chomikuj.pl/jajace.../Tworzenie+menu
_________________

 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
  Wysłany: 2013-05-19, 16:00   

Wielkie dzięki oto chodziło :)

Mam jeszcze jedno pytanko :) prawie uporałem się z moim menu ale chciałem utworzyć skrót który przechodzi odrazu do karty pamięci czyli ( NewIni = \SDMMC\ ) <lub jakiegoś folderu na karcie> tylko niestety tym wpisem tego nie odpale, czy jest na to jakaś komenda bo to samo nie wystarcza

pozdrawiam i czekam na odpowiedz

marcinroad
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10