Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-15, 11:06
peiying PY-9905
Autor Wiadomość
spike7878
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 10
Wysłany: 2012-12-08, 22:54   peiying PY-9905

Witam, mam zainstalowana AM 6.11 na karcie w PY9905 i wszystko jest ok do momentu kiedy w AM wybieram koniec/wyjście z aplikacji pojawia się komunikat "zwalniam użyte zasoby proszę czekać" i można tak czekać do końca świata. W czym tkwi problem jak go naprawić???
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-12-09, 07:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-09, 07:56   

spike7878,
Format karty SD FAT 32 ponowna instalacja . Z pamięci urządzenia usuń co jest związane z AM. Najlepiej z oryginalnego instalatora . Skaorzystaj z tego poradnika :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
spike7878
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 10
Wysłany: 2012-12-09, 09:34   

tylko to ze ja mam legalna AM polski na karcie SD
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-09, 09:38   

spike7878 napisał/a:
mam legalna AM
Legalną tez możesz zainstalować ponownie.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2012-12-09, 09:43, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-12-09, 09:41   

Po pierwsze sprawdź, czy karta nie jest zabezpieczona przed zapisem (jeśli radio używa pełnowymiarowych kart SD oczywiście). AM przy zamykaniu zapisuje sobie do pliku różne ustawienia i może jej tego brakować. Po drugie - czy AM uruchamiana jest bezpośrednio z pliku wceam.exe, czy przez jakiś loader (skrypt)? Czasem potrafią one zamykać nakładkę (menu fabryczne), aby zwolnić dodatkową pamięć i nie zawsze potrafią ją włączyć po zamknięciu AM (efekt jest dokładnie taki, jak opisujesz).
 
 
 
spike7878
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 10
Wysłany: 2012-12-09, 09:43   

Dziękuje za cierpliwość ale te tematy dla mnie to czarna magia...podsumowując mój problem tkwi po prostu w błędzie instalacji????????
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-09, 09:45   

spike7878 napisał/a:
mój problem tkwi po prostu w błędzie instalacji????????
Tak jak pisałam ponowna instalacja.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
spike7878
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 10
Wysłany: 2012-12-09, 09:54   

Tak zrobię i napisze czy pomogło :-)
 
 
adi82 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 1
Wysłany: 2013-01-18, 20:18   

Mi pomogła ponowna instalacja.

Mam takie pytanko, czy da rade uruchomić pulpit z wyborem nawigacji i programami.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-01-18, 20:31   

adi82, Tak można :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
timador
azymut


Dołączył: 23 Mar 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-03-23, 22:15   

Witam wszystkich

Mam Pytanie odnośnie Peiying 9905 iż dziś zostałem jej posiadaczem i wrzuciłem do niej Automapę 6.12 i moim zdaniem ona troszke dziwnie chodzi, tak jakby za wolno, znak punktu na ulicy bardzo wolno sie przesuwa (ma takie zrywy). Gdy się wchodzi do MENU to tez nie wchodzi to tak płynnie, instalowałem jeszcze raz (dodam że instaluje to na 8GB karcie), może zainstalować to na mniejszej ? Chyba że ma ktoś inną sprawdzoną wersje w pełni stabilną. Dziekuję z góry za odpowiedź.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-03-23, 22:19   

Spróbuj http://www.my-navia.pl/vi...p=326117#326117
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
balar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-08-30, 11:01   

Witam
A ja mam pytanie jak wogóle zainstalować automapę zeby działała w tym urządzeniu ??

Wiem ze musze wgrać ja na kartę SD ale co zaznaczyć i co potem usze wykonać w urządzeniu zeby wszystko sie uruchomiło?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2013-08-30, 11:53   

Jeżeli masz w opcjach wybór programu nawigacyjnego, to wskaż plik AutoMapa EU.exe
Jeśli nie, to przemianuj folder na Mobilenavigator, a plik AutoMapa EU.exe na Mobilenavigator.exe

balar napisał/a:
wgrać ja na kartę SD
Szczegóły w poradniku w dziale o AM
_________________

 
 
balar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-08-30, 12:51   

Witam
Dziekuje za odp.

Niestety tak miałem to rozbione ponieważ podczas instalacji zaznaczyłem szybkie uruchamianie - Peiying (ale nie było na liście tego modelu)
szukałem w menu urządzenia czy jest gdzieś możliwość wybrania skrótu lecz niestety nie ma!:(

Jakieś pomysły jak to zrobić zeby było OK??

Po naciśnięciu w ikonę GPS wyskakuje mi komunikat "Please insert sd with GPS map"

Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12