My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC 5066 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-17, 20:42   

FunkyKoval5 napisał/a:
A gdzie ten reset
Z tyłu lub z boku urządzenia , malutki otworek , wciśnij do niego rysik .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
FunkyKoval5 
młodszy inspektor GPS
Funky Koval5


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-17, 20:44   

No tak jest takie coś na prawej krawędzi(zapomniałem) Już próbuję...

[ Dodano: 2012-11-17, 20:50 ]
To było takie proste, już jest oki. Ale ze mnie baran:-) Oliwia jesteś WIELKA.

Dziękuję i pozdrawiam ;-)
_________________
Funky Koval
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-17, 20:54   

FunkyKoval5 napisał/a:
Oliwia jesteś WIELKA.
Miło mi , że mogłam pomóc ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-11-18, 12:45   

Wyslij na GW :-)
To typowa usterka dla tych modeli z pewnej partii.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mateos11
azymut


Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-11-20, 01:51   

niestety gwarancji już nie mam ;(
 
 
zibi_21-1984 
azymut
&zibi&


Wiek: 32
Dołączył: 05 Cze 2010
Posty: 2
Skąd: Liban
Wysłany: 2012-12-03, 19:35   GC5066 zawiesza się po włączeniu

Witam kolegów. Mam problem z navi GoClever 5066 noFm noBT. Otóz po wgraniu menu Dasiora 3D włanczajac navigacje za pierwszym razem pojawił sie niebieski ekran, cos tam pisało na nim i nawigacja zawiesza się na ekranie startowym jak poniżej na zdj.



Zdaje mi ise ze do końca się nie wgrało bo wyskoczyło jakies okienko z error.... juz nie pamiętam dokładnie.
Więc zaczołem próbować ją jakoś załaczyć zeby wgrać menu oryginalne spowrotem..
I teraz:
1.Nawigację udaje się załaczyć poprzez właczenie jej (klik) i odrazu trzeba przyciskać w miare szybko cały czas guzik włanczania.. klik,klik,klik... i tak do momentu aż ekran lekko przyciemni się , i łączy się przez active sync a programem CEremote włanczam explorer w navi.

Oprócz tego nie moze być karty w czytniku, navi musi być podpięta pod zasilanie i musi być zresetowana i wtedy tylko da się ją takim sposobem jak powyżej napisałemm załaczyć.
2.Navi nie startuje z karty sd, i tak sie nie da jej załaczyć jak jest w czytniku.
3.Po uruchomieniu juz można włożyc karte micro sd i ją wykrywa i tak jakby wszystko było ok z navigacją. Czyta sd ,. program navigacyjny chodzi.wszystko działa.
Ładuje się normalnie jak jest wyłączona i reaguje na przycisk power przy włanczaniu i wyłanczaniu.
Ogólnie to mam dostęp do folderu Resident flash i resident flash 2. łączy się po właczeniu przez active sync i CeRegEditor na kompie. Wgrałem na nowo plik "GPSAPP.msk" i z oryginalnej mojej wersji i z wersji z fm, bt i dalej to samo ,wiesza sie na ekranie startowym. Spróbowałem wgrać nowe menu dasiora blow ,menu kulki- dalej to samo.
Zauważyłem ze w Control panel brakuje "Storage manager"

Sprubowałem uruchomić aplikacje PNDSET.exe ,tam niby jak było zmienione na GPS1 to navigacje wieszały się w poprzednich wersjach. Tutaj dalej to samo czy Expolorer ,czy GPS1, czy gps2.
Coś jest nie tak przy starcie bo zmieniony jest ekran startowy jak widac na fotce.
Prosiłbym o rady co spróbować zrobić ..
 
 
 
FunkyKoval5 
młodszy inspektor GPS
Funky Koval5


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7
Wysłany: 2012-12-09, 05:51   

Olivia, bardzo przepraszam że tak późno.
_________________
Funky Koval
 
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 52
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 62
Wysłany: 2012-12-17, 16:38   

W apteczce jest plik usbtransfer.exe może po próbuj.
Moge ci podesłać zawartość 5066 spakowana rarem 125mb

[ Dodano: 2012-12-18, 20:01 ]
Poszło 123MB nie do FMBT.
_________________
BLOW GPS43VBT
MIO DIGI WALKER P360 dostał szanse się wykazać a to tylko dla jego kontrastowego wyświetlacza.
 
 
Dzaba83 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 44
Wysłany: 2015-06-25, 16:56   Goclever 5066

Witam

mam navi Goclever 5066 zwykle bez BT


wgralem do swojej navi firmovare 5066 sciagnalem z chomika

jak wgralem okazalo sie ze ma opcje BT wszystko bylo by ok

ale w menu nie moge znalez scieszki abym mogl ustawic zeby czytalo mi AM z karty

moze bym musial wgrac firmovare od zwyklego 5066 ?? tylko nie moge znalez bo wszystko jest z BT

moze macie jakies namiary ??


co mam teraz zorbic ?? nie mam juz pomysłów

probowalem rozne fotmovare i po wgraniu caly czas mam te 4 ikony nawigacja BT media ustawinia
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2252
Skąd: Google
Wysłany: 2015-06-25, 17:31   

Dzaba83, przekombinowałeś i tyle. Teraz musisz wgrać oryginalne FW .

Tu coś jest http://chomikuj.pl/koala1...y+Inne/GoClever
_________________
Poradniki
 
 
Dzaba83 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 44
Wysłany: 2015-06-26, 06:15   

cos mnie pokusilo ehh


Firmware-GoClever-5066 z karty tego wgralem i nadal mam to samo :(


jak mozna zrobic twardy reset ?


co softa wgram to zawsze ten sam widok menu mam z BT


wyrzucilem z paczki plik EBOOT.nb0 bo czytalem ze moze uwalic navi
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18006
Wysłany: 2015-06-26, 08:32   

Spróbuj sposobów z wątku, do którego przeniosłem twój problem (był w "goclever 5066 powrót do fabrycznego menu")
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-07-02, 23:12   

Wgraj menu blow, przed instalacja zrob sobie plik noFMBT.txt i zainstaluje sie menu bez BT.
Albo wgraj soft (bez eboota) ale z plikiem gpsapp od wersji nie BT stąd: http://chomikuj.pl/bezaty/GC+APP
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Grzesiek260500
azymut


Dołączył: 24 Sty 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-01-24, 11:36   Ratowanie GOCLEVER 5066

dostałem goclevera 5066 do odratowania. Navi była odblokowywana przez frixi i coś w niej skopano, po starcie pokazywało się okienko do update, więc znalazłem tu na forum firmware i zaktualizowałem i wszystko byłoby pięknie gdyby nie problem z uruchomieniem. Nawigacja z włożoną kartą SD nie wystartuje - tylko ekran startowy. Tak samo jest gdy navi nie jest podpięta do prądu. Wrzuciłem na kartę SD automapę i jedyną możliwością uruchomienia jej jest włączenie nawigacji bez karty SD do momentu uzyskania ekranu menu, następnie wsadzenie karty SD i dopiero wtedy kliknięcie na okienko nawigacji, wtedy automapa odpali. Może ma ktoś oryginalne pliki do tej nawigacji? Prawdopodobnie nie ma ona bluetooth ani HD.
Ostatnio zmieniony przez Grzesiek260500 2016-01-24, 13:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18006
Wysłany: 2016-01-24, 12:57   

Grzesiek260500 napisał/a:
zakładam nowy wątek
A ja scalam z istniejącym, prosząc o poważne traktowanie regulaminu forum (patrz p.3)

Na początek spróbuj sposobów z tego tematu. I napisz:
1. Czy masz połączenie z komputerem - od tego zależy możliwość wgrania backupu
2. Z pustą (sformatowaną) kartą też nie startuje?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10