My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC 5066 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
=BRUDNY_HARRY= 
Waypoint
GoClever 5066FMBT HD



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 26
Skąd: PL
Wysłany: 2011-04-24, 22:03   

plijo napisał/a:
A tak na przyszłość do wszyskich urzytkowników Forum. Niema sensu grzebania w nawigacji i wgrywania jakiegos menu które może zabić waszą navi. A tak wogóle nawigacja powinna być zabezpieczona przed wgraniem niewłaściwej Aktualizacji. A jak jóż to powinna być udostepniona na stronie Producenta.
Mysle że te wszystkie Nawigacje to jeden Bubel. Robione szybko a pużniej efekty takie jakie są. To samo jest z telefonami dotykowymi. Dla producentów liczy sie tylko kasa a nie sprzet jaki produkują. Zero Wysiłków.


Człowieku, albo bawisz się w krytykę i zwalasz na kolegów winę albo jesteś analfabetą :roll:
Każdy kto ma najmniejsze pojęcie o navi i czyta ze ZROZUMIENIEM poradniki nie wnosi tutaj lamentowania że coś mu nie działa. Tutaj wszyscy pomagają wzajemnie, ale Ty oczywiście zachowujesz się jak ... :roll:
Bardzo dobrze to powiedział kolega Dzakus. Już wielokrotnie było mówione że każda ingerencja w navi niesie za sobą pewne ryzyko. A w Twoim przypadku to radziłbym żebyś więcej nie grzebał w navi - zaoszczędzisz sobie czasu, nerwów. :idea:
_________________
GoClever 5066FMBT HD, Mireo viaGPS 3.1 Black Edition, AM XL PL 6.6.2, iGO Primo 1.2 9.2.1.178658 PL
 
 
Kalman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-26, 09:45   

No dobrze,powracam do tematu, bo pół Świąt spędziłem na poszukiwaniu kopii Residentflash2 na stronie forum 8-) i nie znalazłem. Swojej kopii nie posiadam, bo nie wykonałem. Dzisiaj będę miał możliwość podpięcia nawigacji pod winXP, więc może bym ją przywrócił do stanu fabrycznego. Pomoże ktoś? Pleasee :-)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-26, 10:49   

MyMobiler Ci działa??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Kalman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-27, 22:11   

Witam, dzięki Dasior, ale chyba poddam się. Nie miałem jak napisać wcześniej, ale próbowałem z TC i wtyczką pod XP i W7, kombinowałem na różne sposoby i niestety mogę tylko zobaczyć pliki jako dysk wymienny. AS nie działa. Jutro wysyłam do serwisu, najwyżej będę w plecy parę złotych za serwis, albo ubłagam serwisanta, by ten jeden raz odpuścił. Jutro nie mam czasu dłubać, a kurier już zamówiony. Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-27, 22:34   

Jak uderzysz na GG to możemy to jeszcze ogarnąć. Zrobi sie skrypt kopiujący i sie menu seryjne samo zainstaluje.
Niby menu nie może być winą awarii LCD ale jak sie uprą to 150zł to kosztuje.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mateos11
azymut


Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-11-17, 14:34   GC5066

Witam, mam dziwny problem z włączeniem mojej nawigacji
Nawigacja jest naładowana na full, gdy naciskam power to czarny ekran ale jak naciskam po panelu to słyszę dźwięk kliknięcia z głośnika!
Normalnie jest rozpoznawane po USB mogę wejść na dysk ITP
Lecz nic nie widzę na ekranie! jest cały czas czarny nawet gdy nawigacja się ładuję przez USB
Nigdy mi nie spadła czy też nie ma żadnej pajęczynki na ekranie!
Ran na kilka razy przy włączeniu pojawi sie obraz ładowania
 
 
FunkyKoval5 
młodszy inspektor GPS
Funky Koval5


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-17, 19:19   GC 5066 backup, reanimacja

Zainstalowałem na karcie AutoMapę 6.11.Włożyłem kartę do urządzenia i odpaliłem nową mapę z karty. Na początku wszystko było jak najbardziej dobrze, nowa mapa działała elegancko, ale tylko do wyłączenia sprzętu, teraz nie daje się uruchomić. Proszę o pomoc jestem zielony :oops:
_________________
Funky Koval
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-01-26, 11:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4461
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-17, 19:48   

FunkyKoval5 napisał/a:
teraz nie daje się uruchomić.

Co się nie włącza urządzenie , czy program nawigacyjny :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
FunkyKoval5 
młodszy inspektor GPS
Funky Koval5


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-17, 19:56   

Nie włącza się urządzenie (niestety:-(

[ Dodano: 2012-11-17, 19:59 ]
Wcześniej wypróbowałm bezinstalacyjną AutoMapę i działała cały czas, ale to była starsza wersja więc zachciało mi się nowszej, no i zaniemówiłem z wrażenia... :-(
_________________
Funky Koval
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4461
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-17, 20:00   

FunkyKoval5 napisał/a:
Nie włącza się urządzenie
A bateria naładowana :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
FunkyKoval5 
młodszy inspektor GPS
Funky Koval5


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-17, 20:11   

Bateria naładowana do pełna.
_________________
Funky Koval
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4461
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-17, 20:15   

A jakie objawy są , nie reaguje przycisk OFF , czy pokazuje tylko ekran powitalny :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
FunkyKoval5 
młodszy inspektor GPS
Funky Koval5


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-17, 20:30   

Absolutnie nic, nie reaguje na przycisk ON/OFF, można trzymać i nic się nie dzieje. Po podłączeniu do kompa świeci się dioda ładowania i to wszystko. Komp nie widzi urządzenia po podłączeniu kablem USB. Przed odpaleniem AutoMapy 6.11 zainstalowanej na karcie wszystko śmigało, także ze starszą wersją AutoMapy.(tą bezinstalacyjną)
_________________
Funky Koval
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4461
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-17, 20:38   

AM na pewno nie uszkodziła urządzenia . To coś nie tak jest z urządzeniem , resetem próbowałeś ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
FunkyKoval5 
młodszy inspektor GPS
Funky Koval5


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7
Wysłany: 2012-11-17, 20:39   

A gdzie ten reset znaleźć, koleżanko?
_________________
Funky Koval
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11