Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MAXCOM Navi433PL - programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Lemoniada
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 13
Wysłany: 2011-07-07, 18:27   

czy auto mapę wgrywa się do tego tak samo jak do larka czy inaczej, jeżeli inaczej to można prosić o krótką instrukcję . W sklepie rtv koleś mówił mi że przy instalowaniu trzeba wybrać utworzenie jakiś trak?
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-07, 18:29   

Bo nie jest na bieżąco, pewnie można zmienić sciezke w ustawieniach, poszukaj.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Zyziu195
azymut


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-07-09, 09:27   

Owszem da się zmienić ścieżkę w ustawieniach. Ja mam niestety taki problem że nie widzi mi nic w ścieżce do mapy oprócz pamięci wewnętrznej i wgranej na niej MapyMap. A mam włożoną kartę 1GB Kingstone z AU 6.8.1d. Ktoś może coś poradzić co muszę zrobić?


@edit

Już wszystko ok. Zły format karty był.
Ostatnio zmieniony przez Zyziu195 2011-07-09, 15:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Patryczek688
azymut


Dołączył: 22 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-22, 13:43   NAVI 433 PL

Witam
kupiłem niedawno odbiornik MAXCOM NAVi 433PL z oryginalnie wgraną nawigacją MAPAMAP (średnio przypadła mi do gustu) . Chciał bym wgrać nową , lepszą:) i tu rodzi się problem , bo nie wiem jaką wybrać , czy AUTOMAPE, czy może jakąś inną . Chciał bym żebyście mi doradzili co waszym zdaniem jest najlepsze , dodam tylko że bd podróżował po Polsce.
Pozdrawiam :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2011-07-22, 16:53   

Co lepsze: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3925
_________________

 
 
Patryczek688
azymut


Dołączył: 22 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-24, 16:42   

Skoro automapa jest najlepsza to chyba się na nią zdecyduje. Czy będzie ona w pełni kompatybilna z moim odbiornikiem , tzn czy nie będzie się przycinała itp ?
 
 
mikmak980
azymut


Dołączył: 05 Sie 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-08-05, 14:55   

Panowie, mam pytanko - wgrałem AM 6.8.1 i przy żadnym ze sprawdzanych u mnie ustawień gps nie łapie sygnału :evil: . Jakie wy ustawiliście?
 
 
mikmak980
azymut


Dołączył: 05 Sie 2011
Posty: 3
  Wysłany: 2011-08-05, 15:11   Maxcom Navi 433 - port i szybkość

Siemanko!
Jak w temacie - Na jakich ustawieniach działa wam Automapa 6?

[ Dodano: 2011-08-05, 16:33 ]
Dobra, znalazłem. Działa na COM 1 i 9600

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-08-05, 19:31 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
P.S. Dopisałem parametry do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-08-05, 18:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jackiller
Waypoint


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 26
Skąd: WPR
Wysłany: 2011-08-07, 10:30   

Potwierdzam COM1 9600
Wczoraj szwagier dostał od nas jako prezent.
Uruchomienie AutoMapy wiązało się jedynie z jej instalacją na kartę i podaniem ścieżki do pliku WceAM.exe w ustawieniach navi.

Navi obsługuje kartę KINGSTON 4GB SDHC
_________________
dotychczas Garmin XT ale styka tego.
 
 
jackiller
Waypoint


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 26
Skąd: WPR
Wysłany: 2011-08-09, 21:01   

Nie poszedł mi dzisiaj Garmin
Jakoś bardzo długo mulił przy pierwszym odpaleniu, tym jeszcze bez poprawnego sw.unl (chciałem id karty wyciągnąć) i nie poszedł. Odpalił sie ten ekran ale jakoś w polowie i nie było wcale widać opcju wyboru, tylko napisy na białym tle.
Ta sama karta bez problemu ruszyła w NV47.
Jeśli wiecie może, czy na to (czy podobne GC) jest jakiś myk, to napiszcie proszę a ja i tak biorę się za przekopanie forum.
PZDR J.
_________________
dotychczas Garmin XT ale styka tego.
Ostatnio zmieniony przez jackiller 2011-08-09, 22:14, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-09, 21:03   

Ja instalowałem garmina na tym tydzień temu i chodził, jak to garmin nie za szybko ale chodził.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jackiller
Waypoint


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 26
Skąd: WPR
Wysłany: 2011-08-09, 21:24   

Jutro to ogarnę
Po pierwsze nie złapałem fixa, po drugie bateria już mi migała na czerwono. Zobaczymy.
Żeby nie było że nabijam posty, to prze edytuje jutro tego.
J.
_________________
dotychczas Garmin XT ale styka tego.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-09, 22:09   

Nabijaj bo ja edytujesz to ja nie wejdę bo nie bede widział ze ktoś odpisał :-)
Ps. ja pobrałem z internety z 20wersji żeby w końcu któraś działała poprawnie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jackiller
Waypoint


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 26
Skąd: WPR
Wysłany: 2011-08-09, 22:41   

Oki spoko, jutro na świeżości zajmę się problemem.
Nie poszlo to - GOOGLE: "GARMIN XT DLA SYSTEMU WINDOWS CE "

Mam jeszcze pytanie, czy w MaxComach występuje jakis odpowiednik SHELL.INI - z navii ?

gelu1 napisał/a:
Witam. A ta nawigacja ma może transmiter?

Nie... ma jacka.

PZDR J.
_________________
dotychczas Garmin XT ale styka tego.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-10, 07:03   

shell.ini to nie ta bajka, masz normalnie sciezke w ustawieniach.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10