Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Awaria SmartGps SG330
Autor Wiadomość
Sokol767
azymut


Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 4
  Wysłany: 2012-10-24, 20:04   Awaria SmartGps SG330

Witam, jakis czas temu grzebalem w moim navi i troche namieszałem. Na dzien dzisiejszy nie dziala dotyk i wyskakuje blad na pulpicie:

"Application explorer.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persists, contact the program.

Program: explorer.exe
Exception: 0xC000001C
Adress: 8C887CD8"

Ma ktos moze jakas kopie windowsa zeby podgrac albo jakies inne propozycje?

Pozdrawiam :!:
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-10-24, 20:36   

Sokol767,
Masz połączenie z komputerem :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Sokol767
azymut


Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-24, 20:51   

Tak mam polaczenie z komputerem przez Windows Mobile, albo wyskakuje w moim komputerze WindowsCe urzadzenie przenosne a w nim: dysk \, flash_storage i Network.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2012-10-24, 20:57   

Kopia Windowsa nie istnieje - trzeba spreparować firmware na podstawie kopii pamięci sprawnego urządzenia. A i to nie w każdym jest możliwe

Smart odblokowany, czy w stanie fabrycznym?
Co masz w pliku autorun.inf?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-10-24, 20:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sokol767
azymut


Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-24, 20:58   

Byl odblokowany jakies 2 lata temu.

[ Dodano: 2012-10-24, 22:06 ]
Czy chodzi o to: \windows\explorer.exe?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2012-10-24, 21:12   

Tak.
Skopiuj do flash_storage inny explorer (np. z http://chomikuj.pl/jajace...,1138513402.zip ) i wskaż ścieżke do niego
_________________

 
 
Sokol767
azymut


Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-24, 21:23   

Czyli mam to skopiowac do flash_storage i w autorun nadac nowa sciezke?
bo jak tak to nie moge zmienic sciezki w pliki autorun-brak dostepu.

[ Dodano: 2012-10-24, 22:45 ]
Wgralem tego pierwszego explorera i zmienilem sciezka ale nic nie dalo, jak juz sie cos skopiuje to nie da sie tego usunac. Jakies propozycje?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10