Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:33
TomTom dla Androida
Autor Wiadomość
belek 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 136
Wysłany: 2012-10-04, 22:20   

gmpl napisał/a:

TomTom powinien działać na sprzęcie z Androidem od wersji 2.2 w górę, ale… tak nie jest. Możemy się więc spodziewać szybkiej aktualizacji aplikacji. Okazuje się bowiem, że ma problemy z kompatybilnością z większością urządzeń.

Dodaj Sony Xperię S
 
 
belek 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 136
Wysłany: 2012-10-05, 00:20   

a jest cos bez lucky patchera?
 
 
Geoeye 
Waypoint
Geoeye


Wiek: 25
Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 97
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-10-05, 10:03   

Zobaczymy bo mi podokazuje ze nie działa na moim GT-I5800. Widzę że już Paweł się zajął aplikacją. Powodzenia życzę. Narazie instaluje to co jest w linkach odpaliło i pobiera dane.
Dochodzi do 424.73 MB i się zacina i dalej nie pobiera. Za niedługo bede miał samsung Galaxy advance może wtedy coś się zainstaluje tak narazie na samsung GT-I5800 lipa. tomtom dał ciała
 
 
 
rafalk74
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 5
Wysłany: 2012-10-05, 13:46   

ja zainstalowalem i mio pobralo ponad 3 giga cala eu. Odpalilem i na razie chodzi na galaxy nexus chodz pisze ze niezgodna. :)
 
 
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2012-10-05, 15:09   

Zdaje się że jest jeden plik z danymi powyżej 1GB a nie poszczególne państwa. A pewnie nie da się przenieść na kartę SD.

edit:
Przeniesienie katalogu na SD czyni katalog niewidocznym.
 
 
jantut
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 9
Wysłany: 2012-10-05, 16:44   

Na ZTE KIS cała europa ponad 3G.Na karte sd samo instaluje,poszukaj na necie jak przenosic aplikacje na sd bez roota.
 
 
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2012-10-05, 19:08   

jantut napisał/a:
Na ZTE KIS cała europa ponad 3G.Na karte sd samo instaluje,poszukaj na necie jak przenosic aplikacje na sd bez roota.


A co mi z przenoszenia aplikacji, np. apką app2sd? Chodzi o dane aplikacji. Przenieś sobie dane np gry gameloftu. Będzie działała? Niektórzy , co prawda, porywają się na operację zamiany pamięci.
 
 
PNA
azymut


Dołączył: 05 Paź 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-05, 19:40   

Jaka jest szansa.pobrania samej mapy na Polske bo Europe 3,3gb dla potestowania funkcjonalnosci samej nawi to troch duzo tym bardziej, ze zrywa czesto i ciezko pobrac taki wielki pakiet ?
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 35
Wysłany: 2012-10-05, 20:28   

Można dodawać swoje głosy.
_________________
 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 295
Wysłany: 2012-10-05, 22:07   

Mam takie samo zdanie o tej nawigacji jak recenzja wyżej. Jeździłem z mapami TomTom-a po Niemczech i Włoszech i sprawowały się bardzo dobrze (trudno powiedzieć czy Navteq lepszy czy gorszy), na Polske to niestety, daleko w tyle za Geosystems. Da się umieścić katalog z mapą ponad 3 GB na zewnętrznej karcie pamięci. Zrobiłem to na Galaxy S2 programem Directory Bind.
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 35
Wysłany: 2012-10-05, 22:17   

Na Motoroli Defy normalnie instaluje mapy na karcie. Ładnie łapie sygnał. Ikony pojazdów nie działają, schematy kolorów też.
_________________
 
 
belek 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 136
Wysłany: 2012-10-06, 02:17   

polska to jakas pomylka. po europie nawiguje generalnie jak navigon. przynajmniej na tym co sprawdzilem... ui ujdzie - wole ich prostote niz zagmatwanie AM z WM... reasumujac na europe wole milion razy bardziej navigona a na polske ze wzgledu na mapy am lub mm... tt przespal dwa lata i ciezko bedzie mu je nadrobic...

p.s.
przynajmniej nie wypuscili platnej bety jak aquart hahahaha
Ostatnio zmieniony przez belek 2012-10-06, 11:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 160
Wysłany: 2012-10-06, 04:43   

Aplikacja ma bug przy wpisywaniu nazw miast, ulic itp... mianowicie jeżeli ktoś używa klawiatury z 3 literami na klawiszu, to nic nie znajdzie, bo program bierze tylko pierwszą literę pod uwagę, mimo przeskoczenia na właściwą literę, program już tego nie sprawdza :evil:
 
 
PNA
azymut


Dołączył: 05 Paź 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-07, 09:01   

Udalo sie juz komus namierzyc link z wersja Polska lub Eastern Europe ?
 
 
Geoeye 
Waypoint
Geoeye


Wiek: 25
Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 97
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-10-07, 10:54   

Ja mam takie pytanko. Sciągłem sobie western Europe i jak chce zainstalować to pokazuje ze mam za mało miejsca na karcie pamięci. Western Europe chce pobrać ok 420Mb a ja mam wolne ponad 2 GB co jest grane bo zgłupiałem
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 11