My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:33
TomTom dla Androida
Autor Wiadomość
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1946
Wysłany: 2012-10-04, 20:57   

Geoeye napisał/a:
143 zeta

TomTom Polska 185pln, TomTom Europa Wschodnia 184.95pln.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1946
Wysłany: 2012-10-04, 21:03   

http://www.tabletowo.pl/2...mpatybilnoscia/

TomTom powinien działać na sprzęcie z Androidem od wersji 2.2 w górę, ale… tak nie jest. Możemy się więc spodziewać szybkiej aktualizacji aplikacji. Okazuje się bowiem, że ma problemy z kompatybilnością z większością urządzeń. Google Play pokazało mi, że nie współpracuje z następującymi produktami: Samsungiem Galaxy S3, HTC One X, Google Nexus 7, Ainolem Novo 7 Fire, Acerem Iconia Tab A700, Goclever Tab A971, Asusem Transformer Pad TF700T, Manta MID08, NTT A72B, Asusem Transformer Pad TF300T, Samsungiem Galaxy Tab 8.9 LTE GT-P7230, Asusem Transformer Prime TF201, ZTE Light Tab 2, Toshibą AT200, Samsungiem Galaxy Note oraz Toshibą AT100.

Aplikacja jest kompatybilna z kolei z: Samsungiem Galaxy Note 10.1, Asusem Padfone, Manta MID06 oraz Prestigio PMP7074B3G.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
belek 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 136
Wysłany: 2012-10-04, 22:20   

gmpl napisał/a:

TomTom powinien działać na sprzęcie z Androidem od wersji 2.2 w górę, ale… tak nie jest. Możemy się więc spodziewać szybkiej aktualizacji aplikacji. Okazuje się bowiem, że ma problemy z kompatybilnością z większością urządzeń.

Dodaj Sony Xperię S
 
 
belek 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 136
Wysłany: 2012-10-05, 00:20   

a jest cos bez lucky patchera?
 
 
Geoeye 
Waypoint
Geoeye


Wiek: 25
Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 97
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-10-05, 10:03   

Zobaczymy bo mi podokazuje ze nie działa na moim GT-I5800. Widzę że już Paweł się zajął aplikacją. Powodzenia życzę. Narazie instaluje to co jest w linkach odpaliło i pobiera dane.
Dochodzi do 424.73 MB i się zacina i dalej nie pobiera. Za niedługo bede miał samsung Galaxy advance może wtedy coś się zainstaluje tak narazie na samsung GT-I5800 lipa. tomtom dał ciała
 
 
 
rafalk74
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 5
Wysłany: 2012-10-05, 13:46   

ja zainstalowalem i mio pobralo ponad 3 giga cala eu. Odpalilem i na razie chodzi na galaxy nexus chodz pisze ze niezgodna. :)
 
 
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2012-10-05, 15:09   

Zdaje się że jest jeden plik z danymi powyżej 1GB a nie poszczególne państwa. A pewnie nie da się przenieść na kartę SD.

edit:
Przeniesienie katalogu na SD czyni katalog niewidocznym.
 
 
jantut
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 9
Wysłany: 2012-10-05, 16:44   

Na ZTE KIS cała europa ponad 3G.Na karte sd samo instaluje,poszukaj na necie jak przenosic aplikacje na sd bez roota.
 
 
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2012-10-05, 19:08   

jantut napisał/a:
Na ZTE KIS cała europa ponad 3G.Na karte sd samo instaluje,poszukaj na necie jak przenosic aplikacje na sd bez roota.


A co mi z przenoszenia aplikacji, np. apką app2sd? Chodzi o dane aplikacji. Przenieś sobie dane np gry gameloftu. Będzie działała? Niektórzy , co prawda, porywają się na operację zamiany pamięci.
 
 
PNA
azymut


Dołączył: 05 Paź 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-05, 19:40   

Jaka jest szansa.pobrania samej mapy na Polske bo Europe 3,3gb dla potestowania funkcjonalnosci samej nawi to troch duzo tym bardziej, ze zrywa czesto i ciezko pobrac taki wielki pakiet ?
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1946
Wysłany: 2012-10-05, 19:50   

Muisz poprostu czekać, aż pojawi się w linkach.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 35
Wysłany: 2012-10-05, 20:28   

Można dodawać swoje głosy.
_________________
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1946
Wysłany: 2012-10-05, 21:32   

Ciekawa Mini recenzja Tomtom Eastern Europe z forum Androida

http://forum.android.com....tml#post1847232
Kilka uwag na gorąco po przejechaniu na razie tylko kilkunastu kilometrów w terenie miejskim.

Minusy:
1. Nie dla każdego kupującego jest jasne po lekturze opisu aplikacji na Google Play, że HD Traffic i Fotoradary to moduły dodatkowo płatne i to słono. Ja akurat o tym wiedziałem z forum na stronie Tomtoma, ale sposób prezentacji wiadomości na ten temat oraz fakt umieszczenia zrzutów ekranowych z tym modułem na stronie Google Play może być mocno mylący. Tak więc w cenie dostajemy nieograniczone aktualizacje map, ale jeśli chcemy korzystać z wiadomości "live" o ruchu drogowym i korzystać z ostrzeżeń o fotoradarach to czeka nas spory roczny wydatek rzędu tego na mapy (dostajemy kupon na 50 zł na dzień dobry). Te dane nie są dodatkowo płatne ani w Automapie ani w Naviexpercie. W Sygicu dodatkowo płatne są dane o ruchu drogowym. Plusem jest, że Tomtoma można zainstalować na dowolnej liczbie urządzeń przypisanych do konta na Google Play. Można też używać modułu HD Traffic i fotoradary na różnych urządzeniach ale nie równocześnie. Inaczej jest z Automapą i Naviexpertem przypisanymi do urządzenia;
2. Aplikacja jest ogólnie jak na razie przaśna z dość przaśnym interfejsem. Ma mało możliwości konfiguracji w porównaniu do Automapy. Nie można ustawić zmiennej głośności zależnie od prędkości, ikonki punktów POI wyglądają (dosłownie :) blado, bardzo ograniczone możliwości konfiguracyjne interfejsu. Mapy mają oczywiście o wiele mniej szczegółów niż mapy Geosystems i są w tyle jeśli chodzi o aktualizację. Są jednak bardziej aktualne niż w Sygicu, który również korzysta z map Tomtoma (jest np. autostrada z Warszawy do Strykowa, której wciąż zdaje się brak w Sygicu).
3. Brak w aplikacji kompensacji opóźnienia sygnału GPS obecnego w Automapie. Często Tomtom pokazuje pewną odległość do manewru, który już należy wykonać.
4. Mapy dla zakupionego obszaru można ściągać tylko całościowo. Nie można wybrać sobie krajów, które akurat są nam potrzebne jak to jest wielu innych aplikacjach. Brak możliwości wyboru, czy mapy mają być przechowywane na wewnętrznej karcie SD czy zewnętrznej (tutaj akurat tak samo jest w Autompaie)
5. Brak funkcji MapShare w aplikacji.

Plusy:
1. Przede wszystkim świetny routing czyli to co jest istotą nawigacji. Algorytmy wyznaczania tras są chyba najlepsze z wszystkich nawigacji. Na długiej trasie miejskiej w Lublinie, którą wcześniej pokonywałem z innymi nawigacjami wybrał moim zdaniem najlepszą, najszybszą i najbardziej logiczną trasę (aczkolwiek nie tak oczywistą). A należy dodać, iż nie korzystałem z HD Traffic. Dodatkowo bardzo precyzyjne wskazuje godzinę dotarcia do celu - ETA. W czasie dzisiejszego testu co do minuty!
2. HD Traffic, którego jak na razie nie mogę zakupić w aplikacji, ale który testowałem od paru miesięcy na stronie Tomtoma w dziale Live traffic porównując jej dane z informacjami medialnymi o wypadkach i zamknięciach dróg. Tylko HD Traffic i Yanosik odnotowywały większość najważniejszych wypadków na Lubelszczyźnie. HD Traffic jako jedyne i to szybko zaznaczyło zamknięcie części ulicy Kraśnickiej w Lublinie po zapadnięciu się nawierzchni. Tyle tylko, że jak na razie na koncie tomtom w sklepie w aplikacji nie mam nic do wyboru :)
3. Jasny i wyraźny głos poleceń głosowych aczkolwiek bez regulacji zależnej od prędkości więc przy niskich prędkościach jest za głośny.

Reasumując. Jeśli ktoś dysponuje ograniczonym budżetem a lubi korzystać z rozszerzonych funkcjonalności nawigacji to powinien się wstrzymać z zakupem, bo będzie rozczarowany. Jeśli ktoś poszukuje solidnej nawigacji na Europę z aktualnymi mapami bez funkcji traffic czy fotoradarów to zakup może być opłacalny ze względu na "dożywotnią aktualizację" map i doskonały routing. Myślę, że tomtoma czeka dużo pracy nad poprawkami bo Tomtomowi na Androida jeszcze wiele brakuje do doskonałości.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 294
Wysłany: 2012-10-05, 22:07   

Mam takie samo zdanie o tej nawigacji jak recenzja wyżej. Jeździłem z mapami TomTom-a po Niemczech i Włoszech i sprawowały się bardzo dobrze (trudno powiedzieć czy Navteq lepszy czy gorszy), na Polske to niestety, daleko w tyle za Geosystems. Da się umieścić katalog z mapą ponad 3 GB na zewnętrznej karcie pamięci. Zrobiłem to na Galaxy S2 programem Directory Bind.
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 35
Wysłany: 2012-10-05, 22:17   

Na Motoroli Defy normalnie instaluje mapy na karcie. Ładnie łapie sygnał. Ikony pojazdów nie działają, schematy kolorów też.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11