Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio Moov M410 reanimacja
Autor Wiadomość
Tros 
azymut


Wiek: 27
Dołączył: 07 Sty 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-01-07, 21:03   Orginalny Program Files

Witam. Potrzebował bym orginalny folder Program Files z nawigacji Mio moov m410 ponieważ z własnej głupoty Usunąłem go z tej nawigacji gdy by ktoś mógł mi przesłać ten folder to bym był bardzo wdzięczny.Z góry dziekuje


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-01-08, 06:56 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post - może coś Ci pomoże
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-01-08, 06:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
bixmixer 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 51
Wysłany: 2014-01-08, 11:30   

Tros
Aby od nowa wgrać oprogramowanie użyj płyty dołączonej do navi lub przez MioMoreDesktop pobierz i zainstaluj oprogramowanie od nowa.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-02-10, 07:19 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Usunąłem fragment nie związany z reanimacją urządzenia
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-01-08, 12:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jarek-10
azymut


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 2014-03-24, 18:39   mio 410-problem z kluczem

Witam wszystkich ,problem polega na tym iz dostalem nawigacje m410 ktora po zalaczeniu wyswietlala tylko na kompie pusty dysk wymienny,sciagnalem zawartosc od m610 i powlaczeniu pokazal sie wybor jezyka wy bralem polski,itu zaczal sie problem,poprosila o 7 cyfrowy klucz startowy znajdujacy sie na pudelku pudelko mam lecz klucz jest niedobry,czy macie moze pomysly jak to ustrojstwo ujarzmic .

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-03-24, 19:37 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post - może coś Ci pomoże
 
 
yawa20 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 108
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 12
Wysłany: 2014-04-09, 16:59   

Idź do marketu i weź pudełko od mio (m610 lub 410 tego nie wiem) na bocznej ściance na zewnątrz jest napisany kod startowy. Powinno pomoć.
_________________
Pozdrawiam
Marcin
 
 
maku151
azymut


Dołączył: 14 Kwi 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-04-27, 20:01   Mio moov m410 - połączony przez usb

Witam mam problem z nawigacją mio moov m410, ktoś próbował ją odblokować i zostały skasowane dane z dysku wymiennego (wykrywa jako dysk i w mio more).
Niestety kopii zapasowej nie mam, znalazłem od m415 ale po włączeniu jest obraz pomarańczowy z mio i połączenie z PC. Ma ktos oryginalne pliki z m410? lub jakieś inne rozwiązania?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-04-28, 06:54 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku -przeczytaj go uwaznie, może coś Ci pomoże
Przypominam o regulaminie forum (punkt 3)
 
 
PIECIA88
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2016-01-09, 18:08   Mio Moov M410 nie odpala

Witam. Jestem totalnie zielony... mam Mio M410, nie używałem jej od dłuższego czasu, niedawno ją próbowałem uruchomić, ale nie udaje się- odpala pomarańczowy ekran powitalny, a następnie ekran ładowania usb komp-navi. Jest naładowana, komputer ją widzi i pokazuje pliki, jakie są na niej. Z góry dziękuję za pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2016-01-09, 18:28   

Spróbuj sposobów z wątku, do którego dołączyłem twój post

I podaj, jakie widzisz foldery oraz zawartość pliku appstartupsec.ini - być może po prostu wystarczy dograć jakiś pliczek...
_________________

 
 
PIECIA88
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2016-01-09, 19:14   

Odpalałem też bez podłączenia do kompa, efekt jest taki sam.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2016-01-09, 19:18   Re: Mio Moov M410 nie odpala

PIECIA88 napisał/a:
komputer ją widzi i pokazuje pliki, jakie są na niej.
A co z
jacekp1313 napisał/a:
jakie widzisz foldery oraz zawartość pliku appstartupsec.ini
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5779
Wysłany: 2016-01-10, 10:25   

Na 90 % cos kombnowałes z plikiem appstartupsec.ini. Na przykład chciałes uruchomc pulpit znajdujący sie na karcie a nie w pamięci, lub usunałes pulpit i ściezka w appstartupsec.ini prowadzi do nikąd . Wtedy jest własnie taki objaw.
Jesli nie, jesli masz tylko oryginalne oprogramowanie Mio ( o czym nic nie piszesz ), to byc może cos w pamięci się wysypało i appstartupsec.ini nie może odpalić programu, który jest w nim zapisany.

P.S Wrzuc zawrtość swojego pliku appstartupsec.ini np poprzez strone http://wklej.to/
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
PIECIA88
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2016-01-11, 23:20   

http://wklej.to/nMmpO
to zawartość pliku appstartup
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2016-01-12, 06:48   

Zacznij od przywrócenia oryginalnych wpisów - chodzi o wiersz
ProcessFile=AutoMapa EU/AutoMapa EU.exe

Podaj tez liste folderów które widzisz w urządzeniu
_________________

 
 
PIECIA88
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2016-01-12, 09:45   

Nie mam oryginalnego oprogramowania do tej navi. Pliki, które są widoczne to: foldery- dump files, my documents, navman, program files, pomarańcz mio oraz pojedyncze app_startup, autorun, device.sig, device, gpspara0-3, install, memory1,2, source, sv0-2, pl-log.
 
 
PIECIA88
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2016-01-12, 12:17   

Nie ma tam miomap.exe ...

[ Dodano: 2016-01-12, 12:56 ]
Dograłem miomap.exe, zmieniłem w program files, ale z navi dzieje się cały czas to samo...
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 394
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2016-01-12, 15:49   

PIECIA88,
W pliku appstartupsec wpisz
Kod:
ProcessFile=SmartST_CE.exe

bo wygląda na to, że masz silnik Navmana.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11