Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.9 - czy ma suspend?
Autor Wiadomość
komitecio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-09-12, 11:02   Lark 50.9 - czy ma suspend?

Czy ma ktoś 50.9? Czy ona ma suspend? Bo nie we wszystkich larkach to jest standard niestety ... taki suspend, że jak odcinasz prąd (wyjmujesz kluczyki) to się wyłącza po jakimś czasie, a jak podłączasz prąd (wkładasz kluczyki) to się włącza.

Chciałbym nabyć, bo się obraziłem na GoClevery, ale ten suspend ... to najważniejsza funkcjonalność w navi jest a lark jej czasem nie dawał ...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-09-12, 11:23   

Wszystko zależy od procesora w nawigacji - niektóre maja to wbudowane (procek MStar), w innych można wymusić programowo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21921, w niektórych to niemożliwe

Program iGO ma taką funkcję - działa chyba na każdym typie procesora
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
komitecio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-09-12, 12:45   

No to inaczej. Czy lark 50.9 sam przechodzi w suspend bez żadnych cudów jak chodzi pod AM?

GoClevery wszystkie tak mają i Mio też wszystkie tak mają (a przynajmniej te wszystkie co miałem w rękach). A np. w larku 50.2 nie dało się tego włączyć żadnym sposobem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-09-12, 13:57   

Mio M500 tak nie ma (nie mówię o programie iGO, tylko o urządzeniu)
_________________

 
 
BaTTi
azymut


Dołączył: 16 Wrz 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-09-18, 11:18   

Nabylem to urzadzenie i moge potwierdzic, ze ma suspenda. Po wcisnieciu przycisku power pojawiaja sie dwa "przyciski":

1. daje mozliwosc przejscia w stan uspienia
2. daje mozliwosc wylaczenia urzadzenia

Funkcjonalnosc ta dziala takze przy wlaczonej AM.

pzdr.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-09-18, 11:54   

BaTTi napisał/a:
Po wcisnieciu przycisku power pojawiaja sie dwa "przyciski":
Wybór wyłączenie/uśpienie to obecnie norma.
Kolega pytał o coś innego
komitecio napisał/a:
jak odcinasz prąd (wyjmujesz kluczyki) to się wyłącza
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
BaTTi
azymut


Dołączył: 16 Wrz 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-09-21, 08:46   

sorki za niedoporozumienie :)

sprawdzilem, czy w tym modelu zadziala suspend, o ktorym pytal kolega - niestety po wyjeciu kluczyka ze stacyji i zamknieciu auta navi caly czas dzialala.
 
 
pallazzo
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-09-30, 16:35   

na automapie dziala po odpaleniu samochodu wlancza sie i po zgaszeniu i zamknieciu tez sie wylancza po kilku sekundach:} pamietajcie ze niektore samochody maja stale zasilanie gniazda zapalniczki wiec ta funkcja nie bedzie dzialac:P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 9