Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-07-24, 19:00
VDO Dayton PN1000 odblokowanie i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
mihhoo
azymut


Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-06-28, 18:45   VDO Dayton PN1000 odblokowanie i programy nawigacyjne

szukam i szukam i nie moge nigdzie znalezc opisu jak odblokowac nawigacje VDO Dayton PN1000. Urzadzenie to nie laczy sie z PC przez kabel usb, ma czytnik kart SD.
Identyfikacja systemu:

Seria PN1000
Platforma Windows CE 5,0
System 4,0,3 (-)
Data 2007/04/25
GUI D40-070522r1
NavSW 3,87
Dane Mapopwe 230 Europ
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-07-24, 19:06, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
traqu
azymut


Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-09, 22:58   

Musisz na kartę wrzucić to:
http://rapidshare.com/fil...UNLOCK.rar.html

Odpalasz i już ;) Możesz też wrzucić na kartę bezpośrednio jakiś program nawigacyjny i zmienić tylko jego nazwę zamiast np: Automapa.exe na VDOService.exe. Ale z automapą będziesz miał tutaj problem, bo nawigacja po każdym wyłączeniu, wyłącza również dźwięki w aplikacjach, no a niestety automapa wymaga włączenia tej opcji. Możesz sobie każdorazowo włączać to w panelu sterownia\dźwięki. Ale nie polecam. Nie wiem jak jest tu z tomtom`em ale na pewno igo omija to i odtwarza dźwięki normalnie :)
 
 
kawunia
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-21, 16:54   

Witam. mam nawigacje PN1000 pojawił mi się czarny ekran; mam czytnik kart, ale nie potrafie tego sobie zrobic. Nie zdąże tego nigdzie oddac bo wyjeżdżamy z dziećmi na wczasy lada dzień; czy ktoś moze mi opisać jak mam to zrobić?
Pytałam w serwisie i twierdzą że padła pamięć flesz. Czy jest gdzies opis jakie pliki wgrać i jak to ruszyc?
Mam apteczke ale niewiem co i jak; wrzuciałm plik unlocker ale nic sie nie dzieje; czy te pliki któe są na GPS trzeba wpierw usunać.
Bardzo ale to bardzo proszę o pomoc :-(

Może ktos ma jakis tutek?
Czemu się wogóle ona nie włącza?
Najpierw się zawieszała a potem po wgraniu jakiegoś softu ze str producenta padła całkowicie :-(

Zapomniałam dodać że jest na gwarancji jeszcze przez miesiąc, maż dzwonił i pytał o naprawe i gosciu powiedział że nie ma teraz tego od naprawy i że mamy kupic czytnik i wgrać ten soft i że jak sie nie uda to on to naprawi; a teraz mówi ze gwarancja tego nieuzna i chce za naprawe kase.
Oszustwo i tyle
Jedyna nadzieja że tutaj mi ktoś pomoże

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-07-21, 19:33 ]
------------------------------------------------------------------------------
Początek zdania wielka literą. poprawiłem biały wiersz na prozę
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-07-21, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-21, 19:16   

kawunia napisał/a:
najpierw się zawieszała a potem po wgraniu jakiegoś softu ze str producenta padła całkowicie :-(

Tzn co dokładnie zrobiłeś?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
kawunia
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-21, 19:47   

Zrobiłam :)
a raczej mój mąż
musze spytać skąd pobrał ten soft
jak się dowiem to zaraz Wam napiszę

[ Dodano: 2009-07-22, 18:46 ]
mąż wgrał soft z angielskiej strony vdo daytona
i twedy przestała zupełnie chodzić nawigacja
czy ktoś pomoze? co jeszcze mam podać?

[ Dodano: 2009-07-27, 17:27 ]
z tej strony zostal wgrany soft
http://www.vdodayton.com/..._documents.aspx
oczywiście trzeba tam wybrać rodzaj nawigacji
instr jest do tego po ang
mąż wykonał krok po kroku
:-(

a te pliki z apteczki jak mam wrzucic?
spakowane w rar czy wypakowane?
nikt nie ma pomysłu
HELP
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-30, 20:47   

blablabla napisał/a:
podzialalo dzieki wielkie :-D odpala sie i laduje od razu do windowsa ale na karcie sa pliki z apteczki i leki i moze dlatego ale wystarczy z poziomu windowsa otworzyc odp plik i wchodzi w mape, i jeszcze jedno pytanie znalazlem takie cos czy moge to wrzucic na karte zeby dzialalo? zeby byly lepsze mapy ? ,

W pierwszej kolejnosci napisz Co Podzialalo ;-)
Pekam z ciekawosci.
Na reszte pytan poszukam odpowiedzi.
Uzyj tez szukajki.
Ciesze sie ze potrafilem pomoc ;-)
Jesli dodasz mi punkt za pomoc,to moze wyjde z tej parszywej trzynastki ;-)

Poprostu opisz jak to zrobiles-przyda sie potomnym.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-07-24, 19:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-30, 21:21   

prosze pkt :PP i jeszcze raz dzieki wielkie, wiec tak sciagnalem te pliki co mi przeslales zgralem na karte tak jak mowiles osobno a nie w folderze,wlozylem karte do navi, zszedlem do samochodu podlaczylem do zasilania i wcisnalem przycisk wlacz/wylacz. ekran zaswecil sie i pokazal pasek ladowania, pierwsza linijka brzmiala "PN1000 Update" czy cos w tym stylu nie pamietam dokladnie, czekalem az pasek dobiegnie do konca, zaladowal sie raz pozniej drugi po ktoryms razie ekran zgasl ale zaraz sie wlaczyl ponownie i znowu ten sam ekran i pasek poczekalem jeszcze i pojawila sie klepsydra taka jak zawsze przy wlaczaniu tego urzadzenia i poczekalem az pasek ktory zawsze sie laduje przed startem navi sie zaladuje, pojawil sie komunikat o braku mapy gdyz karta byla z Twoimi plikami, zamienilem karte i poczekalem znalazla mape i odpalilem, nastepnie wylaczylem ja i uruchomilem ponownie i zaladowal mi sie windows pulpit taki jak w komputerze z 3 ikonami "recycle bin", "my device" i "wolftoolbar", pasek taki jak na komputerze i otworzylem "my devices" otworzylem "resident flash" a nast "Boot" i plik LOADER i znowu klepsydra i laduje sie juz widok starej navi i dostep do map
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-30, 21:37   

Pytales o znaczenie tych pieciu plikow.
Te piec plikow odpowiedzialne sa za registry ,Wyglad Windowsa,oraz drivery.

Teraz zasadnicze pytania.
Czy Ty odblokowales ta navi?
Czego chcesz uzywac do nawigowania?
Chcesz uzywac tego telewizorka?
Chyba taka opcje masz na navi..Jesli nawigacje chcesz przywrocic do stanu oryginalnego,to uzyj calego update.Tym razem powinien dac sie poprostu wgrac.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-30, 22:12   

nie wime czy ja odblokowalem nawet jesli to nieswiadomie, chce korzystac z dobrych dosc aktualnych map, i o co chodzi z ty telwizorkiem? tzn nie przeszkadza mnie ze wchodzi windows takze jesli moze to zostac to bym tak zostawil
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-30, 22:27   

Z tym odbiornikiem TV jest nieaktualne.
Moj blad.
Mysle ze Twoje aktualne mapy sa juz stare.
Jesli mieszkasz w polsce,to...chyba automapa.
Jesli w europie zachodniej,to..chyba tomtom.
Wyboru musisz dokonac sam ;-)
Poczytaj forum ;-)
Powodzenia ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-30, 22:31   

ok i jeszcze raz wielkie dzieki ;-)
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-30, 22:33   

Nie ma za co.
Od tego tu jestesmy :-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-05-10, 11:21   

a i mam jeszcze jedno pytanie czy navi musi byc odblokowana aby odpalila sie nowa mapa?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-05-10, 18:28   

Nie,nie musi.
Zamiast gierki mozesz wrzucic do folderu np tomtoma.
Exe tomtoma nazwiesz nazwa exeka gierki.Wiec system bedzie myslal ze uruchamia gierke a odpali tomtoma.
Nigdy tego nie robilem.
Najlepiej dziala odblokowana nawigacja do windowsa bez zadnych nakladek.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-05-10, 20:20   

ale to wtedy odpala sie sama mapa czy cale oprogramowanie ? i jak to dalej dziala?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14