My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 505 - programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
frycek121
azymut


Dołączył: 05 Lip 2013
Posty: 3
  Wysłany: 2013-07-05, 12:05   Goclever 505 problem z instalacją mapy

Wczoraj coś około 3 nad ranem zainstalowałem przez instalator AutoMapa 6.12 1304 PL FINAŁ.exe na pamięć wewnętrzną, przy końcu instalacji wyskoczył błąd podłączenia kabla.No ok usunąłem resztki po automapie przez Windows Ce6 i zrestartowałem .Teraz włącza się biały ekran i błąd NIE POWIODŁA SIĘ PRÓBA URUCHOMIENIA MODUŁU: DANE ROZDZIELCZOŚĆ EKRANU (CX x CY): 480x272" dzisiaj kupię microsd i spróbuję odpalić jakąkolwiek mapę (wyjeżdżam w niedzielę).Ale pytam już na zapas jakby nie zadziałało,jak pozbyć się tego problemu ?????
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8831
Wysłany: 2013-07-05, 12:31   

frycek121 napisał/a:
Teraz włącza się biały ekran

Zapewne zaznaczyłeś autostart programu nawigacyjnego.

Usuń z urządzenia wszystko co dotyczy AM, jak zaznaczałeś jakiś dodatek to należy jeszcze usunąć folder MobileNavigator, powinien w nim być tylko plik mobilenavigator.exe, jak jest coś więcej (może tam być fabryczny program do nawigacji) to najlepiej jak byś umieścił tu zrzut zawartości tego folderu, albo napisał co w nim jest.

Jak już wszystko wyczyścisz i będzie się uruchomiało menu fabryczne Goclevera to jesteśmy w domu, odznaczasz w opcjach menu fabrycznego autostart programu nawigacyjnego.

Następnie instalacja na kartę SD przez czytnik podpięty pod PC, odznaczenie Rejestruj podczas instalacji, uzdrowienie po instalacji (jeżeli AM była zdrowa, nie cukrowana) i powinno być OK.

W opcjach menu fabrycznego wskazujesz plik wceAm.exe i AM będzie startowała po kliknięciu w przycisk Nawigacja, czy jak tam się on u Ciebie na GoCleverze nazywa.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
frycek121
azymut


Dołączył: 05 Lip 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-07-05, 12:42   

W tym folderze co podałeś jest mapka Goclevera i pliki jakieś,kopiuje na pulpit i usunę zobaczymy co z tym będzie :D
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8831
Wysłany: 2013-07-05, 12:46   

Mogło być tak że ten folder, MobileNavigator i jego zawartość to fabryczny program do nawigacji, instalując AM i zaznaczając dodatek autostartu, instalator AM podmienił plik mobilenavigator.exe z fabrycznego programu na swój.

W ten sposób unieruchomiłeś sobie fabryczny program do nawigacji, chyba że masz jego kopię.

Myślę że wystarczy usunąć, albo zmienić nazwę plikowi mobilenavigator.exe i powinno po resecie urządzenie odpalić się jego menu fabryczne, wtedy koniecznie odznacz autostart programu nawigacyjnego w opcjach menu.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
frycek121
azymut


Dołączył: 05 Lip 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-07-05, 12:52   

Yeach bitches zmiana nazwy folderu pomogło w końcu, teraz kupuje kartę i odpisze jakoś 17-18 o dalsze instrukcje :D masz u mnie piwko:D

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-07-05, 13:17 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
POMÓGŁ przyznane, scalam z isntniejącym wątkiem 9regulamin, p.4)
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2271
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-05, 12:53   

frycek121 napisał/a:
o dalsze instrukcje
Instrukcję instalowania masz na forum i w moim podpisie.
_________________
Poradniki
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8831
Wysłany: 2013-07-05, 13:01   

frycek121, jeszcze jedno, podczas instalacji AM, obojętnie gdzie, czy w pamięci wewnętrznej, czy też na karcie SD, nie zaznaczaj dodatku autostartu.

Dodatek zaznacza się jak w urządzeniu nie ma możliwości wskazania ścieżki do programu nawigacyjnego, u Ciebie taka możliwość jest.

Wskazujesz ścieżkę: SDMMC/AutoMapa EU/wceAm.exe (dla instalacji na karcie SD) lub ResidentFlash/AutoMapa EU/wceAm.exe (dla instalacji w pamięci wewnętrznej) i AutoMapa uruchomi się po kliknięciu w fabrycznym menu na Nawigacja.

Zakładam że urządzenie/nawigacja widzi kartę SD jako SDMMC, a pamięć wewnętrzną jako ResidentFlash, jeżeli jest inaczej to w ścieżkach mają być te inne nazwy.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
mwisiorek
azymut


Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-28, 17:05   AM instalacja w pamięci wewnętrznej nawigacji?

Witam, czy ktoś mógłby poratować mnie instrukcją jak zainstalować AM w pamięci wewnętrznej nawigacji GoClever Navio 505 ?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8831
Wysłany: 2013-08-28, 17:14   

Podłączasz pod PC, synchronizujesz z ActiveSync (Win XP) lub Windows Mobile Center (Win7), uruchamiasz instalator AM i wskazujesz Urządzenie przenośne, to tyle, ale trwa dosyć długo.

Jak masz dostęp do pamięci wewnętrznej jako dysku to można zainstalować na karcie pamięci i po instalacji przekopiować cały folder AutoMapa EU do pamięci wewnętrznej.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 664
Wysłany: 2013-08-28, 17:29   

renron napisał/a:
zainstalować na karcie pamięci i po instalacji przekopiować cały folder AutoMapa EU do pamięci wewnętrznej.

renron
Nie wiem jak to jest w GoClever Navio 505, ale ja instalowałem w GoClever Navio 405 bezpośrednio na pamięć wewnętrzną tak jak na dysk wymienny, ustawienia USB w urządzeniui "MASS STORAGE", podczas instalacji wybór normalnie jako dysk zewnętrzny, potem po instalacji tylko wskazanie ścieżki do pliku "wceAm.exe" i wszystko śmiga jak trzeba, instalacja też szybkością się nie rózni od instalacji na kartę. GoClever Navio 505 ma chyba wszystko tak samo jak GoClever Navio 405 jak wynika z instrukcji, tylko różni się wielkością ekranu więc chyba tak też można.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8831
Wysłany: 2013-08-28, 17:35   

wojtek1234321 napisał/a:
ja instalowałem w GoClever Navio 405 bezpośrednio na pamięć wewnętrzną tak jak na dysk wymienny, ustawienia USB w urządzeniui "MASS STORAGE"

Jeżeli jest taka możliwość to oczywiście że tak można, ja podałem ogólną możliwość instalacji.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
mwisiorek
azymut


Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-28, 18:08   

wojtek1234321 napisał/a:
potem po instalacji tylko wskazanie ścieżki do pliku "wceAm.exe"
a jak i gdzie mam wybrać te ścieżke?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2013-08-28, 18:15 ]
Proszę nie cytować całej wypowiedzi poprzednika.
Poprawiłam.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-08-28, 18:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4461
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-08-28, 18:16   

mwisiorek
W ustawieniach urządzenia.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2271
Skąd: Google
Wysłany: 2013-08-28, 18:38   

W poradniku jest o tym wzmianka.
_________________
Poradniki
 
 
Patrykk_ 
azymut


Wiek: 29
Dołączył: 17 Lis 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-11-17, 16:31   GoClever i Mapa IGO Primo truck

Hey, czy mapa IGO Primo truck 2013 będzie działać na GoClever 505, skąd pobrać taką mapę?
Czy ta http://peb.pl/oprogramowa...013-europe.html
Będzie ok?
Jak wgrać taką mapę? skopiować tylko pliki na urzadzenie czy jak?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10