My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 505 - programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
genek1000
azymut


Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 2012-08-26, 22:20   Navio 505 - programy nawigacyjne

Witam.
Mam problem z zainstalowaniem mapy , a konkretnie nie wiem jak podać ściężkę startową do nowego programu , konkretnie AM. Niby w instrukcji jest napisane jak to zrobić , ale ta navi nie posiada w menu zakładki "GPS Path". i jeszcze kilku innych. Navi jest na windows CE6.0.
Może ktoś wie jak to ustawić ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-08-30, 14:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9453
Wysłany: 2012-08-27, 07:22   

A jakie masz zakładki w menu?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-08-27, 09:20   

po 1 zły dział
po 2 polecam poczytać: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=35195
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
genek1000
azymut


Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 2012-08-28, 07:49   

Dzięki wszystkim. To ja sierota niepotrafiłem przejść do nastepnego ekranu w menu , i nie miałem ikonki ścieżki GPS. Te kropeczki po prawej na pulpicie sa troszke mylące. Myślałem że trzeba je naciskac żeby przejśc dalej, a to trzeba ekran przesunąć :mrgreen: .
Teraz to mi juz wszystko działa :lol:
 
 
ryku
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Wrz 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-09-05, 19:30   AM na Goclever Navio 505

Witam! Czy jest możliwość zainstalowania AM na Pamięci urządzenia i by była uruchamiana poprzez naciśnięcie np ikonki E-teksty lub jakiejś innej, by była możliwość dowolnego wyboru aplikacji?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18059
Wysłany: 2012-09-05, 19:37   

1. AM najlepiej instalować na SD
2. Pod EBOOKI można podpiąć skrypt uruchamiający AutoMape.
3. Jest wybór programu uruchamianego spod NAWIGACJA

Ale możesz zaczekać na alternatywny pulpit: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=35195
_________________

 
 
ryku
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Wrz 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-09-05, 20:01   

jacekp1313 napisał/a:
1. AM najlepiej instalować na SD
2. Pod EBOOKI można podpiąć skrypt uruchamiający AutoMape.
3. Jest wybór programu uruchamianego spod NAWIGACJA

Ale możesz zaczekać na alternatywny pulpit: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=35195


a jak dodać taki Skrypt, byłbym wdzięczny :) Mam program CERegistryEditor
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18059
Wysłany: 2012-09-05, 20:05   

Tego się nie robi grzebaniem w rejestrze (nikomu nie polecam takiej zabawy - jedna zmieniona literka i navi do śmietnika...)

Trzeba znać nazwe pliku exe uruchamiającego czytnik. Podaj, jakie foldery masz w urządzeniu.
_________________

 
 
ryku
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Wrz 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-09-05, 20:07   

jacekp1313 napisał/a:
Tego się nie robi grzebaniem w rejestrze (nikomu nie polecam takiej zabawy - jedna zmieniona literka i navi do śmietnika...)

Trzeba znać nazwe pliku exe uruchamiającego czytnik. Podaj, jakie foldery masz w urządzeniu.

po podłączeniu poprzez AS jes folder "/" , "Network" oraz "ResidentFlash":
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18059
Wysłany: 2012-09-05, 20:08   

A co w ResidentFlash?
Jakie pliki EXE ?
_________________

 
 
ryku
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Wrz 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-09-05, 20:09   

jacekp1313 napisał/a:
A co w ResidentFlash?
Jakie pliki EXE ?

jedynie folder "mobilenavigator"
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18059
Wysłany: 2012-09-05, 20:15   

Włącz pokazywanie plików i folderów ukrytych/systemowych

Albo masz w ukrytych partycjach - spróbuj ResidentFlash2 wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23
_________________

 
 
ryku
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Wrz 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-09-05, 20:55   

jacekp1313 napisał/a:
Włącz pokazywanie plików i folderów ukrytych/systemowych

Albo masz w ukrytych partycjach - spróbuj ResidentFlash2 wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23


ukryte nie są a metoda poprzez Explorer oraz CeCommandera nie wchodzi :(

ale pojawiły się nowe pliki na urządzeniu. teraz są foldery: my documents, network, program files, residentFlash, temp, windows oraz plik Control panel
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4439
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-09-05, 21:35   

ryku,
Przeczytaj to jeszcze raz
jacekp1313 napisał/a:
Albo masz w ukrytych partycjach - spróbuj ResidentFlash2 wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ryku
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Wrz 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-09-05, 21:49   

próbowałem za pomocą tego tematu to pkt 1 i 2 jak wpisywałem to albo błąd albo pusty katalog
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4698
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12