Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Komputer nie widzi Sony nv-u93t
Autor Wiadomość
analfabeta11
azymut


Dołączył: 24 Sie 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-08-24, 15:07   Komputer nie widzi Sony nv-u93t

Witam serdecznie!
Mam straszny problem. Odblokowałem nawigację za pomocą jakiegoś sposobu znalezionego na chomikuj i wgrałem AutoMapa 6.10. Wszystko ładnie i pięknie, mapa się uruchamia i tu problem. Nie działa GPS. Przeczytałem w internecie, że trzeba tam dograć jeszcze jakieś programiki. Kiedy chciałem to zrobić, podłączyłem nawigację do komputera i... NIC. Był dźwięk podłączania i na tym się skończyło. Nie pokazały się nowe dyski ani nic. Nie wiem co mam z tym fantem zrobić. Przy uruchamianiu nawigacji automatycznie startuje AutoMapa i to chyba przez to. Jak podłączę navi kabelkiem do komputera i uruchomię (tak robiłem wcześniej i działało) to uruchamia się właśnie automapa i nie mam dostępu do zawartości karty pamięci ani MountedVolume czy jakoś tak.
Czy jest jakiś sposób na przywrócenie jej ustawień fabrycznych albo coś?
Posiadam oryginalny folder nav-u, ale nie mogę go podmienić bo nie widzę pamięci tej navi.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-08-25, 17:19   

analfabeta11, czytałeś ten temacik >> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1786 ?
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Danielos 102
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 172
Wysłany: 2012-08-25, 17:55   

Witam,kolego pisz na PW posiadam paczkę odblokowującą do Sony chetnie pomogę.Pozdrawiam
 
 
ciapus4 
Waypoint


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 19
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-09-04, 20:41   

Witam, podłącze się pod temat, słychać w kompie dźwięk podłączenia navi i instalowanie sterowników, ale w centrum urządzeń mobilnych brak urządzenia, przestudiowałem wszystkie uwagi, ale kicha co mogę jeszcze zrobić.

pozdrawiam ;-)
_________________
Restauracja Łódź
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2012-09-05, 06:03   

ciapus4 napisał/a:
przestudiowałem wszystkie uwagi, ale kicha
Przestudiowałeś, czy wypóbowałeś?
ciapus4 napisał/a:
co mogę jeszcze
Jeśli wypróbowałeś WSZYSTKO, to już nic więcej się nie da zrobić

Dla pewności, czy wszystko:
1. Co z zasilaczem?
2. Które porty odblokowałeś w firewallu?
3. Kabel zmieniałeś?
4. Sterownik zaktualizowany?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ciapus4 
Waypoint


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 19
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-09-05, 06:27   

Witan, czyli navi trzeba jeszcze podłączyć pod zasilacz ?
_________________
Restauracja Łódź
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2012-09-05, 07:28   

ciapus4 napisał/a:
czyli navi trzeba jeszcze
ciapus4 napisał/a:
przestudiowałem wszystkie uwagi
Moim skromnym zdaniem to na to, że albo studiowałeś byle jak, albo nie zrozumiałeś znaczenia słowa WSZYSTO http://www.sjp.pl/wszystko
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ciapus4 
Waypoint


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 19
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-09-05, 09:56   

Oj tam, oj tam, dobra w menadżerze urządzeń mam znak :?: , automatycznie aktualizuje sterowniki, ale "sterowniki dla tego urządzenia są aktualne" i co dalej ?

takie coś ogłasza win7 "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)"
_________________
Restauracja Łódź
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2012-09-05, 10:37   

ciapus4, poszukaj backup swojego urządzenia i wgraj . Nawet chyba z katy da się to zrobić. Wszelkie potrzebne pliki znajdziesz na chomiku januszek2245 http://chomikuj.pl/januszek2245/SONY

Ja korzystałem z niego tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=359302#359302 bo przypadkowo uwaliłem urządzenie ale je odzyskałem.
_________________
Poradniki
 
 
ciapus4 
Waypoint


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 19
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-09-05, 12:27   

Google, mapy od sony działają ok, urządzenie działa poprawnie, tyle, że chciałem je odblokować i wgrać AM, to, że nie widzi go komputer to jest wina oprogramowania w Sonce ?
_________________
Restauracja Łódź
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2012-09-05, 12:29   

ciapus4 napisał/a:
tyle, że chciałem je odblokować i wgrać AM,
Odblokowanie masz na pierwszej stronie postu którym ci podałem.
_________________
Poradniki
 
 
ciapus4 
Waypoint


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 19
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-09-05, 12:54   

Ok, tylko najpierw muszę skomunikować Navi z komputerem, ale to nie bardzo jest możliwe, ze względu na błąd 43, w menadżerze urządzeń, "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)" :evil:
_________________
Restauracja Łódź
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2012-09-05, 12:57   

Próbowałeś na innym komputerze z innym kablem USB?
_________________
Poradniki
 
 
ciapus4 
Waypoint


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 19
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-09-05, 13:19   

Nie próbowałem, a kabel jest oryginalny z navi.
_________________
Restauracja Łódź
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-05, 16:55   

ciapus4, w wielu nawigacjach oryginalny kabel nadaje się do czterech liter ;-) Praktyka pokazała, że najlepsze są od wszelakich aparatów foto
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9