Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 10:03
AutoMapa Android - przelączanie / aktualizacja map
Autor Wiadomość
P405 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 101
Wysłany: 2013-04-09, 10:39   AutoMapa Android - przelączanie / aktualizacja map

Witam, w którym miejscu jest opcja przełączania mapy. W WM mogę wybrać PL albo EU. W folderze maps mam obydwie tylko nie mogę znaleźć w ustawieniach gdzie to przełączyć.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-04-26, 21:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
kaciek
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 22
Wysłany: 2013-04-09, 21:14   

Nie ma takiej opcji.
A po co zmieniać mapy skoro Polska w Polsce i Polska w Europie to to samo.. :?: :?:
 
 
ycbo 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 225
Skąd: Ziemia
Wysłany: 2013-04-10, 12:42   

@P405 napisał: Witam, w którym miejscu jest opcja przełączania mapy. W WM mogę wybrać PL albo EU. W folderze maps mam obydwie tylko nie mogę znaleźć w ustawieniach gdzie to przełączyć.

kaciek napisał/a:
Nie ma takiej opcji.
A po co zmieniać mapy skoro Polska w Polsce i Polska w Europie to to samo.. :?: :?:

@kaciek jak już coś piszesz to warto żebyś wiedział o czym piszesz.

Po co zmieniać mapy?
A po to że jak jeździsz po Polsce to masz wczytaną mapę Polski, a jak masz potrzebę wyjazdu to z poziomu programu wczytujesz mapę Europy, płacisz za 7 dni, 90 dni lub 366 dni i możesz korzystać z map Europy.
Po zakończonym okresie Europa się zablokuje i po wczytaniu mapy Polski możesz dalej nawigować po kraju aż do kolejnej potrzeby wyjazdu z Polski.

Informacja dotyczy wersji aAM 1.4.2 :
W AutoMapie wchodzi się w menu "Trybik" > Ogólne > Wczytaj mapę > Polska lub Europa.
Ostatnio zmieniony przez ycbo 2013-04-10, 17:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kaciek
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 22
Wysłany: 2013-04-10, 16:20   

Masz rację :oops: tylko nie znalazłem bo szukałem tak jak ty napisałeś czyli: trybik>mapa.... i tam nie ma takiej opcji, ale twoja odpowiedź skłoniła mnie do dogłębnego sprawdzenia i okazało się że ta opcja jest, ale w: trybik>ogólne>mapa...

tak czy inaczej miałeś rację jest taka opcja, a co do dwóch map to ja mam kupioną europę i nie wpadłem na tak "chytry" plan ;-)
 
 
sawoj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 51
Dołączył: 22 Sty 2008
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-05-19, 20:51   AutoMapa Android - przelączanie map

Witam
Proszę o poradę"czy można w wersji na androida mieć dwie mapy Pl i EU a jeśli tak to jak przełączyć mapy?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-06-13, 16:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
hsurim 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lip 2011
Posty: 132
Wysłany: 2013-05-19, 21:04   

A to w wersji na Androida, EU nie zawiera PL ?? :shock:
_________________
BLOW 500 Traffic - AutoMapa PL - BLOW 70iBT
 
 
sawoj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 51
Dołączył: 22 Sty 2008
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-05-19, 21:19   

Zawiera ale jakoś tak się przyzwyczaiłem na Windowsie że można sobie wczytać tylko Pl a jeśli mam potrzebę to wybieram EU :)
 
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2013-05-20, 06:56   

sawoj napisał/a:
Witam
Proszę o poradę"czy można w wersji na androida mieć dwie mapy Pl i EU a jeśli tak to jak przełączyć mapy?
Tak. Ostatnia zakładka w ustawieniach ---> wczytaj mapę.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
sawoj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 51
Dołączył: 22 Sty 2008
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-05-20, 12:17   

ELM0 napisał/a:
sawoj napisał/a:
Witam
Proszę o poradę"czy można w wersji na androida mieć dwie mapy Pl i EU a jeśli tak to jak przełączyć mapy?
Tak. Ostatnia zakładka w ustawieniach ---> wczytaj mapę.

To są ustawienia w AutoMapie na system Windows , w Androidzie tego nie ma
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-05-20, 12:24   

Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=400081#400081
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2013-05-20, 14:17   

sawoj napisał/a:
ELM0 napisał/a:
sawoj napisał/a:
Witam
Proszę o poradę"czy można w wersji na androida mieć dwie mapy Pl i EU a jeśli tak to jak przełączyć mapy?
Tak. Ostatnia zakładka w ustawieniach ---> wczytaj mapę.

To są ustawienia w AutoMapie na system Windows , w Androidzie tego nie ma
Sprawdziłeś czy z głowy piszesz??? Odpal sobie AM i sprawdź a potem polemizuj...
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
sawoj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 51
Dołączył: 22 Sty 2008
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-05-21, 06:44   

Używam AM w wersji 1.4.1 i albo nie widzę albo takiej opcji nie ma na 100 %
 
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2013-05-21, 06:49   

sawoj napisał/a:
Używam AM w wersji 1.4.1 i albo nie widzę albo takiej opcji nie ma na 100 %
ja używam 1.5 i jest.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
sawoj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 51
Dołączył: 22 Sty 2008
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-05-21, 15:24   

ELM0 napisał/a:
sawoj napisał/a:
Używam AM w wersji 1.4.1 i albo nie widzę albo takiej opcji nie ma na 100 %
ja używam 1.5 i jest.

ELMO Dziwi mnie ton Twoich wypowiedzi, szczególnie 4 posty wyżej
Sprawdź na wersji 1.4.1 i wtedy udawaj fachowca
Kolega jestem_ktoś podał linka i sprawa wyjaśniona
 
 
 
w5a
azymut


Dołączył: 24 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2013-06-13, 12:56   AutoMapa Android mapa EU

Witam, mam urządzenie Peiying PY GPS7007 i problem z wgraniem mapy EU.
Wersja AM 1.4.1.0178 posłodzona
Mapa PL1206.
Mapę PL mam wgraną na pamięć wewnętrzna i wsio działa.
Mapa EU1302
Mapy EU nie wgram na wewnętrzna bo się zwyczajnie nie zmieści, mam dostępne 2.2 GB a mapa waży 3.03GB.
Wgrałem ją na microSD jednak program jej "nie widzi"


ścieżka do EU wygląda tak /mnt/ext_sd/AutoMapa/Maps/Europe


ścieżka do PL wygląda tak /mnt/sdcard/AutoMapa/Maps/Polska <-to działa
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14