Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
komin 
azymut


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2020-08-23, 07:21   

Poproszę PL.
 
 
inek1 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 202
Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-08-23, 14:59   

komin napisał/a:
Poproszę PL.

Proszę
https://www37.zippyshare.com/v/2wSCBzKP/file.html :-P

EU

https://wrzucplik.pl/pokaz/2080303---hx3s.html
_________________
Gość, miłego dnia.
Ostatnio zmieniony przez inek1 2020-08-23, 15:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
komin 
azymut


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2020-08-23, 15:30   

Wielkie dzięki :lol:
 
 
Zeit Geist 
Waypoint


Dołączył: 14 Sie 2020
Posty: 20
Skąd: Leeds
Wysłany: 2020-08-26, 12:36   

Mapy od Kolegi @inek1 sprawdziły się w kilku dalszych i w kilku krótszych podróżach. Dziękuję
_________________
Imagination is more important than knowledge
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 23
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-08-28, 07:14   

U mnie przy mapach 2006 pojawia się jakiś błąd związany z danymi hub czy coś podobnego, nie można zobaczyć trasy. Wróciłem do wersji 2001. Może za jakiś czas pojawi się poprawnie skrakowana.
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 253
Wysłany: 2020-08-28, 14:33   

navigator2020 napisał/a:
mnie przy mapach 2006 pojawia się jakiś błąd związany z danymi hub


Dane hibnet ,prawdopodobnie masz problem z nie wlasiwymi danymi trafić.Spróbuj zrobić tak jak kilka postów wyżej jest opisane i podane na tacy.
 
 
navigator2020 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2020
Posty: 23
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-08-29, 11:46   

Znalazłem opis że trzeba podmienić pliki traffic, ale niestety nie wiem skąd je pobrać dla wersji 2006.
 
 
inek1 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 202
Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-08-29, 12:07   

navigator2020 napisał/a:
Znalazłem opis że trzeba podmienić pliki traffic, ale niestety nie wiem skąd je pobrać dla wersji 2006.

Potrzebujesz do PL czy EU ?
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
Zeit Geist 
Waypoint


Dołączył: 14 Sie 2020
Posty: 20
Skąd: Leeds
Wysłany: 2020-08-30, 22:29   

Niestety... I u mnie pojawiły się "jaja" wcześniej zrobiłem kilka krótkich tras i mapy działały - dziś po wyznaczeniu trasy ponad 300km dostałem komunikat o "błędzie hubnet" i kicha... Ja jadę a na interfejsie bez przerwy komunikat JESTEŚ POZA TRASĄ...

Poprzednie mapy skasowałem za radą kolegi Inek1 obecnie interfejs wyświetla 4.5.0 1516 2006
Czy jest prosty sposób jak przywrócić to co było wcześniej bo rzeczywiście jest LIPA
_________________
Imagination is more important than knowledge
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 253
Wysłany: 2020-08-31, 08:31   

Cytat:
obecnie interfejs wyświetla 4.5.0 1516 2006


Według mojej wiedzy a.AM 4.5.0 odeszła już do lamusa i AM gdy masz włączony Internet wywala.Pozostało kupno w Google Play za 60 zł najnowszej wersji 5.7.8. w subskrypcji lub licencji na rok lub dwa lata.
Wiele nie stracisz ale zawsze masz pewność wszystkich aktualizacji.
 
 
inek1 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 202
Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-08-31, 08:38   

jenks napisał/a:
Cytat:
obecnie interfejs wyświetla 4.5.0 1516 2006


Według mojej wiedzy a.AM 4.5.0 odeszła już do lamusa i AM gdy masz włączony Internet wywala..

Pisałem o necie wcześniej ale kto by czytał.

[ Dodano: 2020-08-31, 11:12 ]
Wklej tą mapę jeszcze raz i nie używaj internetu. Może będziesz musiał usunąć wcześniejsze pliki.
Na początek zobacz jak się sprawuje bez internetu ta stara, ale może już być uszkodzona.
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
Zeit Geist 
Waypoint


Dołączył: 14 Sie 2020
Posty: 20
Skąd: Leeds
Wysłany: 2020-08-31, 21:53   

jenks napisał/a:
Cytat:
obecnie interfejs wyświetla 4.5.0 1516 2006


Według mojej wiedzy a.AM 4.5.0 odeszła już do lamusa i AM gdy masz włączony Internet wywala.Pozostało kupno w Google Play za 60 zł najnowszej wersji 5.7.8. w subskrypcji lub licencji na rok lub dwa lata.
Wiele nie stracisz ale zawsze masz pewność wszystkich aktualizacji.


Czy interfejs tej wersji która podajesz "przypomina" ten znany z wersji na CE? Chodzi mi głównie, Czy pilot pokazuje nr drogi z "następnym manewrem" bo ta wersja 4.5.0 tego nie pokazywała
pewnie, pójdę w tę stronę...
Odnośnie kolegi Inek1
stara mapa chodziła bez problemu - niestety pomimo, że zmieniłem nazwę folderu na EU OLD
- to po wgraniu tych od Ciebie i uruchomieniu aplikacji - tamten folder znikł... - pozostał tylko ten z Twoimi mapami... Nie wiem czemu tak - ale to fakt.
Zrobiłem jak pisałem kilka jazd po kilkanaście km i kilka po ok 50 i było ok - aż do wczoraj...
Kiedy uruchomiłem trasę 400km
Efekt z mapami od Ciebie - błąd hubnet i zawieszenie się wyświetlania trasy - lub powtarzające się w nieskończoność wyszukiwanie GPS i info "jesteś poza trasą"
Rozumiem, że teraz piszesz o wyłączaniu internetu - jednak gdybym miał tę informację wcześniej...
No cóż. jak to mówią, "darowanemu koniowi, w zęby się nie zagląda"
Nadszedł schyłek pewnej "epoki" (czyt działających AM + LP)
W każdym razie - warto było spróbować.

Czy może ktoś podać link na apk 4.5.0 bo spróbowałbym usunąć całość i zainstalować "tak jak było" a nie mam apk
_________________
Imagination is more important than knowledge
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 219
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-08-31, 23:00   

Zeit Geist pisze:

Czy interfejs tej wersji która podajesz "przypomina" ten znany z wersji na CE? Chodzi mi głównie, Czy pilot pokazuje nr drogi z "następnym manewrem" bo ta wersja 4.5.0 tego nie pokazywała

Jest dużo filmików z prezentacji AM 5.7... zobacz czy Tobie odpowiada,przykład poniżej

https://www.youtube.com/watch?v=lUXpmkEYS8g
-------------------------------------------------------------
Nadszedł schyłek pewnej "epoki" (czyt działających AM + LP) -??????

Nowa AM 5.7.8+ LP działa bez problemu-Oczywiście tylko w tel.z root

-------------------------------------------------------------
Czy może ktoś podać link na apk 4.5.0 bo spróbowałbym usunąć całość i zainstalować "tak jak było" a nie mam apk

https://drive.google.com/file/d/1tH2xPsd_BcOPY9IpGXsNnQCrnQovUbYS/view?usp=sharing
 
 
Zeit Geist 
Waypoint


Dołączył: 14 Sie 2020
Posty: 20
Skąd: Leeds
Wysłany: 2020-08-31, 23:51   

Bardzo Ci dziękuję i za film i za link - jesteś bardzo pomocny.

Pobrałem apk z linku jednak po zainstalowaniu pokazuje mi sie

czy zgadzasz się na war użytkowania programu

i cokolwiek wybiorę - to samo w kółko - bez końca
Tę wersję miałem wcześniej i zainstalowała się poprzednio bez problemu, przeszła do aktualizacji i pobrała mapy PL i EU. Po tym jak wgrałem mapy podane przez naszego kolegę - i kiedy zaczęła się zawieszać - dziś usnąłem ją całkowicie. Tzn softwarowo i "ręcznie" usunąłem w pamięci urządzenia folder AM (OBB jest pusty i na karcie i na pam urządzenia - więc nie usuwałem - powinienem?)
jest na to sposób jakiś?
Pozdrawiam
_________________
Imagination is more important than knowledge
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2020-09-01, 07:24   

Zeit Geist napisał/a:
jesteś bardzo pomocny.
Klinkąłem POMÓGŁ koledze rawid w Twoim imieniu
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11