Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
belek 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 136
Wysłany: 2012-08-26, 12:38   

a gdzieś jest log zmian 165 vs 178?
 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 298
Wysłany: 2012-08-26, 15:38   

Paweł zrobił niespodzianke. Zajrzyjcie do linków.
 
 
Danielos 102
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 172
Wysłany: 2012-08-26, 16:32   

Witam,właśnie ściągnęłem aAM od Paweł_1980,wszystko OK,na moim Goclever tab t72 z androidem 2.3.3 działa super.Wielkie podziękowania dla Paweł_1980 za pracę którą wkłada na tym forum,WIELKI SZACUNEK dla CIEBIE KOLEGO.Pozdrawiam
 
 
viper1986
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-08-26, 16:44   

Niestety u mnie nie działa (Wymagany Android 2.2). Przerobiłem sobie na szczęście tak aby wymagany był tylko 2.1. Póki co testuje czy wszystko jest ok. Również wielkie dzięki dla Paweł_1980 za wysiłek na forum oraz za nowego cracka do Automapy na Androida. Pozdrawiam.

EDIT: Niestety po pobraniu map wyświetlił błąd "Mapa, dysk lub karta pamięci jest uszkodzona" Użyłem też mapy z linków Paweł_1980 ale nic nie pomogło.
 
 
santaclaus21
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 43
Wysłany: 2012-08-26, 17:11   

viper1986 napisał/a:
EDIT: Niestety po pobraniu map wyświetlił błąd "Mapa, dysk lub karta pamięci jest uszkodzona" Użyłem też mapy z linków Paweł_1980 ale nic nie pomogło.

A nie jest to u Ciebie przypadkiem błąd wyświetlany przez system? Niektóre przerabiane romy do urządzeń mają problemy z niektórymi kartami i czasem większą ilością partycji niż 1 (jeśli masz więcej). Widziałem podobne błędy ale nie miały nic wspólnego z AM..

P.S. Nie przerabiaj programu, a poszukaj wyższego androida dla swojego urządzenia. Nie wiem czym dysponujesz, ale romów różnych jest masa w sieci, wystarczy poszukać i zainstaluj 2.2 lub wyżej. Od 2.2 możesz też przenosić programy na kartę, ale to pewnie wiesz.
_________________
Uniden 520XL - najlepszy przyjaciel kierowcy.
 
 
Geoeye 
Waypoint
Geoeye


Wiek: 27
Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 97
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-08-26, 17:26   

Pinknie działa na moim GT-I5800. Bez problemu łapie fixa i to szybciej niż na beta 3. Wielkie podziękowania dla Pawła za wysiłek włożony aby każdy mógł korzystać z aam. Jeszcze raz dzięki dla cukiernika :mrgreen: . Nie chce tu wnikać w szczegóły i kompetencje naszego cukiernika ale nurtuje mnie czy było coś zmienione w zabezpieczeniach czy nie?? Bedze wdzięczny za jakakolwiek informacje. a i jeszcze jedno widzę ze dalej nie można wczytać i zapisać trasy.
Ostatnio zmieniony przez Geoeye 2012-08-26, 18:19, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
viper1986
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-08-26, 17:28   

Nigdy wcześniej takiego błędu nie miałem ale tak, jest to błąd wyświetlany przez system. Są wyższe romy ale wolałbym używać oryginalnego romu niż szukać i przerabiać. Niestety producent telefonu nie przewidział aktualizacji do wersji wyżej niż 2.1. Na karcie mam tylko jedną partycję.
 
 
Dj_Kris007
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 218
Wysłany: 2012-08-26, 18:22   

Paweł powiedz, czy nowa wersja scrackowana też wysyła inne dane do AQ, a nie prawdziwe?
_________________
sprzęt:
- Samsung Galaxy S3mini
mapa:
- m.in. aAM 1.5
 
 
 
Geoeye 
Waypoint
Geoeye


Wiek: 27
Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 97
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-08-26, 18:30   

Dj_Kris007 napisał/a:
Paweł powiedz, czy nowa wersja scrackowana też wysyła inne dane do AQ, a nie prawdziwe?

Kolego przecież jak Paweł wydał aam 1.4.1.165 cracked v 2 to zmienił id urządzenia i tp. Tutaj na pewno zmienił ja nawet zostawiłem mail który po zainstalowaniu sie aplikacji wyświetlił.
 
 
 
santaclaus21
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 43
Wysłany: 2012-08-26, 19:38   

viper1986 napisał/a:
Nigdy wcześniej takiego błędu nie miałem ale tak, jest to błąd wyświetlany przez system. Są wyższe romy ale wolałbym używać oryginalnego romu niż szukać i przerabiać.

Oryginalnego? :) U mnie też nie przewidziano wyżej niż 2.1 a używam 2.3.. Jaki telefon? Co do błędu, domyślam się, że nie zakończyłeś "bezpiecznie" połączenia z komputerem i rozłączyłeś połączenie w trakcie kopiowania jakiegoś pliku z bufora lub coś w ten deseń. Podepnij jeszcze raz tel pod kompa, najlepiej karta do czytnika i puść sprawdzanie dysku "automatycznie napraw błędy". Powinno pomóc. Na przyszłość ZAWSZE używaj tzw. bezpiecznego usuwania urządzeń z systemu, jeśli tego nie robisz. Powodzenia.

P.S. Zainstaluj sobie "nieoryginalny" ale wyższy rom. Nie pożałujesz.. 2.2 daje większe możliwości.

[ Dodano: 2012-08-26, 20:04 ]
Geoeye napisał/a:
Dj_Kris007 napisał/a:
Paweł powiedz, czy nowa wersja scrackowana też wysyła inne dane do AQ, a nie prawdziwe?

Kolego przecież jak Paweł wydał aam 1.4.1.165 cracked v 2 to zmienił id urządzenia i tp. Tutaj na pewno zmienił ja nawet zostawiłem mail który po zainstalowaniu sie aplikacji wyświetlił.

Nie zapominajcie, że cokolwiek wyśle się do AQ podczas rejestracji, to jeszcze można namierzyć urządzenie po adresie IP - praktycznie zawsze. Tak więc po raz kolejny: ODRADZAM korzystanie z traffica na słodzonej kopii.
_________________
Uniden 520XL - najlepszy przyjaciel kierowcy.
 
 
rste
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 8
Wysłany: 2012-08-26, 22:59   

Ja tylko przyłączę się do podziękowań „Wielkie podziękowania dla Paweł_1980 za pracę którą wkłada na tym forum, WIELKI SZACUNEK dla CIEBIE KOLEGO. Pozdrawiam’’.
 
 
belek 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 136
Wysłany: 2012-08-27, 02:17   

paweł zrób to DONATE jak każdy szanujący się dev na chociażby xda...
 
 
viper1986
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-08-27, 07:05   

santaclaus21 napisał/a:
viper1986 napisał/a:
Nigdy wcześniej takiego błędu nie miałem ale tak, jest to błąd wyświetlany przez system. Są wyższe romy ale wolałbym używać oryginalnego romu niż szukać i przerabiać.

Oryginalnego? :) U mnie też nie przewidziano wyżej niż 2.1 a używam 2.3.. Jaki telefon? Co do błędu, domyślam się, że nie zakończyłeś "bezpiecznie" połączenia z komputerem i rozłączyłeś połączenie w trakcie kopiowania jakiegoś pliku z bufora lub coś w ten deseń. Podepnij jeszcze raz tel pod kompa, najlepiej karta do czytnika i puść sprawdzanie dysku "automatycznie napraw błędy". Powinno pomóc. Na przyszłość ZAWSZE używaj tzw. bezpiecznego usuwania urządzeń z systemu, jeśli tego nie robisz. Powodzenia.

P.S. Zainstaluj sobie "nieoryginalny" ale wyższy rom. Nie pożałujesz.. 2.2 daje większe możliwości.


Oryginalnego czyli dostarczanego przez producenta. Połączenie zakończyłem bezpiecznie, zawsze tak robię. Myślę, że błąd to raczej wina różnicy między wersjami SDK na tych Androidach. Zainstalowałem sobie 2.3 i wszystko działa ok. Wiem, że daje większe możliwości bo już nie raz miałem wyższą niż 2.1 wersje Androida ale jakoś nie mogłem się do niego przekonać :) Póki co Automapa działa bez zarzutu, jeszcze raz wielkie dzięki dla Pawel_1980!
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2012-08-27, 09:13   

Mam pytanie czy w tej wersji finalnej można będzie zapisać wyznaczone trasy , bo Ja próbowałem ale jakoś mi nie wychodzi.
Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-01-21, 21:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 38
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 291
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-08-27, 10:20   

DZIĘKUJĘ :-)
_________________
Mio Spirit 7500LM

Samsung Galaxy S 5

KASIA :)
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-01-21, 21:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12