Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-01-15, 18:05   

wszystkie wersje AM dla Androida można bez problemu pobrać ze Sklepu Play lub z oficjalnej strony Automapy. Również z tych stron można pobrać oficjalnie legalnie najnowsze mapy.
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 69
Wysłany: 2020-01-15, 19:16   

januszpe napisał/a:
wszystkie wersje AM dla Androida można bez problemu pobrać ze Sklepu Play lub z oficjalnej strony Automapy. Również z tych stron można pobrać oficjalnie legalnie najnowsze mapy.

Ale trzeba zapłacić
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 790
Wysłany: 2020-01-15, 19:20   

betek napisał/a:
Ale trzeba zapłacić
To jest tylko 69 złotych za program i mapy dla Polski, wszelkie aktualizacje, wsparcie (telefonicznie nawet fajnie to działa, odpowiadają bez problemu) nie wiem jak dla kogo, ale ja uważam że warto, to jest tylko 2 (słownie - dwa) piwa miesięcznie, a wszystko legalnie i bez problemu.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-01-15, 22:32   

wojtek 123... 100% racji. Tyle to jest bzdura że trzeba zapłacić! Jeśli masz AM 4.5 to wystarczy wejść w opcje "aktualizuj" i masz legalną najnowszą mapę. Jeśli chcesz mieć 5.5.14 wystarczy wykasować z telefonu starą mapę i wgrać ze Sklepu Play najnowszą wersje z nowymi mapami i zainstalować. To czy będzie działać to trzeba albo zapłacić te 69 zł albo zrobić to co proponuje szwagier22. W każdym razie pobieramy mapy z pewnego źródła z pełną prędkością a nie z podejrzanych stron, serwerów.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 790
Wysłany: 2020-01-15, 23:25   

januszpe napisał/a:
Jeśli chcesz mieć 5.5.14 wystarczy wykasować z telefonu starą mapę i wgrać ze Sklepu Play najnowszą wersje z nowymi mapami i zainstalować.
Najnowsza wersja programu to już numerek 5.5.16

 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-01-16, 00:33   

5.5.16 to masz Ty i ja(betatesty) . Nie jestem pewien ale dla normalnego rynku to chyba jeszcze 5.5.14 lub 15.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 790
Wysłany: 2020-01-16, 07:59   

januszpe napisał/a:
5.5.16 to masz Ty i ja(betatesty) . Nie jestem pewien ale dla normalnego rynku to chyba jeszcze 5.5.14 lub 15.
No być może, wczoraj się zaktualizowała.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1192
Wysłany: 2020-01-16, 08:47   

Właśnie zaktualizowałem ze sklepu do 5.5.16.
LP też zaktualizował co trzeba. ;-)
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 188
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-01-16, 09:38   

dlatego proponuję żeby ci co chcą mieć wersję najnowszą zastosowali Twoją "technologię'' z głównego źródła. Natomiast kol stif45 i Patryk Ernst niepotrzebnie marnują swój czas i kasę na serwery, umieszczając pliki w linkowni, skoro można pobrać wszystko legalnie. Na pewno przyjdą cięższe czasy i wtedy przydadzą się jeszcze ich możliwości.
 
 
arianm
Waypoint


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 61
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2020-01-16, 11:14   

januszpe napisał/a:
Natomiast kol stif45 i Patryk Ernst niepotrzebnie marnują swój czas i kasę na serwery,.............. Na pewno przyjdą cięższe czasy i wtedy przydadzą się jeszcze ich możliwości.

NIE NIE NIE - dobrze że to robią - dziękuje ja korzystam. / czy tylko ja ?/
Tak "kupowałem " i puki co nie chcę inaczej - jak nie muszę.
Brzmi to zaściankowo, ale to wewnętrzny opór na nowe choćby było duuuużo prościej.
 
 
karex 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 104
Skąd: łódzkie
Wysłany: 2020-01-25, 21:55   

wojtek1234321 napisał/a:

Akurat ta licencja co mam pozwala bezproblemowo instalować program na dwóch urządzeniach, tylko obydwa telefony muszą być przypisane do tego samego konta Google i działa bezproblemowo na obydwóch.


A co to za licencja? Jakoś nie kojarzę takiej opcji.

W nowej AM chyba najprostsza wersja VIA w okolicy to: wpisać adres, dodać jako via i od razu kliknąć na ten punkt via na liście - wtedy są dodatkowe opcje.




Dodam, że dwa lata temu się bardzo zawiodłem na AM w Europie - w okolicach Monachium na węzłach autostradowych zostawiła mnie kilka razy na lodzie (nagle pokazywała moją pozycję 200 km dalej - w bok). Wtedy na szybko przełączałem się na Google Maps, ale przy takich prędkościach i natężeniu ruchu jak tam, to jest po prostu niebezpieczne. I tak było kilka razy na legalnej wersji.
W tym roku dałem jej szansę na miesiąc i było wszystko OK. A w Austrii i Włoszech na górskich dróżkach sprawowała się rewelacyjnie.
_________________
Pozdrawiam
Karex
Huaw P30Lite, Sams N8, S7e, 6, 5 i 3 i HTC HD2 i inne ciekawe zabytki ;)
A na telefony bez obsługi fizycznej karty pamięci nawet nie chcę patrzeć ;)
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 790
Wysłany: 2020-01-25, 22:13   

karex napisał/a:
A co to za licencja? Jakoś nie kojarzę takiej opcji.

Normalna subskrybcja na rok wykupiona w sklepie play za pomocą paysafecard. A to że można instalować na dwóch urządzeniach to pewne bo gdy jeden telefon "padł" było pytane w suporcie Automapy (telefoniczna rozmowa) co zrobić aby aAM działała na innym telefonie. Otrzymałem odpowiedź że można instalować na dwóch urządzeniach zarejestrowanych na jedno konto Google. Po naprawie "padniętego" telefonu jednak działa tak, jak mnie zapewniono, czyli na dwóch urządzeniach zarejestrowanych na jedno konto Google, czyli wychodzi że na jednego użytkownika.
U mnie w Opcje>Kup/aktualizuj>Zarządzaj licencją - nie ma numeru licencji, tylko jest coś takiego:





 
 
karex 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 104
Skąd: łódzkie
Wysłany: 2020-01-29, 10:06   

wojtek1234321 napisał/a:
Normalna subskrybcja na rok wykupiona w sklepie play za pomocą paysafecard


Wielkie dzięki za info.
Faktycznie działa :) A dla mnie to bardzo dobra wiadomość, bo mając służbowy tel i prywatny nieraz musiałem się męczyć z nawigacją na jednym w danym momencie "nieporęcznym" telefonie :/ .
_________________
Pozdrawiam
Karex
Huaw P30Lite, Sams N8, S7e, 6, 5 i 3 i HTC HD2 i inne ciekawe zabytki ;)
A na telefony bez obsługi fizycznej karty pamięci nawet nie chcę patrzeć ;)
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 790
Wysłany: 2020-01-29, 18:50   

karex napisał/a:
Faktycznie działa :)
No widzisz! A nie mówiłem!
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2020-02-09, 21:23   

Na to wychodzi , że kupujac w sklepie play jest inaczej niż jak kupisz w internecie. bo ja jak zmieniałem telefon to musiałem pisać o odpięcie AM z tamtego telefonu i dopiero licencja zadziałała na drugim .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10