My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.9BT backup, reanimacja
Autor Wiadomość
trad11
azymut


Dołączył: 28 Kwi 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-04-28, 15:35   Lark 50.9BT backup, reanimacja

Witam
Potrzebuję zawartości oryginalnego ResidentFlash2 Lark 50.9BT. Z góry dziękuje za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-10-06, 15:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
guma1975
azymut


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2013-07-16, 15:30   

Witam serdecznie. Podłącze się do tematu też poszukuje tej zawartości do 50.9BT. Dzięki z góry za pomoc. Udało mi się skopiować rejestr czy mógłby ktoś rzucić okiem co to menu (z chomika) uwaliło ? a może jest jakiś sposób na przywrócenie fabrycznych ustawień jeśli menu nie startuje ? Pozdrawiam. Nie mogę dodać załącznika więc wrzuciłem tu:
http://przeklej.net/file_details/114589.html

PS. cePlatformway.exe działa inaczej nic bym nie zczytał - jest problem ten rejestr jest chyba kopiowany bo po zmianach np scieżki navi i zapisie odpaleniu bez karty wisi a potem z kartą ceplatformway.exe to i tak powraca do starej zawartości. Dziwi mnie też że sposób na residentflash2 nie działa przy próbie dostępu zwis. Niestety active sync nie lotto bo navi jest w trybie USB obsługi dysków. Czy da się zmienić w win ce6 odpalony awaryjnie przez plik ceplatformway na tryb synchronizacji active sync, czy po prostu powinno działać bez przełączania z programem w PC ActiveSync.
 
 
trad11
azymut


Dołączył: 28 Kwi 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-08-07, 22:15   

Witam
Dzisiaj będąc w sklepie skopiowałem zawartość ResidentFlash2 Lark 50.9BT. Oto link
http://chomikuj.pl/trad11...,2976526039.rar
 
 
guma1975
azymut


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2013-10-06, 15:45   Lark 50.9BT Firmware

Witam. Gdzie można znaleźć, jeśli to problem jakiś (może priv) firmware tego urządzenia bin na karte SD ? urządzenie blokada na menu start, usb w trybie dysku ok ceplatfomway.exe niestety już nie działa activesync też. Więc poszukuje bin-a co by to uratować. Jak nie to może przyda mi się LCD z tego modelu do zabawy z prockiem. PS
Po rozebraniu są pady do podłączenia RX i TX typowy rs232 więc się zastanawiam jak wgrywają nowy soft jak urządzenie wychodzi z "fabryki" czym i jak oprogramowanie itd. Być może wystarczy tylko wrzucić bina na SD hm... ale gdzie i skąd wziąć taki plik itd itd...
I tak już mało da się zrobić z tym więc chętnie wypróbuje każdy sposób pytanie jaki.
Pozdrawiam serdecznie.
 
 
eventus88 
azymut


Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-04-08, 10:35   

Pomóż mi znaleźć firmware!!! HELP!!!

GPS Lark Freebird 50.9 500MHz;
Rozdzielczość 480 x 272 piksel "5";
1) Procesor: ARM (MSB2521A), Mstar 500 MHz;
2) pojedynczy układ scalony ELPIDA J1108BFBG;
3) NAND: Hynix H27UBG8T2B;
4) pamięci RAM, 128 MB;
Po OS: WinCE 5;
SOFT: Polsky MapaMap;
_________________
BOJIKA
 
 
ziemniaktda
azymut


Dołączył: 19 Maj 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-19, 23:26   skasowalem resident flash

witam skasowalem zawartosc resident flash a wiec wszystkie foldery jakie sie dalo
teraz po uruchomieniu navi wyskakuje blad

/residentflash/larkmap/prdf/prdf.prdf not found

czy moglby ktos zrobic dla mnie backup

ten backup zameiszony kilka postow wyzej wyglada calkiem inczej .....

a wystarczylo ustawic sciezke dostepu do AM .....
dziekuje
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18431
Wysłany: 2014-05-20, 05:58   

Nie potrzebujesz backupu RF, tylko kopii programu LarkMap.
Masz włączony autostart programu nawigacyjnego? Spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31792
_________________

 
 
ziemniaktda
azymut


Dołączył: 19 Maj 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-20, 21:43   

ok zmienielem nazwe pliku exe i teraz hula, nie widze jednak opcji gdzie mozna by zmienic sciezke dostepu do AM.
wogole brak tu jakichkolwiek ustawien

dostepne menu wyborow to:
nawigacja, muzyka fimy zdjecia i teksty ...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2014-05-21, 05:50   

Masz na myśli fabryczne menu, czy jakieś zainstalowane nowe?
Fabryczne - przeczytaj instrukcje obsługi.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bartez_2013
azymut


Dołączył: 06 Cze 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-06-06, 16:01   Lark 50.9BT dysk wymienny -> Active sync

Witam wszystkich.

Problem wygląda tak że mam tą nawigacje i

zmieniłem ją z active sync na dysk wymienny, wyłączyłem nawigacje i teraz włączy się i od razu jest ekran nawigacji z komputerem. jak mam wrócić do poprzednich ustawień.

Proszę o poradę
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18431
Wysłany: 2014-06-06, 16:46   

Sama ta zmiana na pewno nie spowodowała awarii - coś musiało się stać przy okazji.

A co to jest ten
bartez_2013 napisał/a:
ekran nawigacji z komputerem
_________________

 
 
Tomek_P 
azymut


Wiek: 29
Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-08-15, 13:10   

Witam,

nie chcę bez potrzeby zakładać nowego tematu, ponieważ problem jest podobny.. Otóż posiadam nawigację Lark Freebird 50.9 z mapą Larkmap na Resident flash. Dzisiaj chciałem zrobić aktualizację mapy na poniedziałkowy wyjazd i tu jest problem..urządzenie się włącza, pojawia się menu główne i na tym koniec. Nie mogę wejść w żadną ikonkę, ani nawigacji, ani ustawień..nic. Jednocześnie przy kliknięciu, dana ikonka się podświetla, ale nic więcej nie mogę zrobić..Próbowałem już restartu,ale też bez skutku. Czy ktoś z was miał już może podobny problem? Możecie podpowiedzieć jak to rozwiązać? Ewentualnie jeżeli potrzebna będzie wymiana całego oprogramowania, czy udostępni ktoś kopię swojego oprogramowania na podmiankę? U mnie jest zupełnie czysta, niekombinowana wersja.. Do poniedziałku żaden serwis mi tego nie ogarnie..

Pozdrawiam,
Tomek
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2014-08-15, 16:15   

Komp go widzi?
Spróbuj czy dasz rade sterowac przez MyMObiler. Jak tak, to coś z dotykiem
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tomek_P 
azymut


Wiek: 29
Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-08-15, 21:08   

Komp widzi nawigację. Udało mi się otworzyć nawi za pomocą MyMobilera, ale nadal to samo. Lark przy klikaniu wydaje takie dźwięki, jakby się klikało w zablokowane ikony.. Niestety nie udaje się ruszyć nawet za pomocą komputera. Efekt nadal taki sam.. Czy masz może jakieś dodatkowe podpowiedzi?

EDIT: Dodatkowy objaw, to przy naciskaniu przycisku wyłączenia nawigacji pojawia się błąd pliku MesBox.exe Komunikat mówi, że nie można znaleźć tego pliku lub jednego z jego komponentów.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2302
Skąd: Google
Wysłany: 2014-08-16, 08:51   

Tomek_P napisał/a:
EDIT: Dodatkowy objaw, to przy naciskaniu przycisku wyłączenia nawigacji pojawia się błąd pliku MesBox.exe Komunikat mówi, że nie można znaleźć tego pliku lub jednego z jego komponentów.
Tu już bez serwisu się nie obędzie. Sam w domu nic nie zrobisz jeśli nie masz FW do wgrania i ciekawe czy to można wgrać z karty.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12