Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
50.9 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-01-12, 21:01   

krychu280 napisał/a:
Tutaj, niestety nie ma tej nawigacji którą posiadam. :/
A tu czytałeś ?
:arrow: - poszukać programem VisualGPS
:arrow: - lub SirfTech
:arrow: - lub SirfSet
Jak znajdziesz, to podaj , a my dopiszemy do spisu.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krychu280
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-01-12, 21:20   

Co z odpowiedzią na reszte?

Wrzuciłem ten plik do sprawdzenia prędkości i portu - ale nie mogę go znaleźć..
Chyba bede musial odblokować nawigacje - bo wgl nie mogę znaleźć "pulpitu windowsa" ..
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-01-12, 21:28   

krychu280,
Pobierz program VisualGPS , wklej na kartę SD, ustaw jako nawigacyjny i odpal z przycisku Nawigacja.
krychu280 napisał/a:
Co z odpowiedzią na reszte?
Według uznania, wszystkie są dobre.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krychu280
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-01-13, 12:25   

___Olivia_ napisał/a:
Pobierz program VisualGPS , wklej na kartę SD, ustaw jako nawigacyjny i odpal z przycisku Nawigacja.

Wydaje się być proste, ale moja nawigacja (rumun) nie chce tego odpalić.
Tak, pobrałem. Tak, wrzuciłem. Tak, zmieniłem sciezke. I nie chce przemielić..

Pobiorę ten program co wskazałem wyżej, może tam jest już zapisany lark w sys.txt
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2015-01-13, 12:43   

krychu280 napisał/a:
moja nawigacja (rumun) nie chce tego odpalić.
Podaj nazwę pliku, który wskazałeś - bo czasem ludzie póbuja uruchamiać plik *.zip

Zacznij od uruchomienia Windowsa (explorer.exe na SD http://chomikuj.pl/dorjac...23.zip(archive) ) i z niego startuj programy testujące porty - będziesz widział komunikaty o problemach
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krychu280
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-01-13, 12:46   

Oczywiście uruchomiłem .exe , wybrałem nie VisualGPS tylko SirfTech.exe udało się otworzyć - teraz można działać.. po kliknięciu find port & baud dla

Lark Freebird 50.9BT wyskoczyło:
Comm Port: COM1: JTDTECH VIRTUAL COM PRO
Baudrate: 4800

^ to wystarczy? - możecie dodać do spisu.

Ide kombinować dalej, teraz problem z pobraniem czegokolwiek - bo linki wygasły i muszę czekać na reupload
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2015-01-13, 12:49   

Sprawdź, czy na nim iGO widzi satelity, bo te progrmay pokazują czasem kilka róznych portów
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krychu280
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-01-13, 12:51   

No to najpierw muszę ogarnąć iGO, udało się sciągnąć "iGO 8.3.5.192519" - będzie hulać pod ciężarowe?
Zabieram się do roboty wg poradnika instalowania "własnego iGO"
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2015-01-13, 13:12   

iGO 8.3 jest to nie jest Primo i nie sugeruj sie tym poradnikiem - na przykład głosy TTS nie działają i sporo innych dodatków.
Polecam Primo 9.6.2 lub 9.6.5 - najstabilniejsze.

Zobacz PW
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-01-13, 16:32   

krychu280 napisał/a:
możecie dodać do spisu.
Dodano -Dziękujemy :-D
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krychu280
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-01-13, 16:37   

jestem_ktoś napisał/a:
i nie sugeruj sie tym poradnikiem
tym, tzn "jak zrobić własne iGO" ?
To na czym mam się wzorować?

W tej stabilnej co mi podałeś na PW wystarczy podmienić/zmienić ten sys.txt , ale pytanie o co tam chodzi z TMC

Cytat:
Przed uruchomieniem zmienić port i prędkość w pliku sys.txt, wpisy o TMC oraz skorygowac INI mapchangera


___Olivia_ napisał/a:
Dodano -Dziękujemy

Uporałem się z tym - nie ma problemu ;D

[ Dodano: 2015-01-25, 09:47 ]
Ktoś coś? W poprzednim poscie pytałem o TMC co mam tam zrobić?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2015-01-25, 10:00   

krychu280 napisał/a:
o na czym mam się wzorować?
Opisami w wątku o uzytej przez Ciebie wersji programu
Poradnik dotyczy wyłącznie iGO Primo, czyli 9.x, a nie iGO 8.x

krychu280 napisał/a:
pytałem o TMC co mam tam zrobić?
Chyba wyraźnie napisano - skorygować. Czyli poprawić tak, by pasowały do twojego odbiornika TMC
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2015-06-28, 14:48   

witam, jest ktos w stanie mi pomoc jak wgrac AM na larka 50.9 ??
wgralem na karte jak w innej navi i lipa, nie idzie w ustawieniach znaleźć i dodac ściezki :) :(
jest ktos w stanie pomoc ??
ok udalo mi sie zmienic sciezke ale wyskakuje blad "mapa nie jest zaąłdowana"??

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-06-28, 20:37 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.
 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2015-06-28, 15:26   

Panowie mam problem, wgralem Auto mape na karte, zmienilem sciezke dostepu a wyskakuje mi "mapa nie jest załadowana" jest ktos w stanie pomoc??
 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2015-06-28, 19:31   

oki ale dlaczego wyskakuje ze "mapa nie jest załadowana" ??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9