Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
50.9 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
gothic77
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lis 2013
Posty: 12
Wysłany: 2013-11-15, 22:09   Zmiana ścieżki do nawigacji i problem, bo nie widzi karty SD

Mam taki problem.
Wchodzę w ustawienia oraz tam gdzie się wybiera ścieżkę dostępu do nawigacji jaka ma się uruchomić. Po wejściu widzę jedynie ResidentFlash, a np. karty SD już nie.
W czym jest problem? Chciałem dać ścieżkę na kartę SD do AM.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18585
Wysłany: 2013-11-15, 22:55   

Po pierwsze - czy Lark w ogóle czyta kartę? Jak podłaczysz do kompa, to ja widzisz? Wgraj jakis plik wma czy wmv i spóbuj odtworzyć

Po drugie - gdzie masz plik wceAm.exe?
_________________

 
 
gothic77
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lis 2013
Posty: 12
Wysłany: 2013-11-16, 08:45   

Udało mi się.
Formatowałem kartę parę razy i jakoś załapało :)
Dziwiło mnie, że np. w opcjach Muzyka - karta była widoczna, a przy ścieżce nie.

Teraz pojawił się inny problem, a mianowicie nie łapie coś sygnału na AM :/
Wystawiałem za okno na dłuższą chwilę i nic :(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18585
Wysłany: 2013-11-16, 13:19   

Ustaw właściwy port i prędkość. I czekaj nawet 45 minut.
_________________

 
 
gothic77
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lis 2013
Posty: 12
Wysłany: 2013-11-16, 14:39   

jacekp1313 napisał/a:
Ustaw właściwy port i prędkość. I czekaj nawet 45 minut.

Zerkam teraz w opcje i jako port mam Auto COM1, a szybkość odczytu 4800 bps
- nie wiem czy to prawidłowe?

Proszę jeszcze mi powiedzieć czy da się jakoś zmienić ew. wyeliminować, bo zauważyłem, że w czasie zmiany prędkości (zwalniania) komunikaty i pokazana dokładność do skrętu nie jest do zera, a np. kiedy już wchodzę w zakręt mówi mi, że mam skręcić dopiero za 50 metrów.
- czy to norma
- przepraszam za takie pytania, ale kompletnie jestem zielony w tej kwestii i wolę się upewnić :)
- czy do tego służy np. Ignorowanie Odchylenia GPS ew. kompresuj opóźnienia o... ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18585
Wysłany: 2013-11-16, 16:27   

Zmień z Auto COM 1 na COM1 i z 4800 na 9600

Reszta - to norma w AM.
Spróbuj wg dwóch pierwszych linków z postu http://www.my-navia.pl/vi...p=326117#326117
_________________

 
 
saass 
azymut


Dołączył: 19 Lis 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-11-19, 18:03   50.9 AM-GPS i jakiś TT

Witam
przeczytałem wiele postów ale widzę tylko różne zdania..

mój sprzęt :
FREEBIRD 50.9
Wersja ROM : 84.HM.E-5.020120510
Wersja oprogramowania : V4.0.12.05.02
RAM 128MB
Pamięć flash 2GB
WIN CE 6.0

do tego dokupiłem KINGSTONa micro SDHC 8GB klasa 10

udało mi się bez problemu uruchomić AM 6.14 =>niestety oprócz tego że rakieta to to nie jest to przerażająco długo w AM łapie kontakt z GPS.. a ludki pisza że niesamowicie szybko im łapie na takim sprzęcie.. =>czy może to wersja AM ???

czy ktoś mi coś podpowie ?

może też znajdzie się ktoś kto ma ,podzieli się i/lub da link do najnowszej TT chcącej prawidłowo współpracować z tym sprzętem i WIN CE 6 ?

dziękuję
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4522
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-11-19, 18:11   

saass napisał/a:
przerażająco długo w AM łapie kontakt z GPS..
Ustaw teraz port na sztywno, czyli bez (auto).
saass napisał/a:
podzieli się i/lub da link do najnowszej TT
Zobacz w linkowni :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=249
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9536
Wysłany: 2013-11-19, 19:03   

Najpierw przecyztaj poradnik instalacji TT na WinCE6
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krychu280
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-01-12, 14:14   L 50.9BT - Jak ugryźć instalacje programu i map dla "ti

Witam, jestem totalnym laikiem w sprawach navigacji.

Otóż kupiłem Lark'a 50.9BT i poczytałem różne tematy związane z wyborem i instalacją programów. Wybrałem iGO europa - i jest poradnik dotyczący 'składania' oprogramowania, ale na pierwszym punkcie pojawił się problem.. linki do innego forum nie działają i download też.

Rozdzielczość ekranu 480x272, jakie wgrać oprogramowanie i skąd + jaka mapa na Europe dla ciężarowców?

Liczę na pomoc, pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez krychu280 2015-01-12, 16:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9536
Wysłany: 2015-01-12, 15:21   

krychu280 napisał/a:
kupiłem Lark'a 50.0BT
To czemu pytasz w dziale o 50.9 ?

krychu280 napisał/a:
na pierwszym punkcie pojawił się problem.. linki do innego forum nie działają
W takim razie nie przeczytałeś wątku do końca, bo w ostatnim poście jest cos na ten temat

krychu280 napisał/a:
jaka mapa na Europe dla ciężarowców?
Oczywiśce mapa Europy pasująca do wybranego przez Ciebie programu nawigacyjnego (co oznaczają te pojęcia patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094 )

krychu280 napisał/a:
jakie wgrać oprogramowanie i skąd
Jaki program - zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1306 i http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33438
Skąd - linki w dziale z linkami
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krychu280
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-01-12, 16:14   

jestem_ktoś napisał/a:
To czemu pytasz w dziale o 50.9 ?

Pomyłka, to jest Lark 50.9BT

jestem_ktoś napisał/a:
W takim razie nie przeczytałeś wątku do końca, bo w ostatnim poście jest cos na ten temat

W ostatnim poście jest do iGO8, ale już mniejsza o to.

jestem_ktoś napisał/a:
Oczywiśce mapa Europy pasująca do wybranego przez Ciebie programu nawigacyjnego (co oznaczają te pojęcia patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094 )

Pojęcia rozróżniam


Otóż pobrałem wszystko co potrzebuje ( tak mi się wydaje ), ale nie mogę złapać info dot. samego Larka 50.9BT, gdzie znajdę info na jakim porcie i z jaką szybkością działa gps?
(jest to potrzebne do konfiguracji) ..

Nie ma ktoś takiego "sys.txt" z tej nawigacji?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4522
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-01-12, 17:28   

krychu280 napisał/a:
gdzie znajdę info na jakim porcie i z jaką szybkością działa gps?
Tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 9.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18585
Wysłany: 2015-01-12, 18:34   

krychu280 napisał/a:
W ostatnim poście jest do iGO8
Chyba mówisz o zupełnie innym wątku - ostatni akapit ostatniego postu w poradniku instalacji Primo brzmi "Uwaga:
Wszystkie pliki można znaleźć w dziale z linkami"
_________________

 
 
krychu280
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-01-12, 20:54   

jacekp1313 napisał/a:
Chyba mówisz o zupełnie innym wątku - ostatni akapit ostatniego postu w poradniku instalacji Primo brzmi "Uwaga:
Wszystkie pliki można znaleźć w dziale z linkami"

Tak wiem, znalazłem ten wątek. Tylko że - co tam wybrać? :o

Powiem tak: -> http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15

Tutaj użytkownik: bomba63, podał różne wersje itp..
Którą wybrać?

- iGO Primo 2.4 Truck HERE Europe Q2.2014 Maps - i podmienić sobie mapy na Q3
czy może
- iGO Primo 9.6.13.351648 - sam czysty program i dograć mapę i skonfigurować jak mi się podoba?
a może
- iGO Primo Truck (Fleet) TIR Last Edition ?

Nie bardzo wiem, czym one się różnią!!

:-(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10