Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:22
Becker z116 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 24
Wysłany: 2012-10-14, 11:00   

witam znajomych :?:
Może nie jest to ciekawe ale ...muszę opisać .....
...kontynuacja moich zmagań z Beckerem z116 ,z pierwszego wątku...
Skasowałem oryginał igo8 z nawigacji i na to miejsce wgrałem Igo Primo 2 becker for Modecom MX2 (szkoda że nie ma Becker dla Becker!!!) i mapy najnowsze :mrgreen: :!: igo Primo 83 85 (2GB pamięci :cry: a więc nie wszystkie)..i po małych perypetiach (dla mnie dużych!!!) wszystko ,tzn mapy,interfejs, chodzą !! i jest pięknie spełnił się mój "sen".
Ale po co to pisze?
Bo to jest interfejs na inną :!: navi w domyśle i nie ma np telefonu opcji!!! :!: :cry: nie wyłącza uśpienia górnym przyciskiem :cry: i niestety będę musiał chyba wrócić do oryginału i zastosować kartę SD z " jakimś tam" , skądinąd przemyślnym :idea: wynalazkiem-nakładką...a tak było blisko....
Piszę o swoich doznaniach bo szkoda mi się z nowym wystrojem żegnać bo jest taaaki ...piękny!!! i mam nadzieję że ktoś może miał więcej determinacji i zamienił :-D for Modecom na Becker

to tyle...dzięki za wysłuchanie... :oops:

[ Dodano: 2012-10-14, 11:06 ]
ps
automapa pięknie wchodzi z autorunu AM for Becker ale po wyjsciu z AM i chcąc wejść w Beckera chyba wchodzi w jakąś ślepą uliczkę i nie ten adres bo sie zawiesza na startowym.po wyłączeniu głównym wyłącznikiem i bez wyjmowania karty AM ale od razu wejściu w Beckera jest wszystko OK!

[ Dodano: 2012-10-15, 00:42 ]
cdn.....
Autorun AM for becker w/w zlikwidowalem,bo (patrz wyżej)..wgrałem panel do Beckera uniwersalny (dzięki ! ) i mam na karcie ikony AM ,Becker i igo8...wszystko chodzi i wraca z Beckera pulpitu na "pulpit wielkiej trójki" można przełączać na wszystkie opcje co nie było możliwe z autostartem AM (wiem że to dla mistrzów możliwe do zrobienia) ale ja miałem problem :-P :!:
Podsumuje :
Do pełni szczęścia potrzeba mi telefonu na pulpicie Beckera ,i ustawień telefonu (zastąpienie np. przycisku "DOM", telefonem )
Próbowałem wgłębić się w temat ,ale po co wyważać drzwi otwarte.Liczę na uprzejmość .
"A KUBUŚ BĘDZIE WAM DANY!!!"
wiem że troszkę monolog prowadziłem ...ale jakoś mi tak lepiej po tym że ktoś ten telefon do mnie (dla mnie?) wykona
ps

Może powiem z czym tak sie męczę!!
A więc wyciełem z Beckera z116 oryginał soft igo i wstawiłem przeróbkę "Igo Primo2(Becker for Modecom MX2)

Jest ok wszystko :mrgreen: tylko telefonu brak :cry:

Tak naprawdę to liczę żeby ktoś "Karpika zapuścił" w ten mój problem...nie jestem egoistą ! będę się uczył...

[ Dodano: 2012-10-15, 13:09 ]
wyżej wymieniona wersja tak jak powiedziałem u mnie działa na Becker z116i jest świetna ,nowy interfejs,działający jak w oryginale profesional 50 .... ale to małe ALE...nie działa mi bluetooth...zacina się na ekranie: "trwa aktywacja bluetooth.."
zmieniam scieżki ini....inic!
zmieniałem tylko w sys.txt i data....ale kamasutra była i nic :-/ :oops: :-(

[ Dodano: 2012-10-15, 13:23 ]
ok poddaje sie :cry: :cry: :cry: w lesie jest lepiej się zgubić
 
 
przem114
azymut


Dołączył: 18 Lip 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-07-18, 21:53   Becker z116 - odblokwoanie nawigacji/ aktualizacja map

Witam,

Posiadam Nawigację Becker Traffic assist z116.
Chciałbym wgrać do niej aktualne mapy i tu pojawia się problem.
Nowe mapy dostępne na content manager kosztują po 40 euro. Wiec za te pieniądze + kasa ze sprzedaży obecnej nawi i mam nówkę sztukę. Czy ktoś wie jak można na ten model wgrać inny system nawigacyjny np. Auto mapa czy coś w tym rodzaju. Jestem zielony w temacie nawigacji i ich modyfikacji. Znajomy mówił, że aby wgrac na nią np. auto mapę trzeba ją odblokować. Spędziłem kilka dni na czytaniu tematów na różnych forach internetowych i nie znalazłem nic co by pasowało do mojej wersji. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Pozdraiwam
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa

Wysłany: 2014-07-18, 22:09   

przem114,
Przeczytaj temat do którego dołączyłam Twój post.
Regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2014-07-19, 17:40   

przem114 napisał/a:
wgrać do niej aktualne mapy
O nowych mapach do fabrycznego programu nawigacyjnego czytaj tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36182

Róznica między wytłuszczonymi pojęciami: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11