Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:22
Becker z116 odblokowanie, nowe mapy i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-08-06, 14:55   

Może całe CONTENT przerzć na SD (nie do folderu iGO, tylko "na wierzchu" i wpisz
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0
app="My Flash Disk\iGO8"
content="Storage Card\Content\Map"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-08-06, 15:04   

Wszystko śmiga już
Załatwił to wpis

Kod:
[folders]
has_secondary_root=0
app="My Flash Disk\iGO8"
content="\Storage Card\iGO8\Content"


Dziękuje bardzo za pomoc
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2012-08-06, 15:05   

Fajnie.
Ciekawe, dlaczego nie chciało czytać samego MAPS, a CONTENT tak?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-08-06, 15:08   

No tak czyta właśnie a jak było z maps to nie chciało heh, ale ważne że śmiga, jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
 
 
hugos0258 
azymut


Wiek: 39
Dołączył: 14 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-09-07, 18:20   Becker Z116 brak dostepu do portu gp

Witam mam Becker z116 i po zainstalowaniu auto mapy wszystko jest ok przez jakieś 30 sekund jest sygnał gps i wogole smiga idelanie po 20 sekundach wywala brak dostępu do portu com 2
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-10-07, 10:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-09-07, 18:33   

hugos0258, wyłącz w menu AutoMapy synchronizację czasu z GPS możesz jeszcze przestawić po złapaniu GPS-a portów z AUTO na COM i ewentualnie teraz po tych zmianach sprawdz czy pomogło.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
Ostatnio zmieniony przez gustawox_1 2012-09-07, 19:05, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
hugos0258 
azymut


Wiek: 39
Dołączył: 14 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-09-07, 18:55   

Tak pomogło ale tylko na jedna minute.teraz aby włączyć gps murze resetować urządzenie
ale i tak po 1 minucie brak dotepu do com2
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-09-07, 19:26   

Sprawdź programem VisualGPSCe czy odbiornik GPS działa poprawnie. Przy okazji znajdziesz właściwy port.
Jak sie zachowuje fabryczny program nawigacyjny?
_________________

 
 
hugos0258 
azymut


Wiek: 39
Dołączył: 14 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-09-07, 19:51   

jednak port źle działa żądnym programem nie mogę odczytać sygnały z portu gps
com2 57600 prędkość
na oryginalnej mapie tez nie znajduje sygnały gps
?
a działa prawidłowo
 
 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 24
Wysłany: 2012-10-06, 16:47   becker z 116 aktualizacja map

Nie chce żadnych kart SD z mapami igo....chce mieć w mojej navi nowsze do tego modelu....
....kupic? 60euro!!! to kupie nową nawigacje! i chyba o to chodzi???
jak zaktualizować to co mam? a mam 2009r :(
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-10-03, 06:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-10-07, 11:02   

Nie da się bez zakupu licencji.
Pozostaje wgrać do urządzenia nowa wersje iGO (nie wymagającą licencji do map) - patrz końcówka wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24416
_________________

 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 41
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2012-10-07, 16:46   

Nie jest tak że 60 euro to cena z subskrypcją ? W sumie nawet jak nie to raz na rok to i tak groszowa kwestia.
Wątpię abyś za 240 zł kupił nawigację z mapą europy i opcją TRACK - jak masz takie możliwości to podaj źródło, znam kilka firm transportowych kupujących po kilka nawek miesięcznie.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
eauto
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 24
Wysłany: 2012-10-14, 10:00   

witam znajomych :?:
Może nie jest to ciekawe ale ...muszę opisać .....
...kontynuacja moich zmagań z Beckerem z116 ,z pierwszego wątku...
Skasowałem oryginał igo8 z nawigacji i na to miejsce wgrałem Igo Primo 2 becker for Modecom MX2 (szkoda że nie ma Becker dla Becker!!!) i mapy najnowsze :mrgreen: :!: igo Primo 83 85 (2GB pamięci :cry: a więc nie wszystkie)..i po małych perypetiach (dla mnie dużych!!!) wszystko ,tzn mapy,interfejs, chodzą !! i jest pięknie spełnił się mój "sen".
Ale po co to pisze?
Bo to jest interfejs na inną :!: navi w domyśle i nie ma np telefonu opcji!!! :!: :cry: nie wyłącza uśpienia górnym przyciskiem :cry: i niestety będę musiał chyba wrócić do oryginału i zastosować kartę SD z " jakimś tam" , skądinąd przemyślnym :idea: wynalazkiem-nakładką...a tak było blisko....
Piszę o swoich doznaniach bo szkoda mi się z nowym wystrojem żegnać bo jest taaaki ...piękny!!! i mam nadzieję że ktoś może miał więcej determinacji i zamienił :-D for Modecom na Becker

to tyle...dzięki za wysłuchanie... :oops:

[ Dodano: 2012-10-14, 11:06 ]
ps
automapa pięknie wchodzi z autorunu AM for Becker ale po wyjsciu z AM i chcąc wejść w Beckera chyba wchodzi w jakąś ślepą uliczkę i nie ten adres bo sie zawiesza na startowym.po wyłączeniu głównym wyłącznikiem i bez wyjmowania karty AM ale od razu wejściu w Beckera jest wszystko OK!

[ Dodano: 2012-10-15, 00:42 ]
cdn.....
Autorun AM for becker w/w zlikwidowalem,bo (patrz wyżej)..wgrałem panel do Beckera uniwersalny (dzięki ! ) i mam na karcie ikony AM ,Becker i igo8...wszystko chodzi i wraca z Beckera pulpitu na "pulpit wielkiej trójki" można przełączać na wszystkie opcje co nie było możliwe z autostartem AM (wiem że to dla mistrzów możliwe do zrobienia) ale ja miałem problem :-P :!:
Podsumuje :
Do pełni szczęścia potrzeba mi telefonu na pulpicie Beckera ,i ustawień telefonu (zastąpienie np. przycisku "DOM", telefonem )
Próbowałem wgłębić się w temat ,ale po co wyważać drzwi otwarte.Liczę na uprzejmość .
"A KUBUŚ BĘDZIE WAM DANY!!!"
wiem że troszkę monolog prowadziłem ...ale jakoś mi tak lepiej po tym że ktoś ten telefon do mnie (dla mnie?) wykona
ps

Może powiem z czym tak sie męczę!!
A więc wyciełem z Beckera z116 oryginał soft igo i wstawiłem przeróbkę "Igo Primo2(Becker for Modecom MX2)

Jest ok wszystko :mrgreen: tylko telefonu brak :cry:

Tak naprawdę to liczę żeby ktoś "Karpika zapuścił" w ten mój problem...nie jestem egoistą ! będę się uczył...

[ Dodano: 2012-10-15, 13:09 ]
wyżej wymieniona wersja tak jak powiedziałem u mnie działa na Becker z116i jest świetna ,nowy interfejs,działający jak w oryginale profesional 50 .... ale to małe ALE...nie działa mi bluetooth...zacina się na ekranie: "trwa aktywacja bluetooth.."
zmieniam scieżki ini....inic!
zmieniałem tylko w sys.txt i data....ale kamasutra była i nic :-/ :oops: :-(

[ Dodano: 2012-10-15, 13:23 ]
ok poddaje sie :cry: :cry: :cry: w lesie jest lepiej się zgubić
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 142
Wysłany: 2013-10-02, 21:02   becker z116

witam

- navi z 116
- przez Content Menagera zotkualzowany soft do wersji 8,5,3,172567 (sr2)
- mapy pobrano z 2009 przez CM
- wiem, ze mozna zatkualizowac mapy do najnowszych z igo, podmieniajac plik igo8.exe na spatchowany, ale soft musi byc v8.3.1.128516(SR3)

mozna zaktualizowac mapy? ma ktos igo8.exe spatchowany? z moze da sie inaczej?

pzdr
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-10-03, 06:09   

!. Scaliłem z istniejącym wątkiem (regulamin, p.4)
2. Zobacz też "Aktualizacja map w Beckerach. Zbiór linków do porad"
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12