Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 wiesza się na oknie powitalnym
Autor Wiadomość
bycool4
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Mar 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-03-09, 20:54   

a gdzie i jak mogę znaleźć odpowiedni soft
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2013-03-09, 20:59   

Rzadko kiedy producent udostępnia FW - musi być ono dopasowane do płyty głównej i procesora. A tych kombinacji może byc mnóstwo

A to, co wgrywałeś, to też niekoniecznie musiało być FW - bo w adresie pliku było słowo "aktualizacja", czyli cos, co wgfrywa sie do sprawnego urządzenia

Pozostaje serwis.
_________________

 
 
bycool4
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Mar 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-03-09, 21:01   

hmmm mało pocieszające jaki może być tego koszt
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-03-09, 21:04   

bycool4 napisał/a:
jaki może być tego koszt
50-70zł
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
patryk691 
Waypoint
TomTom GO 910



Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 133
Skąd: DGL
Wysłany: 2013-03-12, 22:29   

Superr, mi dzisiaj też się zawiesił na ekranie powitalnym ;/ Z powodu tego, że kopiowałem Automapę i miałem zaznaczone, żeby odpalała przy starcie..

Widzę, że serwis.

Ale jest teraz coś dziwnego, bo na karte pamięci wgrałem jakiś pliki od update no i przy włączeniu larka pojawia się takie ala Cmd i koniecznością jest podłączenie do komputera, nawet tam w komendzie pisze, jak podłącze jest napisane tak:

Flund Logo.bmp
START LOGO UPGRADE
Program Logo.bmp
Program logo.bmp ok

Jak wyciągnę kartę pamięci i włącze od nowa to jest ciemny ekran i tyle, nie ma już powitalnego Larka.

Bez podłaczenia do komputera po Start logo upgrade jest:

Error 1: adapter is not pluged-in
upd stop: please plug-in adapter and reser again
_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
 
 
syriusz 
Waypoint


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 20
Wysłany: 2013-03-20, 10:40   

Witam. Też mam po włączeniu ekran powitalny i żadnej łączności z kompem, na xp i 7 odpowiednim programem próbowałem i nic z tego nie wyszło. Przypuszczam że stało się to podczas próby odblokowania Larka. Navi jest od kolegi i nie wiem kto mu to próbował odblokować. Najczęściej czytam słowo SERWIS a może spróbować twardy reset co o tym sądzicie?
 
 
mosiu15 
Waypoint
lark 43.3


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 65
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2013-06-29, 08:56   

Witam! Również posiadam larka 43.3 a własciwie jego kopie funroad 4.3. Rownież popełniłem głupi błąd wybierając gps1, ale jak to mawiają głupi ma zawsze szczęście i udało mi się zrobić hard reset. Próbowałem zwierać z 9 nóżką jednak nic to nie dawało. Gdzieś przeczytałem ze należy zewrzeć z 36. Na ekranie nic się nie działo ciągle to samo logo, Jednakże po podłączeniu do komputera ciągle było słychać podłączane i odłączane urządzenie. Po chwili ku mojej radości ukazał się ekran kalibracji i wszystko wróciło do normy
Układ który posiadam to dynet d27uag8t2btr
Nie biorę odpowiedzialności za uszkodzone urządzenia ale mnie pomogło. Życzę powodzenia
_________________
zamiast mówić dzieki jeśli pomogłem kliknij pomóg:) z góry THX
 
 
chmielek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-04-14, 10:49   

napisz po kolei jaka procedura ze zwarciem 36 nozki, czy na wlaczonym czy wylaczonym
pozdr
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2014-04-14, 14:22   

chmielek napisał/a:
czy na wlaczonym czy wylaczonym
pozdr
Różnie. Jak masz pewną rękę i precyzję możesz na włączonym zewrzeć na sekundę. Możesz też zewrzeć i po włączeniu jak tylko pójdzie obraz na wyświetlacz rozłączasz zwarcie.
_________________
Poradniki
 
 
chmielek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-04-15, 09:39   

Obraz, to znaczy?, logo po wlaczeniu jest, ale dalej nic, czy mam rozumiec, że mam trzymac aż logo zniknie lub cos w tym rodzaju, bo trzymam nawet 30sec i nic
pozdr
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2014-04-15, 11:25   

chmielek napisał/a:
bo trzymam nawet 30sec i nic
Tu już nie pomoże zwarcie . Serwis lub przycisk do papieru ci pozostał.

U jednych działa , u innych nie.
_________________
Poradniki
 
 
jureka 
azymut


Wiek: 55
Dołączył: 14 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-06-14, 14:53   

Lark 43.3 procek hynix nie miałem nic do stracenia, kompletny brak komunikacji, uwalona na amen po ustawieniu GPS1, wszystko co napisane w internecie zawiodło, zrobiłem ryzyk - fizyk, albo kosz albo powrót do życia i znalazłem metodę. wcześniej navi była odblokowana po czym straciłem z nią kontakt z kompem, navi stała na ekranie powitalnym, teraz wszystko pomyka, jest pełna komunikacja z komputerem i zabawa zaczyna się od nowa.
W zamieszczonej fotce czerwona strzałka pokazuje gdzie zrobiłem zwarcie na 1 s.
Baterię w larku miałem całkiem obciętą, ale tego raczej nie trzeba robić, lark był podłączony kablem usb z laptopa, który ma padniętą grafikę i idzie do kosza na wszelki wypadek, żeby nie uwalić portu usb w moim laptopie. Po zrobieniu zwarcia w punkcie jak na zdjęciu navi zrobiło sobie reset.
#Pomysł jest tylko i wyłącznie moim wynalazkiem, tego nie znajdziecie w necie w razie publikacji na innych forach proszę o powoływanie się na mój nick, za powstałe uszkodzenia nie odpowiadam http://w348.wrzuta.pl/obr..._reset_hard_rys
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2014-06-14, 22:00   

jureka napisał/a:
W zamieszczonej fotce czerwona strzałka pokazuje gdzie zrobiłem zwarcie na 1 s.
Baterię w larku miałem całkiem obciętą, ale tego raczej nie trzeba robić, lark był podłączony kablem usb z laptopa, który ma padniętą grafikę i idzie do kosza na wszelki wypadek, żeby nie uwalić portu usb w moim laptopie.
Zwarcie USB na 1s nie uwali jeszcze portu. Malo to spotykamy że podłączone urządzenie ma zwarcie i system wyłącza port USB?

Ale sam pomysł z przywróceniem do życia nawigacji dość ciekawy. Teraz należy poczekać na innych którzy potwierdzą ten sposób.
_________________
Poradniki
 
 
chmielek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-06-28, 07:25   

Google napisał/a:
jureka napisał/a:
W zamieszczonej fotce czerwona strzałka pokazuje gdzie zrobiłem zwarcie na 1 s.
Baterię w larku miałem całkiem obciętą, ale tego raczej nie trzeba robić, lark był podłączony kablem usb z laptopa, który ma padniętą grafikę i idzie do kosza na wszelki wypadek, żeby nie uwalić portu usb w moim laptopie.
Zwarcie USB na 1s nie uwali jeszcze portu. Malo to spotykamy że podłączone urządzenie ma zwarcie i system wyłącza port USB?

Ale sam pomysł z przywróceniem do życia nawigacji dość ciekawy. Teraz należy poczekać na innych którzy potwierdzą ten sposób.


Moglbys zrobic troche lepszej jakosci zdjecie, bo nie zabardzo widac co gdzie
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2014-06-28, 16:43   

chmielek napisał/a:

Moglbys zrobic troche lepszej jakosci zdjecie, bo nie zabardzo widac co gdzie
Zapisz sobie to zdjęcie na komputerze i powiększ. Wówczas będzie widać co i gdzie.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10