Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 wiesza się na oknie powitalnym
Autor Wiadomość
sym
azymut


Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-08-04, 20:25   Lark 43.3 wiesza się na oknie powitalnym

Witam!
Pokusiło mnie by odblokować Laka w/g tego opisu http://chomikuj.pl/G.o.o....blokowanie+Lark
Lark został odblokowany, ale jak wracałem do do ustawień fabrycznych Lrk zawisł.
Jestem pewien że zaznaczyłem GPS2.
Przypuszczam że powodem może być zaznaczenie że nawigacja ma się ładować przy starcie.
Czy jest jakiś sposób by to zmienić?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-08-04, 20:54   

sprawdź rozładowanie do zera jeśli nie pmoże to tylko serwis jeśli jest na gwarancji
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-08-04, 21:02   

sym napisał/a:
Przypuszczam że powodem może być zaznaczenie że nawigacja ma się ładować przy starcie.

Dokładnie tak . Niepotrzebnie zaznaczyłeś tę opcję ładowanie przy starcie , i dlatego nie możesz wrócić do oryginalnego menu ponieważ są cały czas używane pliki odblokowania. Pozostaje tylko serwis , lub pozostanie przy odblokowaniu .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
sym
azymut


Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-08-05, 07:42   

Połączyłem się z nią przez TC, więc jest możliwość ingerencji lub podmiany jakiegoś pliku odpowiedzialnego za przycisk samostartu nawi, tyko jakiego?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2012-08-05, 09:54   

sym, zrób format pamięci flash i gotowe.

[ Dodano: 2012-08-05, 10:56 ]
sym napisał/a:
lub podmiany jakiegoś pliku odpowiedzialnego za przycisk samostartu nawi, tyko jakiego?
Jeśli łączy się z kompem odpal CeRegEditor i zmień w ini.
_________________
Poradniki
 
 
sym
azymut


Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-08-05, 16:35   

Co tam zmienić? Mógł bym prosić o łopatologię :-D
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2012-08-06, 08:42   

sym napisał/a:
Co tam zmienić?
U mnie wystarczy zmienić wpis na gps2 i uruchomi się oryginalny pulpit od Lark.

_________________
Poradniki
 
 
jackone 
azymut


Dołączył: 14 Gru 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-12-14, 02:11   

Jestem nowy na forum więc WITAM Wszystkich Serdecznie!
...
Jako że zachciało mi się trochę pobawić moją nawigacją oczywiście ją "uwaliłem"
trochę poczytałem i postanowiłem zrobić Hard Reset. Teraz nawigacja zatrzymuje się na ekranie powitalnym a jak włożę kartę pamięci to wypisuje:
UPDATE PREPARING. Please Wait... ERROR: NEED TO LOAD IMAGE FROM SD CARD.
karta jest o pojemności 2GB i jest nan niej plik MSD-43.3.msk ściągnięty z jakiegoś chomika.
Czy to problem niewłaściwego pliku czy też zbyt dużej karty SD.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2012-12-14, 07:04   

Model 43.3 był wypuszczony w kilku wersjach - nie wiadomo, czy ta jest właściwa.
Poza tym na razie nie ma działającego FW do 43.3 - zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=306391#306391
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1983047.html

[ Dodano: 2012-12-14, 07:18 ]
Na chomiku kolegi dvd79 jest fabryczna aktualizacja ze strony Larka http://chomikuj.pl/dvd79/Nawigacja/Firmware/Lark może to zadziała
_________________

 
 
jackone 
azymut


Dołączył: 14 Gru 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-12-14, 12:44   

Dzięki za odpowiedź.
Nie wiem dokładnie jaki procesor jest u mnie ale katalog dysku nazywa się Resident Flash,
jako pamięć flash występuje układ HYNIX.
A ten plik który próbuję wgrać pochodzi właśnie od dvd79.
Mój problem polega na tym, że nie wiem czego szuka na dysku SD system podczas bootowania. Komunikat świadczy o próbie aktualizacji i wygląda to tak jakby plik wgrany na kartę był niewłaściwy.
 
 
poluks7 
azymut


Wiek: 54
Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-24, 10:02   

Witam!
To jest mój pierwszy post. Zablokowałem Larka FreeBird 43.3 LM Win CE 6.0 na kości Dynet plikiem Setting.exe. Nie pomogło zwieranie nóżek. Spróbowałem wgrać ze strony http://www.manta.info.pl/...a-wewnetrznego/ i miałem na Larku Mante :-D . Na forum http://gpsforum.hu/node/528 znalazłem coś takiego http://www.lark.com.pl/do...3CEU_Update.rar i Lark powrócił do stanu pierwotnego tylko bez programu nawigacyjnego i bez map.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-24, 10:06   

poluks7 napisał/a:
tylko bez programu nawigacyjnego i bez map.
Mapy możesz pobrać tu :arrow: http://www.my-navia.pl/index.php?c=75 i wgrać.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2012-12-24, 11:04   

poluks7 napisał/a:
Spróbowałem wgrać ze strony http://www.manta.info.pl/...a-wewnetrznego/ i miałem na Larku Mante
Szkoda że jakichś zdjęć z tego nie zrobiłeś z małym opisem jak tego dokonałeś. Może by inni skorzystali.
_________________
Poradniki
 
 
poluks7 
azymut


Wiek: 54
Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 4
Wysłany: 2012-12-24, 11:26   

Robiłem wg opisu na stronie http://www.manta.info.pl/...-wewnetrznego/. W pierwszej kolejności skopiować plik UPD na karte i ustawić "tylko do odczytu" następnie pozostałe pliki. Robiłem przy podłączonej ładowarce. Chwilę to trwa ale warto poczekać :-> w podobny sposób z plikami do Larka.
Program i mapy pobrałem ze strony LarkMap bo byłem zarejestrowany.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2012-12-24, 15:35   

poluks7 napisał/a:
Robiłem wg opisu
Miałeś ten zapis na uwadze? ,, UWAGA! Próba aktualizacji innych modeli nawigacji może spowodować nieodwracalne uszkodzenie urządzenia! ,,

Ty wgrałeś firmware Manty na Lark i to mogło doprowadzić Larka do całkowitego uszkodzenia. Jednakże udało się bez problemów później wgrać firmware Larka .

Tu odniosłeś pełen sukces bez konieczności wizyty w drogim serwisie gdyż zrobiłeś to sobie za FREE.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9