My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:57
Beckery i TMC
Autor Wiadomość
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2012-03-03, 11:20   BECKER TRANSIT 50 a uruchomienie Tmc w iGO8

Witam.
Mam nawigacje BECKER TRANSIT 50 odblokowaną i w iGO8 wyświetla sie napis:
Brak sprzętu TMC !
Od wczoraj walczę i niestety nie mogę uruchomić skanowania tunera TMC w iGO8.

W pliku save oryginalnego beckera był taki wpis:
Kod:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="AVQ_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_port="5"
saved_config_portname="COM"
saved_last_frequency="946"
Wpisałem go do pliku save i sys.txt w iGO8 ,różne kombinacje i niestety nadal brak sprzetu TMC.
Przeniosłem również plilk: becker_BDC11.ini do data.zip/config/devices z beckera do iGO8 wpisujac oczywiście tą nazwę w pliku sys:
Kod:
[device]
type="BECKER_BDC11"
Natomiast jeżeli chodzi o wpis w pliku becker_BDC11.ini wygląda on następująco:
Kod:
; ==========================================================
; DEVICE SPECIFIC CONFIGURATION

info_names="BECKER BDC11 Daytona Active 50 Truck PNA"
[3d]
shapetile_resolution=128
cell_lod_modifier=8

[battery]
use_power_notifications=0

[bluetooth]
driver="CL"
bt_app_path="\My Flash Disk\navigator\bt\btmain_ce.exe"
mic_gain="0:65536"
enum_all_devices=1
devicename="Becker Transit 50"
data_op_method=1
pairpin="0000"
autoconn_cycle_devices_max_count=-1
autoconn_first_device=1
autoconn_last_on_link_loss=1
control_speaker_vol=0
instant_suspend=1
phone_info_enabled=0

[contacts]
bt=1

[debug]
nortc=0
max_memory=89128960

[dynamiccompressor]
compressor=0
;config=high

[gps]
source="virtserial"
disable_advanced= 1
maximise_baud= 0
use_trickle_power= 0
send_init= 0
set_messages= 0

[guidancecompressor]
compressor=0
;config=high

[interface]
phone=1

[media]
volume_method=2

[modules]
IOSVOLUME_MANAGER="BECKER_OSVOLUME_MANAGER"
IPHONE_MANAGER="BECKER_PHONE_MANAGER"
IOASIS_BLUETOOTH_MANAGER="BECKER_BLUETOOTH_MANAGER"
ITMC_STATION_SELECTOR="TMC_STATION_SELECTOR_NULL"
IFM_STATION_CACHE ="DUMMY_TMC_STATION_CACHE"

[oasis]
include_directories="%SDCARD%,%MYFLASHDISK%/Media"

[other.becker]
oasis_volume_values="0,2,10,25,40,60,80,105,130,155,180"
voice_volume_scale=180
no_countdown_on_suspend_event=1
power_off_supported=0
sds_enabled=1
sds_country_lang_path="ui_becker/config"
sds_prefer_lang_in_bel=0x0413 ; DUN
sds_prefer_lang_in_lux=0x040c ; FRF
sds_prefer_lang_in_sui=0x0407 ; GED
active_holder = 1

[other.becker.remote]
zoom_speed=1
zoom_timeout=200
discard_keys_after_rc_paired=1000

[phone]
driver="BT"
use_callhistory_ext=1
play_in_band_tone=255

[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
backlight_max = 8
backlight_min = 1
backlight_reverse = 0
backlight_key_timeout_BA = "BatteryTimeout"
backlight_key_timeout_AC = "ACTimeout"
backlight_key_ontap_BA = "BacklightOnTap"
backlight_key_ontap_AC = "ACBacklightOnTap"
backlight_key_on_BA = "OnOff"
backlight_key_on_AC = "ExtOnOff"
backlight_methods = 39
backlight_events = 1
skip_suspend_process_all=1
disconnect_gps_on_suspend=0
powermgm_state="0"
backlight_day="80"
backlight_night="30"
backlight_tunnel_default="30"
tunnel_backlight_enabled=1

[rawdisplay]
screen_x=480
screen_y=272
highres=0
class="landscape"
driver="GX"

[screen]
do_not_move_sliders_with_wheel=1
focus_followlinks = 1
;FFKEY_LEFT=0
focus_list_keyup=0
;FFKEY_RIGHT=1
focus_list_keydown=1
focus_list_keyleft=33
focus_list_keyright=34
; L - long-lick hotkey
focus_longclick_key=7
focus_lost_ontouch=1
focus_lost_onhwkey=1
; SearchItem_FocusIndex: search items based on focus index, if no focus index available then use ZigZag search (method 2)
focus_searchitem_method=3
focus_show_default=1
focus_timeout=8000
focus_type="bmp"

[sound]
;mute_os_key=1
;use_method=1
effect_volume=70
voice_volume=90
phone_volume=128
dynamic_volume_type=3
dynamic_volume_minspeed=100
dynamic_volume_maxspeed=180
dynamic_volume_os_volume_max=255
os_volume=235
config=maximum
speech_delay=1000
speaker_resume_sec=0

[timezone]
patch_dst=1

[tmc]
source="avanteq"
port="COM,5"
internal_tmc_name="avanteq"
tuner_model= "IGO_GPSTMC_TUNER"
update_ltn_on_country_change=1
ignore_suspend=1
ignore_resume=1
internal_restart_timeout=15000
tmc_health_polling_timeout=1000
rds_health_polling_timeout=1000

[vr]
lcid_in_vde_files=1
Podając nazwe: Avanteq port:5 jak i różne czestotliwości w dalszym ciągu: Brak sprzętu TMC.

Przypuszczam że we wszystkich beckerach z serii 50 ustawienia portu i częstotliwości są jednakowe.
Dodam jeszcze że w poprzednim modelu beckera z217 nie miałem takich problemów, od razu skanował.
Proszę o pomoc w konfiguracji. Czy jest ktoś komu działa TMC na beckerze z serii 50 na innej mapie?

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-03-03, 11:40 ]
Proszę o używanie znaczników [code]. Poprawiłem
_________________
http://chomikuj.pl/martrans1/GPS
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-03-03, 11:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9480
Wysłany: 2012-03-03, 18:53   

Sprawdziłeś, czy program TMC.exe widzi odbiornik? Bo jeśli coś blokuje port, to wpisami w sys.txt nic nie zdziałasz
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2012-03-03, 19:12   

Kolego nie posadam ani w jedym ani w drugim beckerze programu TMC.exe. Skąd go wziąć?
_________________
http://chomikuj.pl/martrans1/GPS
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2012-03-03, 19:25   

http://chomikuj.pl/jajace...,1481837664.rar
_________________

 
 
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2012-03-03, 19:46   

Niestety becker 50 nie widzi Tmc a z217 widzi na com1. Co może blokowac port tmc?
Chciałem jeszcze dodać że mam taki tmc:

HQ TMC został stworzony wspólnie z niemiecką firmą telematyczną AVANTEQ. Składają się na niego odbiornik FM o dużym zasięgu, elastyczna antena oraz technologia SUPERTUNE®, która analizuje rozmieszczenie i odległości pomiędzy nadajnikami i na podstawie zebranych danych łączy się z tymi, które gwarantują najlepszy odbiór. Dzięki temu urządzenie ma stale maksymalny zasięg i otrzymuje aktualne informacje TMC w czasie rzeczywistym.

http://blogbecker.pl/hq-tmc-odbior-bez-skazy/
_________________
http://chomikuj.pl/martrans1/GPS
 
 
xadox
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 11
Wysłany: 2012-07-21, 22:07   Becker Ready 50 - jak uruchomić TMC PRO np. na Niemcy?

Witam,

Potrzebuję na szybko wskazówki w jaki sposób mogę uruchomić TMC Pro w Niemczech?

Wgrałem już różne pliki, ale nadal funkcja jest nieaktywna.

Wygląda to u mnie tak:








Za bardzo się na tym nie znam niestety więc za pomoc będę bardzo wdzięczny

Z góry dzięki
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 94
Skąd: Hattersheim a.M.
  Wysłany: 2012-07-29, 11:47   Beckery i TMC

Witam.
Usiłuję uruchomić TMC i, w związku z tym, potrzebuję dwie wartości:

1. TMCPort
2. TMCBaudrate

Nie mogę nigdzie tego namierzyć. Pomoże ktoś?
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-04-18, 17:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2012-07-29, 14:26   

Model TMC Ready zdaje się nie ma odbiornika TMC

Program do szukania parametrów: http://chomikuj.pl/jajacekpl
_________________

 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 94
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-07-29, 21:57   

Becker Ready 43 Traffic ma TMC, głównie dlatego go kupiłem...
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2012-07-29, 22:14   

Sprawdziłeś porty?
Nie było ustawione od razu w fabrycznym iGO?
_________________

 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 94
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-07-29, 22:34   

No właśnie nie sprawdziłem, a Igo wywaliłem i wgrałem Navigona. I właśnie dla niego chcę ustawić te TMC.
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2012-07-29, 22:35   

jacekp1313 napisał/a:
Program do szukania parametrów
_________________

 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 94
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-08-13, 16:35   

Dobrze, ale jak ten program odpalić? Wrzuciłem go na kartę ale nie rusza. A nie mam odblokowanego Windowsa.
Dobra, z pamięci wew. Beckera wziąłem te dane i wszystko śmiga. A ww program nie wykrywa mi w ogóle TMC...
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
kzyho82
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2010
Posty: 7
Wysłany: 2012-10-09, 16:26   

Posiadam BECKER TRANSIT 50 i wykupiłem usługę tmc pro (są tam między innymi Niemcy). Jeżeli dalej poszukujesz plików tmc to zapraszam na mojego chomika (nazwa chomika to kzyho82).
 
 
pietrek07
Waypoint


Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 53
Wysłany: 2014-04-18, 08:25   Becker z302 i tmc

Witam
mam odblokowanego Beckera z302 i igo primo .Chciał bym na nim uruchomić tmc mozecie mi poradzić co musze ściągnać gdzie wkleići jaki wpis zrobic w sys.txt?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 12