My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
NavRoad NR 370 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-19, 20:43   

Zrob format karty i zainstaluj AM i zaznacz Navroad i spatchuj sam program i wklej loga zobacze co moze byc jeszcze nie tak.
I wklej loga z patchera
 
 
marslyk 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 10
  Wysłany: 2010-11-19, 20:53   

U mnie najnowszy patcher zadziałał na 6.0.0.1157 !!!!!!!!!
Podziękowania dla pawel_1980. Jesteś WIELKI !!!!!!!!!!!!
Moje am.info:
Kod:

_AppVersion=6.6.0.1157
_Version=1.0.0.0
_Device=NavRoad
OSVersion=6.0.0  (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.6.0.1157
OEMName=NavRoad
OEMType=NR370
OEMResolution=320x240
DPI=96
MapName=Europe 1008
MapVersion=6.102
OEMInfo=C555555555555555555555555555555554444444444
FreeMem=37535744
FreeMemAI=15724544

i log:
Kod:

-----------------------------------------------------------------------
2010-11-19 20:33:17Log z użycia Patchera 2.0.0.1
-----------------------------------------------------------------------
Otwieram plik J:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
Product Name        : AutoMapa PocketPC
Version            : 6.6.0.1157
File Size            : 9694720 bajtów
CmpProc            : 0x00011CE4
Free Space        : 0x00711098
 * Add Code at Address    : 0x00711098
 * Patch Address        : 0x001CA988
 * Patch Address        : 0x001DD8F0
 * Patch Address        : 0x001DE0A4
 * Patch Address        : 0x001DE444
 * Patch Address        : 0x001DE770
 * Patch Address        : 0x001D1AD8
 * Patch Address        : 0x001D2B3C
 * Patch Address        : 0x001D5410
 * Patch Address        : 0x001D7FC0
 * Patch Address        : 0x001E05A4
 * Patch Address        : 0x001E1908
 * Patch Address        : 0x001E3A70
Backup pliku wceAm.exe    OK
Zapisuje do pliku J:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
---------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK
-----------------------------------------------------------------------
2010-11-19 20:35:22Log z użycia Patchera 2.0.0.1
-----------------------------------------------------------------------
Backup pliku Map.a        : OK
Backup pliku AutoMapa.amm    : OK
----------------------------------------------------------------------
Otwieram plik J:\AutoMapa EU\Maps\Europe\map.a    OK
Mapa        : Europe 1008 6.102
Data Mapy    : 2010-8-14
Zapisywanie do pliku...    :OK
Otwieram plik J:\AutoMapa EU\Maps\Europe\AutoMapa.amm    OK
 Użytkownik    : pawel1980
 Email        : pawel@1980.pl
Zapisywanie do pliku...    :OK
-------------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK

Jeszcze się postaram sprawdzić 6.2 - jutro.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-20, 11:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Maniek#
azymut


Dołączył: 11 Lis 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-11-19, 21:31   

Wersja 6.6.2 też już działa.
WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA Pawła_1980!!!!!!

tak wygląda moje am.info
Kod:

_AppVersion=6.6.2.1246
_Version=1.0.0.0
_PPCDevice=28
OSVersion=6.0.0  (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.6.2.1246
OEMName=NavRoad
OEMType=NR370
OEMResolution=320x240
DPI=96
MapName=Polska 1010
MapVersion=6.130
OEMInfo=C555555555555555555555555555555554444444444
FreeMem=37953536
FreeMemAI=19804160
 
 
robtel 
azymut


Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2010-11-20, 10:43   

Potwierdzam Navroad nr.370 automapa 6.6.0 nowy path i wszystko lata . Wielkie dzięki
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-20, 10:51   

Mozesz wkleic plik am.info??
Finalna wersja Patchera 2.0.0.1
Kod:
http://www.multiupload.com/3V1P1JYNSX

Dodano patchowanie dla urzadzen Navroad 360/370
 
 
marslyk 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-11-20, 18:54   

Sprawdziłem 6.6.2.1237 - też działa bez problemu !!!!!
am.info:
Kod:

_AppVersion=6.6.2.1237
_Version=1.0.0.0
_PPCDevice=28
OSVersion=6.0.0  (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.6.2.1237
OEMName=NavRoad
OEMType=NR370
OEMResolution=320x240
DPI=96
MapName=Europe 1010
MapVersion=6.131
OEMInfo=C555555555555555555555555555555554444444444
FreeMem=37175296
FreeMemAI=18829312

log:
Kod:

-----------------------------------------------------------------------
2010-11-20 12:34:57Log z użycia Patchera 2.0.0.1
-----------------------------------------------------------------------
Otwieram plik J:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
Product Name        : AutoMapa PocketPC
Version            : 6.6.2.1237
File Size            : 9946112 bajtów
CmpProc            : 0x00011CE4
Free Space        : 0x0073D098
 * Add Code at Address    : 0x0073D098
 * Patch Address        : 0x001D6168
 * Patch Address        : 0x001E90D0
 * Patch Address        : 0x001E9884
 * Patch Address        : 0x001E9C24
 * Patch Address        : 0x001E9F50
 * Patch Address        : 0x001DD2B8
 * Patch Address        : 0x001DE31C
 * Patch Address        : 0x001E0BF0
 * Patch Address        : 0x001E37A0
 * Patch Address        : 0x001EBD84
 * Patch Address        : 0x001ED0E8
 * Patch Address        : 0x001EF250
Backup pliku wceAm.exe    OK
Zapisuje do pliku J:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
--------------------------------------------------------------------------
Backup pliku Map.a        : OK
Backup pliku AutoMapa.amm    : OK
--------------------------------------------------------------------------
Otwieram plik J:\AutoMapa EU\Maps\Europe\map.a    OK
Mapa        : Europe 1010 6.131
Data Mapy    : 2010-10-9
Zapisywanie do pliku...    :OK
Otwieram plik J:\AutoMapa EU\Maps\Europe\AutoMapa.amm    OK
 Użytkownik    : pawel1980
 Email        : pawel@1980.pl
Zapisywanie do pliku...    :OK
--------------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK

Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-22, 19:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
urbialex
azymut


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2010-11-21, 20:08   

Witam

U mnie nadal wyświetla błąd "Mapa nie jest poprawnie zarejestrowana. Zarejestruj mapę". Karta SD po formacie i zainstalowana automapa 6.6.2
Kod:
--------------------------------------------------------------
2010-11-21 19:58:23Log z użycia Patchera 2.0.0.1
-----------------------------------------------------------------------
Otwieram plik S:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
Product Name        : AutoMapa PocketPC
Version            : 6.6.2.1246
File Size            : 9964544 bajtów
CmpProc            : 0x00011CE8
Free Space        : 0x00740098
 * Add Code at Address    : 0x00740098
 * Patch Address        : 0x001D7500
 * Patch Address        : 0x001EA46C
 * Patch Address        : 0x008AF05C
 * Patch Address        : 0x001D9390
 * Patch Address        : 0x001DE640
 * Patch Address        : 0x001DF6B4
 * Patch Address        : 0x001E1F88
 * Patch Address        : 0x001E4B38
 * Patch Address        : 0x001ED140
 * Patch Address        : 0x001EE4B4
 * Patch Address        : 0x001F062C
Backup pliku wceAm.exe    OK
Zapisuje do pliku S:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
--------------------------------------------------------------------------
Backup pliku Map.a        : OK
Backup pliku AutoMapa.amm    : OK
--------------------------------------------------------------------------
Otwieram plik S:\AutoMapa EU\Maps\Europe\map.a    OK
Mapa        : Europe 1010 6.132
Data Mapy    : 2010-10-17
Zapisywanie do pliku...    :OK
Otwieram plik S:\AutoMapa EU\Maps\Europe\AutoMapa.amm    OK
 Użytkownik    : pawel1980
 Email        : pawel@1980.pl
Zapisywanie do pliku...    :OK
----------------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK


Kod:
_AppVersion=6.6.2.1246
_Version=1.0.0.0
_PPCDevice=28
OSVersion=6.0.0  (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.6.2.1246
OEMName=NavRoad
OEMType=NR370
OEMResolution=320x240
DPI=96
MapName=Europe 1010
MapVersion=6.132
OEMInfo=C555555555555555555555555555555553943303030
FreeMem=38027264
FreeMemAI=18792448
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-22, 19:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-21, 20:48   

Nie zaznaczyłeś "NavRoad 360/370" bo nie widze w loga Patchera paru adresów spatchowanych
I pobierz ten z mojego podpisu. Bo widzę że testowałeś na wersji testowej Patchera 2.0.0.1

Log wyglada tak jak zaznaczysz.
Cytat:
Product Name : AutoMapa PocketPC
Version : 6.6.2.1246
File Size : 9964544 bajtów
CmpProc : 0x00011CE8
Free Space : 0x00740098
* Add Code at Address : 0x00740098
* Patch Address : 0x006B7328
* Patch Address : 0x001D7500
* Patch Address : 0x001EA46C
* Patch Address : 0x001EAC24
* Patch Address : 0x001EAFC8
* Patch Address : 0x001EB2F8
* Patch Address : 0x001DE640
* Patch Address : 0x001DF6B4
* Patch Address : 0x001E1F88
* Patch Address : 0x001E4B38
* Patch Address : 0x001ED140
* Patch Address : 0x001EE4B4
* Patch Address : 0x001F062C
 
 
urbialex
azymut


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2010-11-22, 16:29   

Niestety nadal to samo "Mapa nie jest poprawnie zarejestrowana. Zarejestruj mapę". Karta SD po formacie i zainstalowana automapa 6.6.2. Urządzenie po resecie. Co robię nie tak?
Kod:
-----------------------------------------------------------------------
2010-11-22 16:18:52Log z użycia Patchera 2.0.0.1
-----------------------------------------------------------------------
Otwieram plik S:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
Product Name        : AutoMapa PocketPC
Version            : 6.6.2.1246
File Size            : 9964544 bajtów
CmpProc            : 0x00011CE8
Free Space        : 0x00740098
 * Add Code at Address    : 0x00740098
 * Patch Address        : 0x006B7328
 * Patch Address        : 0x001D7500
 * Patch Address        : 0x001EA46C
 * Patch Address        : 0x001EAC24
 * Patch Address        : 0x001EAFC8
 * Patch Address        : 0x001EB2F8
 * Patch Address        : 0x001DE640
 * Patch Address        : 0x001DF6B4
 * Patch Address        : 0x001E1F88
 * Patch Address        : 0x001E4B38
 * Patch Address        : 0x001ED140
 * Patch Address        : 0x001EE4B4
 * Patch Address        : 0x001F062C
Backup pliku wceAm.exe    OK
Zapisuje do pliku S:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
----------------------------------------------------------------------
Backup pliku Map.a        : OK
Backup pliku AutoMapa.amm    : OK
---------------------------------------------------------------------
Otwieram plik S:\AutoMapa EU\Maps\Europe\map.a    OK
Mapa        : Europe 1010 6.132
Data Mapy    : 2010-10-17
Zapisywanie do pliku...    :OK
Otwieram plik S:\AutoMapa EU\Maps\Europe\AutoMapa.amm    OK
 Użytkownik    : pawel1980
 Email        : pawel@1980.pl
Zapisywanie do pliku...    :OK
-------------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK

Kod:
_AppVersion=6.6.2.1246
_Version=1.0.0.0
_PPCDevice=28
OSVersion=6.0.0  (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.6.2.1246
OEMName=NavRoad
OEMType=NR370
OEMResolution=320x240
DPI=96
MapName=Europe 1010
MapVersion=6.132
OEMInfo=C555555555555555555555555555555554444444444
FreeMem=38010880
FreeMemAI=18939904
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-22, 19:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
isok
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 15
Wysłany: 2010-11-22, 18:36   

panowie,
a ktos testowal patcha pawla na am z mapami europy ?
bo doszly mnie sluchy ze z europa cos nie teges..
 
 
marslyk 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-11-22, 19:23   

Tak, ja testowałem wersje 6.0 i 6.2 - jest OK. Wersję (Europa/Polska) widać w logu.
Załeżało mi właśnie na Europie.
 
 
piciujojo
azymut


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 1
  Wysłany: 2010-11-22, 22:13   :(

Witam
Ja mam coś takiego

Kod:
2010-11-22 21:17:28Log z użycia Patchera 2.0.0.1
-----------------------------------------------------------------------
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
Product Name        : AutoMapa PocketPC
Version            : 6.5.0.1059
File Size            : 9214464 bajtów
CmpProc            : 0x00011CC4
Free Space        : 0x006B9090
 * Add Code at Address    : 0x006B9090
 * Patch Address        : 0x001BA7AC
Error !!!
Backup pliku Map.a        : OK
Backup pliku AutoMapa.amm    : OK
-------------------------------------------------------------------------
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\Maps\Europe\map.a    OK
Mapa        : Europe 1004 6.54
Data Mapy    : 2010-4-20
Zapisywanie do pliku...    :OK
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\Maps\Europe\AutoMapa.amm    OK
 Użytkownik    : pawel1980
 Email        : pawel@1980.pl
Zapisywanie do pliku...    :OK
----------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK Otwieram plik N:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
Product Name        : AutoMapa PocketPC
Version            : 6.5.0.1059
File Size            : 9214464 bajtów
CmpProc            : 0x00011CC4
Free Space        : 0x006B9090
 * Add Code at Address    : 0x006B9090
 * Patch Address        : 0x001BA7AC
Error !!!
Backup pliku Map.a        : OK
Backup pliku AutoMapa.amm    : OK
-------------------------------------------------------------------
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\Maps\Europe\map.a    OK
Mapa        : Europe 1004 6.54
Data Mapy    : 2010-4-20
Zapisywanie do pliku...    :OK
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\Maps\Europe\AutoMapa.amm    OK
 Użytkownik    : pawel1980
 Email        : pawel@1980.pl
Zapisywanie do pliku...    :OK
-----------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK
-----------------------------------------------------------------------
2010-11-22 21:53:53Log z użycia Patchera 2.0.0.1
-----------------------------------------------------------------------
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
Product Name        : AutoMapa PocketPC
Version            : 6.5.0.1059
File Size            : 9214464 bajtów
CmpProc            : 0x00011CC4
Free Space        : 0x006B9090
 * Add Code at Address    : 0x006B9090
 * Patch Address        : 0x001BA7AC
Error !!!
Backup pliku Map.a        : OK
Backup pliku AutoMapa.amm    : OK
--------------------------------------------------------------------
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\Maps\Europe\map.a    OK
Mapa        : Europe 1004 6.54
Data Mapy    : 2010-4-20
Zapisywanie do pliku...    :OK
Otwieram plik N:\AutoMapa EU\Maps\Europe\AutoMapa.amm    OK
 Użytkownik    : pawel1980
 Email        : pawel@1980.pl
Zapisywanie do pliku...    :OK
-----------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK


i za nic nie uruchamia się :(

a w pliku am.info to

Kod:
_AppVersion=6.5.0.1059
_Version=1.0.0.0
OSVersion=6.0.0  (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.5.0.1059
OEMName=NavRoad
OEMType=NR370
OEMResolution=320x240
DPI=96
MapName=Europe 1004
MapVersion=6.54
OEMInfo=C555555555555555555555555555555553943303030
FreeMem=38219776
FreeMemAI=25759744


robiłem już tak różnie i nic :(

Nowa i ta z forum i demo nie wywalę kasy na coś co nie będzie chodziło.
A dlaczego ? Bo miałem już podobny problem z wcześniejszą wersja mapy "Auto mapy"
i w pomocy technicznej mnie olali . Robią śmieszne zabezpieczenia a potem nie wiedzą jak je przystosować do różnych modeli . Mam dosyć nabijania im kasy oczywiście zwrot kasy nie nastąpił bo to normalka. Dlaczego też nie kupiłem od razu z auto mapą ? Z prostego powodu bo chcę kopić kontynuację, chyba będę zmuszony kupić mapę map lub igo8 na allegro .
p.s.
I jak tu wspierać polski produkt?.

w każdym razie dziękuje za pomoc jeśli się komuś uda .
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-22, 22:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-22, 22:54   

W logu masz error na razie zrobilem go dla nowych wersji. Nie wiem jak ze starszymi np. 6.5.0 tak jak ty masz. Poza tym jak sie instaluje fragment Europy to sie najpierw patchuje a pozniej dopiero instaluje.
Uzyj tego i wklej znow loga i am.info
http://www.multiupload.com/Y20X5E4PJH
 
 
urbialex
azymut


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2010-11-23, 20:44   

Patch 2.0.0.2 działa bez problemu, zainstalowany fragment europy. Patchowane po instalacji Automapy 6.6.2.
Kod:
-----------------------------------------------------------------------
2010-11-23 20:33:12 Patcher 2.0.0.2 by pawel_1980-TEST
-----------------------------------------------------------------------
Otwieram plik S:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
Product Name        : AutoMapa PocketPC
Version            : 6.6.2.1246
File Size            : 9964544 bajtów
CmpProc            : 0x00011CE8
Free Space        : 0x00740098
 * Add Code at Address    : 0x00740098
 * Patch Address        : 0x001D7500
 * Patch Address        : 0x001EA46C
 * Patch Address        : 0x001EB4B4
 * Patch Address        : 0x001DE640
 * Patch Address        : 0x001DF6B4
 * Patch Address        : 0x001E1F88
 * Patch Address        : 0x001E4B38
 * Patch Address        : 0x001ED140
 * Patch Address        : 0x001EE4B4
 * Patch Address        : 0x001F062C
Backup pliku wceAm.exe    OK
Zapisuje do pliku S:\AutoMapa EU\wceAm.exe    : OK
-----------------------------------------------------------------------
Backup pliku Map.a        : OK
Backup pliku AutoMapa.amm    : OK
-------------------------------------------------------------------------
Otwieram plik S:\AutoMapa EU\Maps\Europe\map.a    OK
Rozmiar         :159609
Mapa        : Europe 1010 6.132
Data Mapy    : 2010-10-20
Zapisywanie do pliku...    :OK
Otwieram plik S:\AutoMapa EU\Maps\Europe\AutoMapa.amm    OK
 Użytkownik    : pawel1980
 Email        : pawel@1980.pl
Zapisywanie do pliku...    :OK
------------------------------------------------------------------------
 KONIEC .... SPRAWDŹ LOGA CZY WSZYSTKO JEST OK

Kod:
_AppVersion=6.6.2.1246
_Version=1.0.0.0
_PPCDevice=28
OSVersion=6.0.0  (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.6.2.1246
OEMName=NavRoad
OEMType=NR370
OEMResolution=320x240
DPI=96
MapName=Europe 1010
MapVersion=6.132
OEMInfo=C555555555555555555555555555555554444444444
FreeMem=38031360
FreeMemAI=18841600

Podziękowania dla Pawła_1980!
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-23, 21:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-23, 22:07   

Chyba nie czytałeś dokładnie. Ale OK
pawel_1980 napisał/a:
Poza tym jak sie instaluje fragment Europy to sie najpierw patchuje a pozniej dopiero instaluje.

Obecnie mam NavRoada 360 ktorego kupilem na testy także na nim pracuje.
Takze mam na czym sprawdzić i dlatego jezeli u mnie działa to i u innych musi działać
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,23 sekundy. Zapytań do SQL: 15