Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NavRoad NR 370 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
marslyk 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-10-01, 11:10   NavRoad NR370 - AutoMapa

Udało się komuś uruchomić na NR370 dowolną wersję AutoMapy ?? Mam zawsze komunikat o nieprawidłowej mapie...
Ze sklepu podobno na tym sprzęcie działa bez problemu.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-10-01, 13:28   

Sam instalowałeś AM i ją odpowiednio 'uzdrowiłeś " :?: czy może użyłeś jakiegoś gotowca :roll:
marslyk napisał/a:
Ze sklepu podobno na tym sprzęcie działa bez problemu.

Bo ze sklepu ma wszystko co trzeba :-D :mrgreen:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
marslyk 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-10-01, 13:50   

Próbowałem różnych wersji AM instalacyjnych + witamina oraz gotowców - które na starych sprzętach działały....
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-10-01, 14:02   

System operacyjny to chyba WinCE 6 także teoretycznie powinna się uruchomić bez problemu :cry:

[ Dodano: 2010-10-01, 14:10 ]
Pisz na PW do tego kolegi :arrow: http://www.my-navia.pl/pr...profile&u=27680 On Ci udostępni linki do AM6.6+ odpowiedni patcher i musi zadziałać (profesjonalny pewniak) :roll:

[ Dodano: 2010-10-01, 16:18 ]
Próbuj jeszcze tego + coś o i prawidłowej instalacji AM :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15263
ulm@n napisał/a:
Wersje instalacyjne ze strony producenta, wszystko działa pięknie w połączeniu z patchem od pawel_1980


AutoMapa_6.6.0_PL

Kod:
http://hotfile.com/list/774875/01417de

http://www.filesonic.com/folder/271961


AutoMapa_6.6.0_EU

Kod:
http://hotfile.com/list/774876/b992f62

http://www.filesonic.com/folder/271965


AutoMapa_6.6.0_EU_2GB

Kod:
http://hotfile.com/list/847909/f4d8f3a

http://www.filesonic.com/folder/181981


Patcher 2.0.0.0 dla AutoMapy (idealnie działa z tymi mapami!)
http://www.multiupload.com/AC4CJYRVZB


[ Dodano: 2010-10-01, 16:23 ]
marslyk napisał/a:
Mam zawsze komunikat o nieprawidłowej mapie...

Przytocz jeszcze jak dokładnie brzmi komunikat.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
marslyk 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-10-01, 20:11   

gustawox1 napisał/a:
System operacyjny to chyba WinCE 6 także teoretycznie powinna się uruchomić bez problemu :cry:

Tak, to WinCE 6.0
gustawox1 napisał/a:
Przytocz jeszcze jak dokładnie brzmi komunikat.

Mapa nie jest załadowana.
Proszę wybrać z menu opcję:
Ustawienia>Inne>Wczytaj mapę...

Jeszcze spróbuję tej instalki fabrycznej + patcher 2.0
Wcześniej próbowałem m.in. patcher 1.5.... i instalkę od pawel_1980.
Wszystko wskazuje na to, że na NR370 nie daje się uruchomić żadna wersja (od 5.3 sprawdzałem) AutoMapy. Dlatego szukam kogoś z takim samym sprzętem. :cry:
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-10-01, 21:02   

marslyk fabrycznie NavRoad NR370 była chyba AM , także logicznie reasumując powinna zadziałać i u Ciebie :shock:

[ Dodano: 2010-10-01, 21:21 ]
Po testuj jeszcze z patcherem kolegi diyman :arrow: http://www.my-navia.pl/pr...wprofile&u=8816 oczywiście jak dalej będzie taka sama sytuacja.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-01, 21:24   

Nie wiem na ile to nowa nawigacja ale NR jakiś czas temu zaczął blokowanie nie licencjonowanych AM.
Pytanie czy innym działa AM na tej navi.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
marslyk 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-10-01, 22:32   

gustawox1 napisał/a:
marslyk fabrycznie NavRoad NR370 była chyba AM , także logicznie reasumując powinna zadziałać i u Ciebie :shock:

[ Dodano: 2010-10-01, 21:21 ]
Po testuj jeszcze z patcherem kolegi diyman :arrow: http://www.my-navia.pl/pr...wprofile&u=8816 oczywiście jak dalej będzie taka sama sytuacja.

Moja NR370 jest fabrycznie tylko z NavRoadMapą (są różne wersje). Sprzęt ma certyfikat AM, może chodzi o jakieś nowe zabezpieczenie? :-?
Co takiego może być w tym NR370 zrobione, że żadne kombinacje nie pomagają?
A patchera gpamv223 też już próbowałem.
Jutro powalczę dalej, ale chyba zostaje kupić AM Polska i sobie na razie używać, a poczekać na nowe super-witaminy z nadzieją że przed wakacjami będą - i wtedy uruchomić AM EU :roll:
 
 
klimow
azymut


Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2010-10-02, 20:08   

Mam dokładnie to samo. Nie działa na niej żadna z wersji automapy. Próbowałem z 6.5, 6.2, 5.5.3. Cały czas błąd "mapa nie jest załadowana". Sprawdzałem również na innych kartach. Kilka modeli
sandiska, goodram, kingston. Nic to nie zmienia. Pierwszy raz spotkałem się z takim problemem. A już zupełnie nie myślałem, że coś takiego będzie na navi navroada. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie proszę o podpowiedź.
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-10-03, 18:24   

Mozesz ktoś wrzucić backup z navroada firmware??
To się przyjrzę temu
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2010-10-04, 16:30   

pawel_1980, na stronie NavRoada widziałem. Za chwile dam linka do najnowszej wersji.

http://www.navroad.com/pl....0.0.53_GPS.ZIP
Cytat:
Wersja Systemu Operacyjnego 1.0.1.61GM, wersja aplikacji 1.0.0.53.
Wersja firmware GPS 09062600RTK 01.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-10-04, 23:25   

Mi chodzi o firmware do 370 a nie 360
a na stronie nie ma takowego firmware
http://www.navroad.com/pl/download,3,99,3,pl.htm
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9755
Wysłany: 2010-10-05, 15:05   

pawel_1980, sorry.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
lukaszo
azymut


Dołączył: 09 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-10-09, 17:31   

Mam ten sam problem z tą nawigacją próbowałem instalować różne wersje, uruchamiałem tez różne automapy (6.2, 6.5, 6.6) które działały na innych nawigacjach i za każdym razem to samo. Spróbowałem też wgrać wersję demo i po rejestracji map wszystko śmiga, więc to wygląda iż w nawigacji jest jakaś blokada.

Podobny wątek jest tutaj:

http://peb.pl/private.php...pm&pmid=1399832
 
 
dominik_w_w 
azymut
dominik_w_w


Wiek: 29
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2010-10-27, 14:06   

zaobserwowałem, że podczas instalacji dema na 370 navroada trzeba wyjąć kartę z czytnika, dokończyć instalację, i dopiero potem włożyć ponownie, i wtedy soft dobrze rusza, pojawiają się dodatkowe pliki na karcie.
próbowałem kombinować z podmianą map, upgradem itp, ale na razie nie dałem rady

ktoś ma może jakieś pomysły??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9