Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-15, 11:09
Stacja PY9907 - Odblokowanie Win CE 6.0
Autor Wiadomość
oxydian
azymut


Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 2
  Wysłany: 2012-07-21, 22:09   Stacja PY9907 - Odblokowanie Win CE 6.0

Witam,
posiadam taką oto stację multimedialną:



i bardzo chciałbym sprawić aby można było się dostać do gołego Win CE. Podpowie mi ktoś jak się za to zabrać ? Radyjko jak każde tego typu ma mozliwość odpalenia aplikacji jedynie z poziomu wyboru pliku *.exe pod program nawigacyjny. Może są jakieś manulane razem z programami jak to zrobić ? Idelanie byłoby mieć dodatkową ikonkę do przełączenia się w tryb Win...
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-07-22, 10:58   

Odpal Total commandera (ze ścieżki nawigacji) i z jego poziomu używając Itaska, pozamykaj procesy nakładki, otwierając jednocześnie explorer.exe.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-22, 10:58   

Z tego co piszesz to chciałbyś mieć wejscie do Windows a w menu, co jest trudne zazwyczaj i często nie możliwe w menu seryjnych. Jak podeślesz kopie rejestru (CeRegEditor) i kopie dysku ukrytego z menu to można pokombinować.
Odpalić Windowsa mrzesz na razie tylko z ścieżki oprogramowania ale pewno można by podmienić coś w menu czego nie używasz, np. ebooki jak masz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
oxydian
azymut


Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-22, 21:31   

dasior591 napisał/a:
....ale pewno można by podmienić coś w menu czego nie używasz, np. ebooki jak masz.


To jest mysl... pokombinuje, dam znac co mi sie udało zrobić, może i komuś się przyda... Boje sie tylko jednego, ze po modyfikacji rejestru stacja moze nie ruszyc w ogole, wtedy to juz nie wiem co bedzie mozna zrobić...
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-22, 21:56   

Zrób kopie wszystkiego, ja zajrzę i Ci powiem co można zrobić a co nie :-)
Lubie takie wyzwania :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 159
Wysłany: 2012-07-22, 22:22   

Nie trzeba w rejestrze grzebać, prościej podmienić exe np. z ipoda i pod niego zrobić sobie drugie menu z większą ilością aplikacji. Ale pierw trzeba odpalić explorera i poszukać gdzie leżą aplikacje uruchamiane z oryginalnego menu.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-22, 22:23   

Z ipoda to akurat nie :-)
Ale taki jest plan wlasnie :-P
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 159
Wysłany: 2012-07-22, 22:26   

Zależy kto co lubi, ja u siebie wywaliłem iPoda i jedną Grę :mrgreen:
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-22, 22:31   

Trochę inaczej zrozumiałem ten post. W sumie moze byc iPod, ogólnie to właśnie miałem na celu pisząc o ebookach.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
strony1984
Waypoint


Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 32
Wysłany: 2012-08-21, 15:21   

mam podobny sprzecik podpowie ktos jak to podmienic
 
 
czeskan
azymut


Dołączył: 10 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 2012-08-21, 16:25   

Witam,
przepraszam, że podpiąłem się pod ten temat, ale mam takie pytanko.

Chcę kupić właśnie takie radyjko, napiszczie proszę jakie są Wasze wrażenia. Czy warto je kupić, czy lepiej szukać jakieś inne?

czeskan@wp.pl

Pozdrawiam
 
 
dead_beat 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 4
Skąd: Starowola WWL
Wysłany: 2013-04-10, 15:14   

Witam, bawił się ktoś kiedyś z tym radiem?
Ja przeszedłem do Windows za pomocą "uniwersalnego sposobu" z przyklejonego tematu, ale on ma same chińskie znaczki...
Strasznie chciałbym chociaż trochę zmodyfikować interfejs w tym radiu, bo jest strasznie brzydki a to jedyny minus tego radia od ponad pół roku próbuje się przyzwyczaić ;)
_________________
http://db.tt/AOVQaqR9
 
 
sikor00
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-09-11, 08:14   

Witam
Czy ktoś od ostatniego posta dokonał jakichś zmian w tym radyjku.
Ja dostałem się do niego z pomocą "Total Commandera" ale nie mam pojęcia gdzie znajdują się ścieżki skrótów odpalanych z menu głównego. Chciałbym np. zainstalowac inny odtwarzacz tak aby czytał tagi. Nie wspomnę już o ekranie startowym który chciałbym dopasować do swojego auta.
Wieczorkiem wrzucę strukturę katalogów może ktoś spotkał się już z czymś podobnym.
dodam że jeden lub dwa katalogi są z chińskimi znaczkami i windows ma chiński język który nie da się zmienić. Próba zmiany przy wyborze na angielski nie przynosi rezultatu.
Możliwe że trzeba dograć jakiś plik języka.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-09-11, 09:34   

Nie każde fabryczne menu daje się edytować - ścieżki są w pliku exe uruchamiającym panel.
Trzeba podmienić wszystkie pliki programu.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sikor00
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-09-11, 12:57   

Wszystkie pliki programu? a może tylko wystarczy zmienić nazwę .exe programu do odtwarzania tylko trzeba pierwsze wiedzieć pod jaką jest stary.
Wszystko penie i tam w emulatorze CE trzeba testować.
Ma ktoś emulator Win CE pod widowsa 7 64 bity
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11