Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
maxcom navi 431 wisi na ekranie startowym
Autor Wiadomość
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 141
Wysłany: 2012-07-11, 20:33   maxcom navi 431 wisi na ekranie startowym

witam

Czy jest jakas mozliwosc postawienia na nogi nazvigacji maxcom navi 431, jezeli ustarka polega na tym, iz nie zalacza sie , tylko wisi na ekranie startowym? Ładuje sie normalnie, komputer niestety jej nie wykrywa, pomyslalem o wrzuceniu ROMu, tyle ze nie wiem jak wymusic wgranie firmware (jakas kombinacja klawiszy? sa 2 - reset i on/off), a moze jest jakis inny sposob?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-07-28, 18:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-11, 20:40   

nie ma Romu :-)
A jak wgrasz nie ten co trzeba to navi uśnie na sen zimowy.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 141
Wysłany: 2012-07-11, 21:10   

dasior591 napisał/a:
nie ma Romu :-)
A jak wgrasz nie ten co trzeba to navi uśnie na sen zimowy.


Się trup znaczy?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-07-11, 21:12   

Do postawienia ale tylko przez profesjonalistę.
Tak potrafię :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 141
Wysłany: 2012-07-11, 21:17   

Czy aby nie jest to naprawa na zasadzie: rozkrecamy navi, robizy zwore na flashu, ktora wymusza wgranie firmware, wrzucamy z jakiegos klona soft i juz?

Bo jezeli tak, to moglbys poinstruowac...
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-07-11, 21:24   

myrsik napisał/a:
Czy aby nie jest to naprawa na zasadzie: rozkrecamy navi

Do wgrania firmware, jeśli takowe masz/znajdziesz nie potrzeba nic rozkręcać, wystarczy wrzucić pliki firmware luzem do katalogu głównego karty SD, włożyć kartę do nawi i zrobić jej reset, wgrywanie rozpocznie się automatycznie.

Natomiast jeżeli na tym modelu działa metoda 9 nóżki, to i owszem, należy nawi rozkręcić i zrobić zwarcie wspomnianej nóżki z masą, tak zwany hard reset, wiele nawi tak odzyskało sprawność, ale nie wiem czy ten model jest na taki myk podatny.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10