Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak cofnąć odblokowanie
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-08, 16:05   

Tak wygląda 9 pin:

_________________
Poradniki
 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-08, 16:08   

no ok to teraz mi powiedz jak mam to zrobic, igla do 9 pinu a koniec drucika do metalowej blaszki dotknac tylko czy przywiazac czy jak ?i w tym czasie wlaczac nawigacje czy sama powinna sie wlaczyc?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-08, 16:13   

Masz tam wejście na kartę i ono może świetnie posłużyć jako masa. Wyceluj dobrze w 9 pin i włącz nawigację. Zwolnij zwarcie po 1-2 sekundach. Zaobserwuj co się dzieje ze sprzętem. Podłącz pod komputer. Jeśli już będzie widzieć nawi resztę zrób już poprzez edytor rejestru o ile się nie uruchomi ale będzie można grzebać w rejestrze.
_________________
Poradniki
 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-08, 16:17   

ale wlozyc ten drucik do tego slotu czy go trzymac przy tym ?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-08, 16:18   

Włóż tak aby końcówka przylegała do blaszki. To jest masa. Będziesz miał wolną rękę aby uruchomić sprzęt.
_________________
Poradniki
 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-08, 16:18   

albo czy moge przykleic to ta tasma co jest na slocie karty ?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-08, 16:21   

Mathew007 napisał/a:
albo czy moge przykleic to ta tasma co jest na slocie karty ?
Możesz.
_________________
Poradniki
 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-08, 16:33   

no niestety nic sie nie dzieje ;/ dokladam do 9 nozki wlaczam nawigacje i ekran powitalny, i po okolo 15 sekundach wyszukuje Unknown Device...

http://imageshack.us/f/109/beztytuucqv.jpg/
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-08, 16:35   

Może spróbuj z inną masą. Np. gniazdo USB.
_________________
Poradniki
 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-08, 17:54   

niestety dalej stoi na ekranie powitalnym i komputer nie wykrywa nawigacji ;/
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-08, 20:56   

Coś bardzo oporna ta twoja nawi. :-|
_________________
Poradniki
 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-08, 20:57   

no niestety ; (
 
 
chmurzasty 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 41
Wysłany: 2012-12-28, 21:42   Przywrócenie ustawień fabrycznych.

Da się przywrócić ustawienia larka całkiem całkiem fabryczne?
Bo próbuje i nic nie ma nigdzie takiego, wgrałem tez apteczkę ale to mi chyba nic nie da.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2012-12-28, 21:44   

W fabrycznym menu jest - ale głównie przywraca oryginalna ścieżkę dostępu oraz ustawienia głośności/jasności itp
A co chcesz uzyskać? Stan po wyjęciu z pudełka? Musisz ręcznie cofnąć wszystkie wprowadzone zmiany
_________________

 
 
chmurzasty 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 41
Wysłany: 2012-12-28, 21:49   

lark nie chce mi się łączyć z komputerem już kombinowałem rożnie, pomyślałem ze może przywrócenie ustawień fabrycznych coś naprawi, jedynie łączy się z komputerem przez wymuszenie połączenie tam z narzędzia apteczki.
Ogólnie to ja tam nic nie mam narobione w moim larku, bo to tylko mi służy do wyznaczania trasy, a nie do zabawy czy słuchania muzyki czy grania lub oglądania filmów.
I jakoś nie widzę w fabrycznym menu opcji przywrócenia ustawień fabrycznych, gdzie to jest?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10