Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
LARK 50.7 problem z odbiorem TV
Autor Wiadomość
tosia33
azymut


Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-02-28, 08:16   

WITAM MAM OD 2 TYGODNI LARKA 50.7. TESTOWAŁEM W TRASIE I POWIEM ZE Z NAJNOWSZA AUTOMAPA DAJE RADE, SZYBKO ŁAPIE FIXA, OBRAZ JEST ZDECYDOWANIE OSTRZEJSZY (PSEUDO HD) A CO DO DVBT TO MUSZE POWIEDZIEĆ ZE DAJE RADE W WAWIE ŁAPIE SPOKO, JESTEM Z BIAŁEGOSTOKU TU ODBIERAM TEZ NORMALNIE KANAŁY, TYLKO BATERIA JAKOS WYTRZYMUJE PRZY OGLĄDANIU TV OKOLO 1 GODZ.
JESZCZE POWIEM ZE POWINNO BYC MOIM ZDANIEM DODATKOWE WYJSCIE DO ANTENY ZEWNĘTRZNEJ - POZDRAWIAM

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2012-02-28, 18:26 ]
wyłącz capslocka i nie krzycz
 
 
max.t
azymut


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2012-04-05, 20:54   lark 50,7

no wiec kupiłem tego larka mieszkam w lesznie wielkopolskim a do nadajnika w śremie mam jakieś niecałe 45 km i nie daje rady , brak jakiego programu , a poza tym jest ok
 
 
Mr.Lova 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 24 Lut 2009
Posty: 19
Skąd: Wołczyn
Wysłany: 2012-06-04, 15:55   

Witam
Posiadam tego larka od 4 dni ale dopiero dziś znalazłem antenę TV :)))
Instrukcja o niej milczy,wg instrukcji w tym miejscu znajduje się rysik.
Bez wyciągniętej anteny sygnał na poziomie 6%(brak odbioru),z wyciągniętą 27% (obraz żyleta).
Co do navi:bez problemu uruchomiłem iGO Primo 1.2,dziś próbuję z 2.

DOPISANE: Primo 2 też już działa,jak sprawuje się w trasie sprawdzę wieczorem.
DOPISANE2: Co do odległości odbioru DVBT: jadąc obwodnicą Wrocławia mogłem oglądać (z zanikami oczywiście) Polsat,Tvn + 3 jakieś programy(ze schowaną anteną),sygnał był na około 14%. myślę że z wyciągniętą osiągnąłby poziom 50-60%. Ale to domysły.
_________________
Na Chomiku soft BMW spolszczający MK2/MK3/MK4-mapy , 2013-Q1 EUROPE map-fda-fpa-fsp-ftr-hnr-poi
 
 
 
lukashq 
azymut


Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 1
Skąd: toruń
Wysłany: 2012-06-05, 16:51   

Witam wszystkich.

Mam problem z ta nawigacja a dokladnie z odbiorem tv.
W momencie automatycznego wyszukiwania kanalow pasek postepu zatrzymuje sie w 45% i dalej nie idzie. Pasek jakosci pokazuje 100% a postep 45% i na tym sie konczy.
Jakims cudem niewiem jak znalazlo mi 23 kanaly tv i chyba 10 radiowych ale zadnego z nich nie moge uruchomic. Sygnal mam na poziomie 25 - 60% a i tak obrazu i dzwieku brak.
Podczas proby uruchomienia jakiegokolwiek kanalu pokazuje mi sie napis no signal or cos tam cos tam stream ?
Pomozcie bo kurka nie obejrze euro :-(

Z gory dziekuje i pozdrawiam.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-06-05, 17:00   

Wyciagnij antenę
Mr.Lova napisał/a:
Instrukcja o niej milczy,wg instrukcji w tym miejscu znajduje się rysik.
Bez wyciągniętej anteny sygnał na poziomie 6%(brak odbioru),z wyciągniętą 27% (obraz żyleta).
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mwizla 
azymut


Wiek: 59
Dołączył: 28 Cze 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-06-28, 12:13   

Witam, właśnie zakupiłem tę nawigację i mam problem z ustawieniami t.j oprócz pierwszego ekranu z 6 ikonkami, które pozwalają mi na uruchomienie , nawigacji, przeglądarki zdjęć, filmów, tekstów i transmitera FM nic więcej nie mogę uruchomić - nie ma pozostałych paneli z Odbiornikiem telewizji cyfrowej i zmianami ustawień nawigacji GPS opisanymi w instrukcji od strony 37 do 44. W jakiś specjalny sposób uruchamia sie tamte panele czy coś nie tak z moją nawigacją?
z góry dzięuje i pozdrawiam
 
 
dwdm 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 8
Wysłany: 2012-07-07, 15:27   

przesun palcem ekran w prawo lub w lewo :)
 
 
arkoarek 
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 45
Wysłany: 2012-08-06, 22:44   

Kupiłem w Tesco za 345 pln i całkiem pozytywne wrażenie na mnie zrobił ten model
choć fabryczna mapa nie zachwyciła
razem z Navią z Automapą miałem ja podłączoną i pokazywała zakręt nawet 60 m dalej niż w rzeczywistości więc zmieniłem ścieżkę dostępu i teraz śmiga z Automapą aż miło
drugim wielkim plusem jest odbiornik tv na tej krótkiej antenie super działa ok 45 km od nadajnika w Raszynie z czym inne tv przenośne miały problem działają z antenami siatkowymi albo kierunkowymi ze wzmacniaczem ze wzmocnieniem ponad dwudziestodecybelowym
a tu ten mały telewizorem śmiga z sygnałem 16-24% choć nieraz muszę pokręcić antenką aby nie było zakłóceń
wielki plus za czułość nadajnika
wg moich dotychczasowych wrażeń mogę polecić ten model

[ Dodano: 2012-08-08, 20:00 ]
mam pytanie do użytkowników Telewizorka
czy ma ktoś sposób na wykasowanie kanałów z tunera?
opcja jest w tym dekoderze ale potrzeba uaktywnić czerwony przycisk za pomocą pilota ale ten sprzęt nie obsługuje pilota
już podczas zakupu miałem wgrane 4 kanału nie polskie (terra nova Hamburg Eurosort i coś tam jeszcze)
edycja kanałów też potrzebuje pilota z kolorowymi przyciskami
podróżując po Polsce aby oglądać trzeba wgrywać kanały z różnych lokalnych nadajników ale ona zostają i ma się tv z np 8 tymi samymi kanałami gdzie tylko jeden działa i trzeba klikać do skutku aby przełączyć właściwy
czy rozgryzł ktoś ten temat?
a może nawigacja ma odbiornik podczerwieni do pilota?
 
 
 
pawel.bnin
Waypoint


Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 26
Wysłany: 2012-10-04, 20:45   

arkoarek napisał/a:

[ Dodano: 2012-08-08, 20:00 ]
mam pytanie do użytkowników Telewizorka
czy ma ktoś sposób na wykasowanie kanałów z tunera?
opcja jest w tym dekoderze ale potrzeba uaktywnić czerwony przycisk za pomocą pilota ale ten sprzęt nie obsługuje pilota
już podczas zakupu miałem wgrane 4 kanału nie polskie (terra nova Hamburg Eurosort i coś tam jeszcze)
edycja kanałów też potrzebuje pilota z kolorowymi przyciskami
podróżując po Polsce aby oglądać trzeba wgrywać kanały z różnych lokalnych nadajników ale ona zostają i ma się tv z np 8 tymi samymi kanałami gdzie tylko jeden działa i trzeba klikać do skutku aby przełączyć właściwy
czy rozgryzł ktoś ten temat?
a może nawigacja ma odbiornik podczerwieni do pilota?


Mam podobne pytanie, druga sprawa to czy można aktualizować w ogóle to całe menu i oprogramowanie od TV ?

Czy można zmieniać układ ikon w głównym menu nawigacji? Tak aby np. aby włączyć TV nie trzeba było przesuwać ekranu w prawo bądź w lewo?
 
 
arkoarek 
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 45
Wysłany: 2012-10-04, 21:06   

doszedłem do tego jak można kasować kanały
trzeba przywrócić ustawienia fabryczne tunera tv
zapewne można zaktualizować oprogramowanie tv ale trzeba je mieć
Ale to w końcu jest nawigacja a nie TV z gps
 
 
 
pawel.bnin
Waypoint


Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 26
Wysłany: 2012-10-05, 19:54   

Dzięki, rzeczywiście pomogło. Jeżelu uda Ci się jeszcze poukładać je według uznania to już w ogóle będzie cacy :)
 
 
bartmal85 
azymut


Dołączył: 13 Lis 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-12-30, 19:47   

Witam.

Jedni piszą że odbierają rewelacyjnie sygnał DVBT a są i tacy którzy z tym mają problem. Ja niestety należę do osób które mają problem z odbiorem DVBT, który polega na tym że w domu jest wszystko w porządku:)

Jak tylko wyjazdę gdziekolwiek w Polskę a jestem kierowcą ciężarówki, to już nie jest takie łatwe odbieranie sygnału DVBT. Najczęściej wygląda to tak, że wyszukuje mi liste programów po czym ma problemy ze znalezieniem sygnału na tej małej badziewnej antence...
Mam też takie pytanie, może jest możliwość podłączenia jakieś anteny zewnętrznej przez to wejście słuchawkowe... czy ktoś próbował??
 
 
arkoarek 
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 45
Wysłany: 2013-01-04, 21:50   

przez wejście słuchawkowe nie ma dostępu do anteny
to nie radio w w telefonie
tam w środku od antenki jest przewód do głowicy tunera
najprostszym rozwiązaniem jest zamontować sobie na ciężarówce antenę aktywną(ze wzmacniaczem) (dobra test taka koszykowa dookólna)
o podłączeniem jej tak na żywca z tą wyciąganą antenką
ja przy mniej sprzyjającym miejscu w domu wystarczy że umieszczę przewód antenowy od anteny domowej przy antence Larka i sygnał mam całkiem całkiem a są też miejsca w domu że działa na samej antence i ponad 40 km od nadajnika w Raszynie

możesz też rozebrać i dolutować sobie jakieś gniazdo antenowe do tego przewodu od antenki
ale to wiąże się z przeróbką i utratą gwarancji
 
 
 
barteklegia
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-03-13, 13:44   

arkoarek wiesz moze jak to rozebrac i dorobić kabelek do anteny zewnetrznej?
 
 
jimiq 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 04 Mar 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-03-25, 13:14   

arkoarek napisał/a:
doszedłem do tego jak można kasować kanały
trzeba przywrócić ustawienia fabryczne tunera tv
zapewne można zaktualizować oprogramowanie tv ale trzeba je mieć
Ale to w końcu jest nawigacja a nie TV z gps


kolega ma rację, też mi się udało znaleźć kilka kanałów a był zaprogramowany na Niemcy (odkupiłem od tirowca).
W aplikacji zrestartować do ustawień fabrycznych, ustawić kraj - POLSKA no i na wyszukiwaniu automatycznym powinien se poradzić. Tylko że trzeba być na dworze lub w samochodzie w domu antena za słaba. Nawet mogę oglądać kanały HD ale z biedą.

Pozdr
Też przyłączam się do prośby o polepszenie anteny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10