Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-07-03, 20:20
Lark 50.9 Odblokowanie Windows CE 6
Autor Wiadomość
pablo010580 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-28, 23:04   LARK 50.9

witam mam pytanko jak zrobiłes ze wruciłes do starego panelu bo mi nie chce wrucić cały czas jest w mapach
_________________
pablo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-08-28, 23:38   

pablo010580 napisał/a:
wrucić cały czas jest w mapach
Przetłumacz to na język polski...
_________________

 
 
animeczaha
azymut


Dołączył: 07 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2013-10-13, 12:10   

Witam
ja mam taki problem żę nawet nie wiem gdzie jest ten plik ustawien gdzie zmienia się tąścieżke do otwierania AM czy też tego pulpitu a zrobiłem mniej więcej tak jak to opisaliście czyli wrzuciłem tę pięć katalogów do folderu resident flash
a osobno wpakowałem nową AM zpatchowaną na kartę pamięci ale co dalej w takim razie
jak widać na zdjęciu jest jakiś folder (\) który jest prawie pełny, jakiś Network oraz ResidentFlash folder
Więc gdzie teraz mam zmienić ścieżki tak by odpalił mi się nowy pulpit a z niego AM która jest wgrana na karte pamięci której zresztą nie widaćpo podłączeniu całęgo urządzenia
Za pomoc z góry dzięki i sorki za taki opis ale kompletnie na tym się nie znam a szukanie takich rzeczy to czarna magia po prostu
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-10-13, 12:26   

Który plik których ustawień?
Jakie pięć katalogów?
Ściezki zmieniasz w opcjach Larka - szczegóły w instrukcji obsługi
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
necroforce 
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 25 Sty 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-01-25, 16:48   

Witam!
Jestem użytkownikiem nowej nawigacji Lark FreeBird 50.9.
Podczas uruchamiania urządzenia, włącza się fabryczna mapa LarkMap. Nie mogę wejść w jakiekolwiek ustawienia samej nawigacji, tylko mogę operować w tym programie. Chcę wgrać AM ale niestety nie mogę zmienić ścieżki wybieranego programu nawigacyjnego z w/w powodów. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-25, 17:01   

necroforce, po wyjściu(wyłączeniu) z programu nawigacyjnego(w tym przypadku LarkMap) urządzenie nie przechodzi do fabrycznego menu? Co na to instrukcja obsługi?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
necroforce 
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 25 Sty 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-01-26, 17:35   

Sprawę rozwiązałem. Dopiero za którymś razem przycisk (x) wyłączenia LarkMap zadziałał. Później wykonałem kalibracje ekranu i działa jak powinno.
 
 
misiek3889
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-03-03, 21:53   

Witam. Mam taki problem. Przenioslem na larka Ceplatformy i przy uruchamianiu pokazuje mi sie w pelni odblokowany win. Tylko mam jeden problem. Niewiem jak ustawic skroty na pulpicie. Moze mi ktos pomoc?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-03, 21:57   

misiek3889 napisał/a:
Nie wiem jak ustawić skróty na pulpicie.
Czytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 22a
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
poznaniakk 
młodszy inspektor GPS
Laik/Amator



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 7
Skąd: Września
Wysłany: 2014-03-05, 09:30   

darog83 napisał/a:
Udało się :mrgreen:
Poprostu zrzucałem te pliki do folderu MobileNavigator :oops: czyli ResidentFlash/MobileNavigator/Start/startx.exe
a to trzeba zrzucić przed tym folderem czyli ResidentFlash/
ja zrozumiałem luźno tzn nic w nich nie przestawiac 8-)
Dzięki , panel śmiga bez problemu :-D


Nie za bardzo wiem skąd wziąłeś folder /MobileNavigator ??
Ja mam tylko na Larku folder ResidentFlash/LarkMap i nic więcej.
Mam ten sam problem z AdJa co inni. Po ustawieniu pod nawigacją start AdJa.exe pojawia się pulpit na 2sek (czarno-biały) i znika.
Nie bardzo wiem o co chodzi... :-/
_________________
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Coś tam dłubię, coś tam skrobię :)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-03-05, 11:18   

Przypominam, że nie ma działającego skryptu dla 50.9 tylko wersja testowa. Co zresztą wyranie widać na moim gryzoniu )jest w folderze "menu_testowe", a nie w "Menu AdJa"

Ewidentnie nie jest killowany proces fabrycznego menu - uruchom ITaskManagera (jako nawigacyjny) i podaj listę aktywnych procesów

A folder można sobie utworzyć. Poza tym cytowany post dotyczy innego menu.
_________________

 
 
jacek37 
Waypoint



Dołączył: 22 Lip 2009
Posty: 179
Skąd: Sulęcin
Wysłany: 2015-01-19, 21:47   

A, ja używam, już od czasu Larka 50,1, poprzez 50,3, a teraz 50,9BT pulpitu Iphone i jest wszystko OK :mrgreen:
_________________
LARK 50.9BT WinCE 6.0

 
 
darog69 
Waypoint
Lark 50.1 Win CE 6.0


Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 77
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2015-03-03, 23:04   

Witam,mam pytanie,czy jet już może skrypt ubijający menu larka na 50.9?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2015-03-04, 06:54   

Zobacz, co jest w menu Iphone - kolega wyżej napisał, że działa

[ Dodano: 2015-03-04, 11:11 ]
W skrypcie menu Iphoe są killowane te procesy:
Kod:
Kill("ScrollShell.exe")
Kill("YFLoader6.exe")
Kill("YFLoadRD.exe")
Kill("YFLoader.exe")
Kill("TaskManagerCE.exe")
Kill("DelaySelect.exe")
Kill("PhoneLink.exe")
Kill("main.exe")
Kill("ANWDOG.exe")
Kill("launch.exe"

Spóbuj - a potem sprawdź, który startuje fabryczne menu Larka (jakby ktoś chciał napisac menu z opcja powrotu do fabrycznego)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
darog69 
Waypoint
Lark 50.1 Win CE 6.0


Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 77
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2015-03-04, 12:20   

A jakby zainstalować AM na sd,zmienić nazwę foledru na LarkMap a AutoMapa EU.exe zmienić na LarkMap.exe i zamienić foldery,to nie zatrybi?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11