Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MIO m410 Odblokowanie programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
mcraczek
azymut


Dołączył: 24 Kwi 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-04-24, 23:48   Narobiłem sobie problemów.

Witam!

Zażyczyłem sobie do mojego Mio 410 Automapy. Pobrałem sobie pulpit z tego tematu: http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0 dokładnie z 3 postu użytkownika max20000.

Wgrałem sobie "AutoMapa 6.11c Polska + Patcher 3.4.0". Brakowało miejsca więc niewiele myślac wywaliłem z mojego Mio folder Navman_unused. Po tym zabiegu wgrała się, spatchowałem wszystko ok w pliku appstartupsec zmieniłem ProcessFile=SmartST_CE.exe na ProcessFile=AutoMapa EU/AutoMapa EU.exe i co się stało? Po włączeniu urządzenia Automapa na ekranie startowym sie zawiesiła nie mogę urządzenia wyłączyć i przestało się lączyć z komputerem.

Da się coś z tym fantem zrobić czy otwierać już okno?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2013-04-25, 00:06   

Sprawdź rozładowując baterie do zera jeśli to nie przyniesie efektu to tylko serwis
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
mcraczek
azymut


Dołączył: 24 Kwi 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-04-25, 00:27   

Ha zauważyłem iż ma ten model taka dziurkę, a gdy włoży się tam jakiś szpikulec to resetuje się. No i zresetowała się i odrazu po włączeniu wchodzi w AutoMapy nie mam żadnego pulpitu i nie mogę za cholere urządzenia wyłączyć...

Edit:
Dobra zmieniłem dane na te do wgranego panelu:

[Process1]
RelativePath=false
ProcessFile=Program Files/System/MioMap.exe

ale teraz znowuż nie chce się włączyć AM. Komunikat: Cannot find 'AutoMapa EU'. No i przycisku do wyłączenia urządzenia też nie ma. Idę spać bo zaraz oszaleję.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2013-04-25, 07:09   

Zależy, jaki panel.
No i kiedy masz ten komunikat - kilkając w ikonę AM w panelu?
Zmień wpis w pliku INI wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.22b

P.S. Scaliłem
_________________

 
 
mcraczek
azymut


Dołączył: 24 Kwi 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-04-25, 10:30   

Wgrałem sobie ten pulpit:



Wyłącznik jest tylko klikając na logo AM wyskakuje błąd, który wcześniej napisałem mówiąc krótko nie widzi jej i trzeba chyba zmienić ścieżkę ale gdzie?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-04-25, 11:32   

mcraczek napisał/a:
zmienić ścieżkę ale gdzie?
jacekp1313 napisał/a:
w pliku INI wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sslip-j3
azymut


Dołączył: 30 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 2013-06-11, 11:11   

Witam wszystkich serdecznie,

Chciałbym podzielić się moim odblokowaniem w modelu M410 PL. Na początku może się to wydawać trochę skomplikowane ale tylko na początku :)

Po pierwsze należy zaopatrzyć się w poniższą paczkę:
http://www.sendspace.com/file/znwscw

Po jej rozpakowaniu otrzymuje folder o nazwie "SmartST_CE" a w nim coś takiego:


Następnie wchodzimy do folderu naszej nawigacji --> Mój Komputer\Mio Moov M410\Program Files\Navman\SmartST_CE
Zmieniamy nazwę pliku "SmartST_CE.exe" na "SmartST_CE_old.exe".


Kopiujemy zawartość rozpakowanej paczki do tego folderu.


I to wszystko, po zresetowaniu urządzenia ukaże nam się taki oto panel:


Przetestowane na najnowszej Automapie i wszystko śmiga. Łapie sygnal od razu :) Jeśli chodzi o przycisk włączania/wyłączania nawigacji także działa.

Oczywiście panel nie jest mojego autorstwa - jest to zlepka kilku innych paneli, które dostosowałem pod siebie.

PS. Instalowanie panelu najlepiej wykonać po aktualizacji urządzenia w programie Mio More Destkop, który jest na płytce w komplecie. Program aktualizuje także soft w urządzeniu przez co zmienia się troszkę plik SmartST_CE.exe

PS2. Po dokonaniu odblokowania można także bez problemu aktualizować oficjalną mapę MIO przez Mio More Destkop - nie koliduje ona w żaden sposób (oprócz tak jak już wyżej napisałem aktualizacji softu urządzenia).

PS3. Czasami AM potrafi przy pierwszym włączeniu zawiesić się ale spokojnie - należy zresetować urządzenie przyciskiem z tyłu obudowy. Po ponownym włączeniu AM wszystko jest ok.
 
 
Marcin.w 
azymut


Dołączył: 24 Gru 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-12-24, 02:36   

Witam.
Instrukcja @sslip-j3 rewelacyjna!!! :-)
Dodałbym jeszcze, że w tej paczce jest katalog "menu" a w nim plik Desktop.ini
którego moim zdaniem można edytować w 27 linijce zamieniając AutoMapa EU.exe na wceAM.exe

PS.Chciałem tak jak kolega wkleić obrazek 20,3 kB ale dostałem informację że:
Maksymalny dozwolony rozmiar to: -1611661312 Bajtów :cry:

Pozdrawiam
_________________
Goclever 5065FMBT
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-12-24, 06:36   

Obrazki wrzuc na dowolny serwer plików, a w poście link między tagami IMG
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2015-07-29, 18:05   

Przepraszam za odkop.

Dostałem Mio M410 do aktualizacji map. Ktoś jednak tu wcześniej grzebał i usunął sporo plików. Mio na szczęście uruchamiało się tak że komputer je widział i poprzez MDM udało mi się przywrócić pliki aby się uruchomiło. Jednakże nie ma już w nim map.

Postanowiłem uruchomić na niej AutoMapę i skorzystałem z odblokowania robak26.

Pobrałem pliki, zmieniłem nazwę oryginalnego i przekopiowałem jego pliki do urządzenia. Pulpit działa poprawnie chodź po włączeniu trzeba rozjaśnić ekran.

Wgrałem AutoMapę bezpośrednio do urządzenia wybierając zgodnie z instrukcją folder Program Files. AutoMapa wgrała się lecz nie wiem czemu brakowało pliku wceAM.exe. Wgrałem AM na kartę i przekopiowałem sam plik do urządzenia zmieniając nazwę na Automapa zgodnie z instrukcją.

Klikam ikonę i mam komunikat:
Cytat:
Nie powiodła się próba uruchomienia modułu ; Dane Rozdzielczość ekranu (CXxCY) 480x272
. Klikam ok i mam bały ekran.

W czym może leżeć problem?

EDIT:

OK. Poradziłem sobie. Zainstalowaną AM z karty przekopiowałem do urządzenia i uruchamia się ale do okienka gdzie możemy odznaczyć aby nie pokazywało okna z ustawieniami. Nic nie da się kliknąć.

Może jeszcze spróbuję drugiego odblokowania sslip-j3

EDIT:

Tu w ogóle nie chce się uruchomić AM.


EDIT:

W końcu po kilku resetach zadziałało z panelem kolorowym od robak26.

AutoMapa uruchomiła się i złapała sygnał GPS.

Drażni mnie ten przyciemniony ekran po uruchomieniu. Nie da się z tym coś zrobić?
_________________
Poradniki
Ostatnio zmieniony przez Google 2015-08-02, 11:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 402
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2015-07-29, 21:59   

Google napisał/a:
Drażni mnie ten przyciemniony ekran po uruchomieniu. Nie da się z tym coś zrobić?

Nie wiem czy Ci to coś pomoże, ale ...
Ja mam Mio 670, które różni się od 410, ale oprogramowanie ma wiele cech wspólnych.
Nie wiem w jakim katalogu jest w Mio410, w Mio 670 w katalogu SmartST_CE jest folder UserData, a w nim plik user_settings, w 410 też powinien być. Otwórz go, znajdź linijki dotyczące podświetlania
Kod:
name="screen brightness" value=
name="screen brightness at night" value=

i wpisz wartości 10 - jest to maksymalne podświetlenie dla Mio.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2015-07-29, 22:23   

OK, zobaczę czy zadziała . Na chwilę obecną dostarczono mi płytę i próbuję od nowa wgrać mapy. Widzę że jest tam PL . Zauważyłem tez że usunęły mi się pliki z odblokowania jak i sama AutoMapa. :lol:
_________________
Poradniki
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 402
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2015-07-29, 22:41   

Google,
Jeżeli "usunęło Ci się" ;-) odblokowanie, to ze swej strony polecam Ci ten panel z odblokowaniem
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
Po drobnych modyfikacjach, stosowałem go już w kilku różnych urządzeniach z kartą i bez karty . Moim zdaniem najlepszy z jakim się spotkałem.
Na moim gryzoniu masz ten panel z dwu stopniowa reg. podświetlenia
http://chomikuj.pl/niedar...2c+odblokowania
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2015-07-29, 23:13   

Bodek63 napisał/a:
Jeżeli "usunęło Ci się" ;-) odblokowanie,
MDM z aktualizował pliki w urządzeniu i od nowa wgrał.

Znów wgrałem odblokowanie i AM. Po kilkunastu resetach znów AM działa. Nadal mam problem z podświetleniem chodź w pliku odblokowującym jest plik Moov Setings a w nim plik o nazwie backlight.ini w którym pomimo że zmieniłem na NumberofLevel = 11 panel odblokowujący uruchamia się z ciemniejszym pulpitem.

Co do panelu to nie ja będę obsługiwał i a osoba ta która będzie mieć urządzenie woli aby kliknąć raz i ma działać.
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2016-06-14, 19:30   

Niedawno wpadło mi w ręce M410 - wgrałem proste menu (modyfikacja odblokowania wg kol robak26 http://www.my-navia.pl/vi...p=387552#387552 ) z dodaną "ogólną" ikonka programu nawigacyjnego, CeCommanderem i baterią

Screen: http://chomikuj.pl/jajace...,5432274014.jpg
Menu: http://chomikuj.pl/jajace...43.ZIP(archive)
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10