My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GoClever 5055+ odblokowanie
Autor Wiadomość
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 411
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-01-18, 21:42   

Zobacz tutaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16464
_________________
Gość znowu Ty? :mrgreen: Wszędzie Cię widzę Gość :mrgreen: Grozisz Mi Gość ? :-P
 
 
banzey
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-21, 17:46   GC5055+ Nie uruchamia się windows.

Witam.
Około miesiąca temu kupiłem sobie Goclever 5055+. Po włożeniu do niej karty 1GB automatycznie uruchamiał się system Windows CE 6.0 a po wyjęciu było fabryczne Menu. Miałem wgraną Automapę i wszystko było cacy. Ostatnio kartę przełożyłem do innego urządzenia i dalej korzystałem z Nawigacji na fabrycznym menu. Dzisiaj zakupiłem sobie Nową kartę 2GB kingstona i po włożeniu jej do nawigacji nie uruchamia mi się windows tylko standardowe menu. A po podłączeniu do komputera przez nawigację widzi mi ją jako następny dysk. Co sie mogło stać? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-01-21, 21:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-21, 17:51   

No bo na tej 1GB było odblokowanie. Przecież nawigacja nie działa tak ze po włożeniu SD się odblokowuje. Przeczytaj poradnik, 5 tematów niej.
A po co Ci odblokowanie?? Bo jak tak czytam to jesteś w tym zielony.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
banzey
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-21, 17:55   

Tak ale na tamtej karcie poprzedniej 1GB nic nie było robione. Była ona wyjęta z telefonu dokładnie był to Samsung E250. I od razu po przełożeniu karty startował mi system.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-21, 17:55   

Przeczytaj poradnik. Po co Ci system??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17915
Wysłany: 2010-01-21, 18:02   

Porównaj zawartości obu kart - ze szczególnym uwzględnieniem plików ukrytych i systemowych
Na przykład do odblokownaia Larka 50.1 wystarczy jeden plik na karcie w dodatku o wielkości 0 bajtów.
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-21, 18:02   

A w 5055+ pusty katalog.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
banzey
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-21, 20:17   

Witam.
Dużo mi Panowi pomogliście. Udało mi się uruchomić windowsa na nawigaci poprzez utworzenie na karcie katalogu o nazwie EXPLORER.EXE. Mam następny problem. Nie potrafię się połączyć z Activesync :-( oraz nie mogę znaleźć katalogu residentflasch w którym musze zmienić nazwę z mobilenavigator na mobilenawigator1. potrzebne mi jest to do tego abym mógł wgrać sobie Menu Black_Skin_v0.3.
 
 
enbloc 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 61
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-02-02, 13:24   

dasior591 napisał/a:
Poradnik czytałeś?? forum przeglądałeś??
Prawda jest taka ze prawie każde się odpali.


http://chomikuj.pl/januszek2245/GOCLEVER
czy menu i zawarte w nim programy odpalą na 5055+ (win CE6) ?
Chodzi mi o metodę 2 z chomika.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-02, 16:39   

Menu odpali a programy nie wiem, pytaj sie właściciela chomika.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Kefir92
azymut


Dołączył: 27 Cze 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-06-27, 09:48   GoClever 5055+ odblokowanie

Witam,
od dwóch dni męczę się z nawigacją GOClever, więc nawiasem mówiąc nie piszcie proszę, że spędziłem na forum 5 minut :D Czytam je od dwóch dni. Problem po części polega na mojej głupocie, a po części na niejasnych instrukcjach, upartej nawigacji i wygasłych linkach :D. Sytuacja obecnie wygląda tak:
Na karcie MicroSD mam zainstalowaną Automapę 6.7.0 EU. Gdy podłączam nawigację pod komputer kablem USB otwiera mi się dysk karty SD i dysk o nazwie TFAT. Trochę kombinowałem i z jednym i z drugim i kończyło się to tylko tym, że niewiele działo się jak w instrukcjach. Otóż nie instalował się FW, a po włączeniu nawigacji i kliknięciu "Nawigacja" nie działo się dosłownie nic. Po ustawieniach i MP3 można buszować. Moje pytania dot. głównie tego, jak krok po kroku przez odblokowanie przejść? Ojciec kupując tą nawigację, kupił ją z mapą z 2009 roku, a aktualizacja kosztuje 75 zł. (Skandal!). Następnie, czym jest ten dysk TFAT? Czy kopiowanie z niego plików, usuwanie itp. nie zrobi jakiegoś babola? Głównie nie ogarniam, co gdzie kopiować i którą instrukcją się posługiwać?
Pozdrawiam, Wojtek.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17915
Wysłany: 2012-06-27, 10:38   

Zacznij od poprawy tytułu wątku - bo wątek o odblokowaniu już jest i w zasadzie ten powinien zostać zamknięty (jako powtórzony)

Potem sprecyzuj i wypunktuj problemy - łatwiej będzie Ci pomóc..
Bo nie wiem, co co Ci chodzi - czy o definicję TFAT (to znajdziesz w Google), czy o aktualizację wbudowanego programu nawigacyjnego (każdy jest opisany na forum), czy uruchomienie AutoMapy (też jest oddzielny topic), czy o wgranie Firmware
_________________

 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2248
Skąd: Google
Wysłany: 2012-06-27, 11:22   

Kefir92 napisał/a:
po włączeniu nawigacji i kliknięciu "Nawigacja" nie działo się dosłownie nic
Bo tu trzeba ustawić ścieżkę aby spod tego przycisku uruchamiała się dla przykładu AM.
_________________
Poradniki
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 34
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 287
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2016-01-07, 19:25   

Witam , szukam panel do odblokowania Goclever 5055+ i uruchomiania AutoMapy . Bardzo prosze o pomoc .
_________________
Mio Spirit 685 pl z TMC

Samsung Galaxy S 4

KASIA :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4428
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-01-07, 19:41   

Może to Ci pomoże :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=125753#125753
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,84 sekundy. Zapytań do SQL: 10