My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GoClever 5055+ odblokowanie
Autor Wiadomość
pphremar 
młodszy inspektor GPS
GOCLEVER 5055+


Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 13
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2010-01-04, 18:56   GOCLEVER 5055+ Męcze sie i nic !!!

Witam wszystkich.
Kupiłem 5055+ GOCLEVER i walcze z nim cały dzień.
Proszę o pomoc jak zrobić na karcie kilka map i będą one sie odpalały jak włącze urządzenie i wybiore ikone nawigacja.
Dodam że mam na swojej karcie takie już mapy i one chodziły na GOCLEVER 43XX i tam SMIGAŁY super !!! Tylko że stara navi nie miała własnej pamięci i dlatego mam problem.
Proszę o pomoc
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-04, 19:24   

Zrób sobie podmenu, lub ściągnij, nowy poradnik coś koło 12 strony.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pphremar 
młodszy inspektor GPS
GOCLEVER 5055+


Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 13
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2010-01-04, 19:41   

robiłem z tym nowym poradnikiem i tam punkt 2 odblokowanie nie pełne i coś tam jest zle opisane bo na karcie pamięci nie odpala sie ten model navi !!!
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-04, 19:43   

w poradniku nie ma 5055+ :-) nie pełne odblokowanie to odpalenie explorera zamiast navi, zmień ścieżkę w ustawieniach, jednak nadal polecam podmenu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pphremar 
młodszy inspektor GPS
GOCLEVER 5055+


Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 13
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2010-01-04, 19:50   

Ale 5055+ i 5055 to to samo , przynajmniej tak podaje producent !!!
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-04, 21:32   

To to samo ale jeden ma Windowsa 6.0 drugi 5.0. W jednym można w ustawieniach zmienić program do nawigacji, w drugim nie. A poza tym jeśli to byłoby to samo to czemu miałby służyć + ??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
nowaczek81 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 55
Wysłany: 2010-01-04, 21:43   

To menu napewno działa na 5055+ sprawdzone :)

http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0


 
 
pphremar 
młodszy inspektor GPS
GOCLEVER 5055+


Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 13
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2010-01-04, 23:11   

Sprawdzałem na stronie GOCLEVER i tam podają !!! model 5055 pl i 5055ce mają WINDOWS 6,0 !!!
to jakim cudem są modele 5055 są z WINDOWS 5,0 ???

a może jest taka opcja wywalic ten 6,0 i zainstalowac 5,0 /
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-01-05, 02:05   

5055 posiada WinCE 5 i wolniejszego procka Atlas-III 396MHz ARM926EJ-S połączonego z 264MHz DSP, model 5055+ posiada WinCE 6 i szybszego procka SiRFatlasIV 500MHz ARM1136JF-S oraz możliwość wyboru trybu pracy USB i ustawienia scieżki do mapy.
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
pphremar 
młodszy inspektor GPS
GOCLEVER 5055+


Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 13
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2010-01-05, 09:13   

To teraz już wiem o co chodzi !
:evil: GOCLEVER w swojej instrukcji nic nie pisze jaki model i td...
ale na kartonie jest napisane

Procesor SIRM ATLAS IV 500HZ
64MB FLASH ROM/64 MB DDR

Ale czy jest na forum ktoś kto mi napisze krok po kroku co mam zrobic żeby mapy chodziły z karty?
Tak jak pisałem wcześniej mam moje stare mapy z poprzedniego GC na karcie. :lol:
 
 
gilles
Waypoint


Dołączył: 24 Gru 2009
Posty: 30
Wysłany: 2010-01-05, 13:15   

Domyślnie w GC 5055+ jest ustawiony tryb mass_storage, więc po podłączeniu do kompa widzisz w PC dwa dyski - jeden to ten z folderem mobilenavigator, a drugi to karta sd.

Robisz to co tutaj http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0 w punkcie 8.1.

Masz już wtedy dostęp do explorera, więc możesz odpalać mapy z karty.
Później jeszcze zmień w panelu sterowania tryb usb z mass_storage na serial_class albo none. W trybie mass_storage nie widać karty na GC i nie da się z niej niczego odpalić.
 
 
pphremar 
młodszy inspektor GPS
GOCLEVER 5055+


Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 13
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2010-01-05, 14:06   

Wszystkim dzięki za porady sprawdze, jak to będzie działac napewno o tym napisze na forum
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-05, 17:12   

Jak już wspomniałem łatwiej wgrać panel z strony 12, będziesz miał odrazu wybor navigacji a nie windowsa itd.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
LechuMan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-01-05, 20:47   

Witam. Sam mam tą navi od świąt. Najłatwiejszym sposobem wybrania mapy która ma się odpalać po naciśnięciu przycisku nawigacja jest po włączeniu urządzenia wejście w ustawienia. Po prawej stronie na dole ekranu jest ikonka coś jakby informacja (małe i w kółku). Wybieramy to a następnie na dole ekranu z lewej strony jest ikona "Ścieżka NAVI".
Po wybraniu szukamy tylko katalogu z mapą i wybieramy aplikację. Potwierdzamy tylko ptaszkiem, cofamy się do głównego menu i już z przycisku nawigacja uruchamia się wybrana mapa. Dodam tylko że obojętnie jaka mapa z karty microSD będzie wybrana do uruchomienia, to po wyjęciu karty z urządzenia, z przycisku nawigacja uruchomi się domyślna mapa wgrana do pamięci urządzenia bez konieczności zmiany zapisów w ustawieniach. Po wsadzeniu karty z powrotem, z przycisku uruchamia się wskazana wcześniej mapa, pod warunkiem że nie została zmieniona ścieżka dostępu na karcie pamięci.
Wyjeżdżam teraz na tydzień i chcę wybróbować jaką karte pamięci 8GB do niej. Po powrocie napisze z jakim skutkiem.

Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-05, 20:48   

My to wiemy :-) tu chodzi o to ze kolega ma kilka map i nie chce ciągle zmieniać.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 9