Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
35AT - odblokownaie, alternatywne pulpity
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2011-03-15, 17:43   

Myslę, że dział OK - o 35AT...
_________________

 
 
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 270
Wysłany: 2011-05-24, 22:56   

Lepszym i szybszym kryterium wyszukiwania jest wyszukiwanie w kierunku urządzenia docelowego.Przykładowo dział odblokowanie wince zawierał by 100 stron wówczas dotarcie do informacji zajmie trochę a gdyby przyporządkować wszystkie info o urządzeniu do danego urządzenia czyli też odblokowanie przyspieszy wyszukiwanie. Takie jest moje zdanie dlatego zgadzam się z opinią kolegi forumowicza jacekp1313
_________________
Drogę wskazuje mi Huawei P8 Lite
 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2012-06-22, 20:41   

Czy może ktoś pomóc w graniu tego menu na Larka 35AT SDMMC i ResidentFlash?
Męczę się już parę dni. Nie znalazłem żadnego menu AnnA dla Larka 35AT. Udało mi się do niego wgrać menu dla Larka 35,8. Tylko, że odpala mi się pierwsze okno a jak nacisnę, jaką kol wiek ikonkę okno ucieka w bok i zostaje oryginalne menu Larka.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2012-06-22, 23:43   

Spróbuj na początek z menu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26954 - jest bardzo ciekawe.
A do uruchomienia AnnY można wykorzystać rozwiązanie startowe kolegi DrakoNailo http://chomikuj.pl/drakon...we+Panele+-+GPS

Uruchom program ITaskmanager i podaj liste procesów


P.S. Przeniosłem z wątku o menu AnnA
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-23, 23:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2012-06-23, 07:01   

Nie rozumiem, dla czego mój post został przeniesiony do działu z odblokowaniem Larka?
Jakbym miał problem z odblokowaniem Larka na pewno bym w tym dziale szukał i pytał.
Wcześniej już wgrałem mini panel do Larka 35AT z chomika i Automape. Tylko mini panel nie chce wgrywać tej mapy „a ręcznie ją odpalam”.
Więc proszę przenieść moje posty do działu Menu Anny…
Dziękuję i pozdrawiam jacekp1313,
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2012-06-23, 09:20   

Tamten wątek dotyczył menu AnnA na modelach 35.x - 35AT trochę się od nich różni
A tworzenie nowego wątku dla mało popularnego modelu trochę nie ma sensu - jakby co, zawsze można z bieżącego wydzielić i stworzyć nowy "menu AnnA na 35AT". Poza tym - menu AnnA (i inne panele) to jeden z wielu sposobów odblokowania

A wracając do meritum - gdzie lista procesów?
I którą wersję AnnY próbowałeś uruchomić? Bo na chomiku autora są trzy:
AnnA dla 35.0, 35.4, 35.6, 35.7 (storageCard).rar
Menu AnnA. Program.rar
Menu AnnA by Tomasz_Chmiel.rar

[ Dodano: 2012-06-23, 09:39 ]
śruba napisał/a:
mini panel nie chce wgrywać tej mapy „a ręcznie ją odpalam”.
W panelu Lark 35 AT.rar Mini Panel - RESIDENTFLASH Wystarczy zmienić wpisy w pliku Nawigacje.ini aby wskazywał na rzeczywiste położenie pliku EXE od AutoMapy - zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 22b
_________________

 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2012-06-23, 18:50   

jacekp1313 napisał/a:
Tamten wątek dotyczył menu AnnA na modelach 35.x - 35AT trochę się od nich różni
A tworzenie nowego wątku dla mało popularnego modelu trochę nie ma sensu

Tu kolego trochę się mylisz proponuje zajrzeć na fora z wiązane z motocyklami i rowerami. Lark 35AT jest najtańszą navi (ja swoją kupiłem w cerfurze za 198zł) przeznaczona dla motocyklistów, rowerzystów i tez można używać w puszce. W oryginalnym opakowaniu są dwa mocowania jedno na motocykl lub rower a drugie do auta, w komplecie są dwie baterie i komplet kabli.

jacekp1313 napisał/a:
- jakby co, zawsze można z bieżącego wydzielić i stworzyć nowy "menu AnnA na 35AT". Poza tym - menu AnnA (i inne panele) to jeden z wielu sposobów odblokowania

Bardzo by to pomogło, bo w sumie za dużo nie ma na temat tego modelu. Sam straciłem dużo czasu żeby coś znaleźć, a jestem zielony w te klocki. Ale dzięki temu forum i dobrze pokazanymi (dosłownie obrazkowo) udało mi się wgrać AutoMape całej Europy.

jacekp1313 napisał/a:
A wracając do meritum - gdzie lista procesów?

Jak pisałem wyżej jestem zielony w te klocki i nie wiem gdzie tego szukać?

jacekp1313 napisał/a:
I którą wersję AnnY próbowałeś uruchomić? Bo na chomiku autora są trzy:
AnnA dla 35.0, 35.4, 35.6, 35.7 (storageCard).rar
Menu AnnA. Program.rar
Menu AnnA by Tomasz_Chmiel.rar

Pierwsze wgrałem mini menu dedykowane dla Larka 35AT, ale mi nie odpowiada i spróbowałem wgrać Menu dla Larka 35.7(SDMMC)by Tomasz Chmiel. Wgrałem według załączonej instrukcji.
Metodą prób i błędów udało mi się je odpalić:
Odpalam mini panel z menu wybieram windows i petem
Deskop>ResidentFlach>Setup>setu.exe i zamykam iksem okno i wskakuje mi menu dla Larka 35.7 i raz chodzi wszystko łącznie z AupoMapą z innymi programami a czasem się nakładają dwa menu i wskakuje mini menu. Na pewno musze gdzieś coś zmienić, ale nie wiem gdzie?

[ Dodano: 2012-06-23, 20:46 ]
jacekp1313 napisał/a:


Uruchom program ITaskmanager i podaj liste procesów


Czy oto chodzi?

ITaskMgr

Start.exe 46F64FA2 1
MortScript.exe 671EFAFE 1
SystemInformation.exe 872FD822 1
MortScript.exe C6F73EE6 1
ITaskMgr.exe 472FF4CF 1
ceDesktop.exe A71CCBA6 5
Start.exe 86F78BE2 1
Gwes.exe 077B2AAA 9
Device.exe E7F365AA 61
Filesys.exe 07FE9332 2
NK.EXE 07FFF002 2
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2012-06-23, 23:07   

To są procesy z uruchomionym panelem? Jeśli tak, to uruchom ITaskmanagera zamiast panelu (odblokowania) - chodzi mi o procesy odpowiedzialne za menu
śruba napisał/a:
Odpalam mini panel z menu wybieram windows i petem Deskop>ResidentFlach>Setup>setu.exe i zamykam iksem okno i wskakuje mi menu dla Larka 35.7 i raz chodzi wszystko łącznie z AupoMapą z innymi programami a czasem się nakładają dwa menu i wskakuje mini menu
menu AnnA trzeba uruchamic ZAMIAST nimi-panelu, a do tego potrzebne jest skillowanie procesów odpowiedzialnych za fabryczne menu Larka

Popraw plik Setup/setup.mscr w menu AnnA powinien wyglądać tak (trzeba dopisać to, co w gwiazdkach)
Kod:
wersja = DirExists ("\SDMMC")
If (wersja=1)
Kill("OVL_Loader.exe")
Kill("gps2.exe")
RunWait( ***ściezka do pliku exe od Anny***)
Run (\"Windows\gps2.exe")
EndIf
Else
Run("\ResidentFlash\LarkMap\LarkMap.exe")
Endif
i trzeba wybrać plik setup.exe jako uruchamiany spod NAWIGACJA. Z SD w slocie startuje AnnA, bez - fabryczny program nawigacyjny



Co do popularności - miałem na myśli zainteresowanie tym modelem na forum (raptem 8 wątków w dziale)
_________________

 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2012-06-23, 23:38   

.Jak mam się dostać do Setup/setup.mscr?
Ostatnio zmieniony przez śruba 2012-06-23, 23:42, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2012-06-23, 23:39   

To jest w menu AnnA - skopiuj z nawi na kompa, popraw i wkopiuj z powrotem
_________________

 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2012-06-23, 23:53   

Windows nie może otworzyć tego pliku.
 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2012-06-24, 17:01   

Możesz mi kolego jacekp1313, napisać, co ma wpisać zamiast kropek albo skąd mam to wyciągnąć.

To jest Setup.mscr z mojego Larka
Kod:
wersja = DirExists ("\SDMMC")
If (wersja=1)
Kill("launcher.exe")
Run("\SDMMC\Menu\SystemInformation.exe")
Endif
If (wersja=0)
Run("\NANDFlash\MobilenaVigator\mobilenavigator.exe")
Endif
Usunąłem mini panel i przy tych ustawieniach jak włączę navi (on/off) to włącza mi się pierwsze okno menu Anna, ale jak nacisnę jakąś ikonkę to wraca oryginalny pulpit Larka

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-06-25, 17:47 ]
(Powinno być: Setup.mscr, ale nie Septum.mscr. Poprawiłem.)
Proszę również o używanie znaczników [code]. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-07-03, 10:15, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2012-06-24, 21:48   

Kod:
wersja = DirExists ("\SDMMC")
If (wersja=1)
Kill("OVL_Loader.exe")
Kill("gps2.exe")
RunWait("\SDMMC\Menu\SystemInformation.exe")
Run ("\Windows\gps2.exe")
EndIf
Else
Run("\NANDFlash\MobilenaVigator\mobilenavigator.exe")
Endif


[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-06-25, 17:49 ]
Proszę o używanie znaczników [code]. Poprawiłem.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-06-25, 17:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2012-06-24, 22:32   

Dalej nic, menu Anna nie odpala.
Po wprowadzeniu twoich zmian i ustawieniu w ustawieniach>wybór>ResidentFlach>Setup>setup.exe.
Pokazuje się komunikat:
Kod:
Error     
 'ELSE' without 'If'
Line:
Else


[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-06-25, 17:49 ]
Proszę o używanie znaczników [code]. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-06-25, 18:16, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2012-06-25, 07:05   

Spróbuj z taka poprawką:
Kod:
wersja = DirExists ("\SDMMC")
If (wersja=1)
Kill("OVL_Loader.exe")
Kill("gps2.exe")
RunWait("\SDMMC\Menu\SystemInformation.exe")
Run ("\Windows\gps2.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\NANDFlash\MobilenaVigator\mobilenavigator.exe")
Endif


[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-06-25, 17:49 ]
Proszę o używanie znaczników [code]. Poprawiłem.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-06-25, 17:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13