Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 20:07
asus a686 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
domel777
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-07-16, 16:20   zainstalowany TT na Asusie 686 - brak urządzenia GPS

Zainstalowalem TT na Asusie686 tomtom sie odpala ale nie widzi satelit:
"brak urzadzenia GPS"co zrobilem nie tak panowie?
_________________

 
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-07-16, 16:27   

Należy ustawić odpowiedni port.
Informacji szukaj tu:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=38138#38138
 
 
domel777
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-07-16, 17:51   

wystartował Com5 predkość 4800 i jeszzcze jedno pytanko jak wyciągnąć skrót TT na pulpit żeby można bylo odpalać go z pulpitu
_________________

 
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-07-16, 18:05   

Po podłączeniu poprzez ActiveSync kliknij prawym na plik startowy i wybierz utwórz skrót.
Skrót ten przenieś następnie w miejsce gdzie masz inne skróty do programów, nie wiem gdzie to masz, bo nie znam organizacji folderów Twojego urządzenia. U mnie jest to \Windows\Menu Start\Programy
 
 
domel777
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-07-17, 13:44   

dagetto napisał/a:
Po podłączeniu poprzez ActiveSync kliknij prawym na plik startowy i wybierz utwórz skrót.
Skrót ten przenieś następnie w miejsce gdzie masz inne skróty do programów, nie wiem gdzie to masz, bo nie znam organizacji folderów Twojego urządzenia. U mnie jest to \Windows\Menu Start\Programy



Tylko po podłączeniu do ActiveSync na kompie nie widzę pliku windows jest on widoczny w urządzeniu ale nie na kompie.

ok już sobie poradziłem dzieki za pomoc
Pozdrawiam
_________________

Ostatnio zmieniony przez domel777 2010-07-17, 13:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-07-17, 13:54   

domel777 napisał/a:
nie widzę pliku windows

Start-> ustawienia-> panel sterowania -> opcje folderów->widok- zaznacz "pokazuj ukryte pliki i foldery"
Na tym Asusie jest jest chyba Windows Mobile więc powinieneś mieć skrót po zainstalowaniu programu z pliku .cab
 
 
MączeK 
azymut


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-08-05, 18:25   Automapa 6.50 i Asus 686

Witam wszystkich mam, następujący problem z Automapą i Asusem 686 ponieważ pal nie może zlokalizować sygnału GPS ktoś może ma pomysł na rozwiązanie tego problemu?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-05, 18:35   

Ustaw prawidłowy port COM i prędkośc w AutoMapie i sygnał się pojawi.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
MączeK 
azymut


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-08-05, 19:11   

Dziękuje za pomoc! działa jak ZŁY:D A teraz pytanie jaka mapa będzie najlesza na kraje europy? Wybieram się do Chorwacji i nie wiem czy AM sobie poradzi?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-05, 19:13   

AutoMapa jest powiedzmy taka sobie. Myślę, że alternatywnie iGO8 sobie poradzi.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Grzesio Leniuch 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 52
Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 66
Wysłany: 2010-08-05, 20:39   

Ustawienia w AutoMapie-to nie wszystko w ASUSIE.Wejdź w ustawienia systemu i ustaw port com dla GPS.Często jest źle ustawiony.Zrób tak:Ustawienia-system-external GPS-port programu gps ustaw:COM5-NIE COM2!,sprzęt:COM2.transmisja: 4800 bps;dostęp-zaznacz automatyczne zarządzanie systemem GPS.W AM zaznacz ustawienia GPS:Auto,4800 bps(AutoMapa wykryje GPS sama po minucie(u mnie-ASUS A696-com5)
 
 
MączeK 
azymut


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-08-06, 15:42   

Super wielkie dzieki Kolego!

Mam teraz problem z Palmem nie chce sie wlaczyc, wczoraj go wylaczylem, a dzisiaj nie regauje totalnie na wlaczenie:( Jakies wskazowk co moge zrobic by go odpalic?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-06, 17:11   

Aku naładowany do pełna?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Grzesio Leniuch 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 52
Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 66
Wysłany: 2010-08-06, 21:21   

1.Sprawdź wyłącznik z boku ASUSA(czasem zdarza się go przełączyć)-bydle wtedy miga i nic dalej.
2.Podłącz ASUSA na zasilaniu zewnętrznym.Bateria-mimo wskazań systemowych-może nie być FULL.ASUSY lubią przekłamywać.Miałem ich kilka i każdy miał ten defekt.3.Gdy to nie pomaga-zrób mu hard reset przyciskiem z dołu ASUSA(np.rysikiem,ale:NIE FORMATUJ SYSTEMU!)
 
 
wlodi20 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 39
Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 13
  Wysłany: 2012-06-20, 17:38   asus a686 programy nawigacyjne

Witam mam taki mały problem z asusem 686 który zakupiłem nie dawno . Problem wygląda następująco ze zainstalowałem sobie automape aby mięć w nim nawigacje > mam z tą taki problem jak na zdjęciu które dołączyłem i może ktoś znalazł rozwiązanie na to jak to można obejść zęby te menu nie pokazywało się .

I drugi problem jaki mam to nie mogę zainstalować dodatkowych programów wszystko ładnie instaluje czy to przez active sync czy plikami cab ale nie widać zainstalowanej aplikacji W asusie.



[ Dodano: 2012-06-20, 17:39 ]
pasek zadan tak wygląda am

[ Dodano: 2012-06-20, 18:01 ]
http://www.fotosik.pl/pok...ae87c7ed3.html# tutaj pod tym linkiem jest wygląd problemu
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-03-31, 14:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12